Connect with us

رویداد های اخیر

مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار می‌کنند، تعلیق خواهد شد

منتشر شده

در

وزارت اقتصاد با صدور یک مکتوب تازه بار دیگر بر توقف فعالیت زنان در انجوهای داخلی و خارجی تاکید کرده و هشدار داده است که فعالیت انجوهای متخلف تعلیق و جواز آنها لغو خواهد شد.

این وزارت دو سال قبل نیز با صدور مکتوبی دستور داده بود که کار زنان در انجوها متوقف شود.

عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد می‌گوید: «وزارت اقتصاد منحیث مرجع ثبت و راجستر موسسات غیر امارتی مسوولیت انسجام، رهبری و نظارت تمامی فعالیت‌های انجوهای داخلی و خارجی را به عهده دارد، بناءً یک بار دیگر طی متحد المال تعقیبی در مورد توقف کار طبقه اناث در موسسات غیر امارتی داخلی و خارجی هدایت داده شده است در صورت عدم همکاری، تمامی فعالیت‌های موسسه متخلف به حالت تعلیق درآمده و جواز فعالیت که از نزد وزارت اقتصاد دریافت نموده اند، لغو خواهد شد.»

با این حال برخی از آگاهان می‌گویند که این محدویت می‌تواند تاثیرات منفی گسترده‌ای بر ارائه خدمات ضروری در افغانستان داشته باشد، به‌ویژه در شرایطی که کشور با بحران اقتصادی شدید مواجه است.

سلیم پیگیر، آگاه امور سیاسی می‌گوید: «در عصر کنونی ما کار خانم‌ها بخاطر خانم‌ها حتمی است. مثلا در سازمان‌های امداد رسانی و در کارهای که مربوط خانم ها می‌شود، خانم ها باید کار بکنند. امارت اسلامی افغانستان باید در این مورد توجه خاص داشته باشد.»

برخی از فعالان حقوق زن نیز از محدودیت های روز افزون در برابر زنان ابراز نگرانی می‌کنند.

عادله زمانی، فعال حقوق زن می‌گوید: «هر چقدر که بیشتر بگذرد، تاثیرات بد چنین تصمیمی عمیق تر می‌شود و بیشتر گریبان جامعه افغانستان را می‌گیرد. چنین تصمیمی مانع زدودن فقر و باعث افزایش فقر می‌شود بخاطر اینکه جلو کار کردن و کسب درامد کتله عظیمی از جامعه افغانستان را می‌گیرد.»

این اقدام وزارت اقتصاد در ادامه محدویت‌های اعمال شده بر زنان، در حالی انجام می‌شود که به باور آگاهان، زنان نقش اساسی در اقتصاد خانواده‌ها در افغانستان دارند و بیشتر کارمندان انجوها را نیز زنان سرپرست خانواده تشکیل می‌دادند.

رویداد های اخیر

آلمان برای نخستین‌بار پس از ۲۰۲۱ یک شهروند افغان بدون پیشینه جرمی را اخراج کرد

الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان، گفته است این فرد پس از پایان یافتن تمامی مراحل قانونی پرونده پناهندگی‌اش، مشمول اخراج شد.

Published

on

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که آلمان برای نخستین‌بار از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱، یک شهروند افغان را که پیشینه جرمی نداشته، به افغانستان اخراج کرده است.

به گزارش رویترز، الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان، گفته است این فرد پس از پایان یافتن تمامی مراحل قانونی پرونده پناهندگی‌اش، مشمول اخراج شد.

براساس این گزارش، این شهروند افغان پس از آن‌که تلاش کرد در یکی دیگر از کشورهای اروپایی اقامت کند، به دلیل حضور غیرقانونی شناسایی و دوباره به آلمان منتقل شد. پس از انتقال، او به افغانستان اخراج گردید.

رویترز افزوده است که این فرد در میان ۳۱ شهروند افغان قرار داشت که روز سه‌شنبه با یک پرواز از آلمان به افغانستان منتقل شدند. به گفته مقام‌های آلمانی، ۳۰ نفر دیگر دارای محکومیت‌های جرمی بوده‌اند.

آلمان از سال ۲۰۲۴ روند اخراج شهروندان افغان را از سر گرفته است؛ اقدامی که با وجود نگرانی‌های گسترده درباره وضعیت حقوق بشر و سرنوشت بازگشت‌کنندگان، همچنان مورد بحث و انتقاد قرار دارد.

رویترز به نقل از سازمان عفو بین‌الملل گزارش داده است که از زمان ازسرگیری این روند، بیش از ۲۰۰ شهروند افغان از آلمان اخراج شده‌اند و دست‌کم یکی از آنان پس از بازگشت به افغانستان جان باخته است.

سازمان‌های حقوق بشری بارها از دولت‌های اروپایی خواسته‌اند که در تصمیم‌گیری درباره اخراج پناهجویان افغان، پیامدهای انسانی و وضعیت حقوق بشر در افغانستان را در نظر بگیرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با نماینده جدید برنامه توسعه ملل متحد بر اجرای پروژه‌های انکشافی تأکید کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، با تورهان صالح، نماینده جدید برنامه توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان، دیدار کرد.

وزارت امور خارجه گفته است که در این دیدار، درباره فعالیت‌های توسعه‌ای سازمان ملل متحد در افغانستان، ادغام مهاجران بازگشته، همکاری‌ها در بخش‌های صحت و زراعت، معیشت بدیل برای مبارزه با مواد مخدر، حفاظت از محیط زیست، تغییرات اقلیمی و رسیدگی به رویدادهای طبیعی بحث و گفت‌وگو شده است.

آقای متقی، ضمن تأکید بر اهمیت کمک‌های بشردوستانه، بر اجرای پروژه‌های انکشافی و زیربنایی نیز تأکید کرد و افزود که امارت اسلامی در این زمینه به همکاری‌های خود با سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.

وزارت امور خارجه افزوده است که تورهان صالح نیز از هماهنگی برنامه‌های سازمان توسعه ملل متحد با اولویت‌های افغانستان اطمینان داد و گفت که این سازمان بر اساس نیازهای مردم افغانستان، همکاری‌های خود را در بخش‌های پروژه‌های انکشافی و ارتقای ظرفیت‌ها ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

محمد نعیم با سفیر جاپان درباره همکاری‌های دوامدار میان کابل و توکیو گفتگو کرد

Published

on

محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه امارت اسلامی، با کنیچی ماساموتو، سفیر جاپان در کابل، دیدار و گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه گفته است که در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه افغانستان و جاپان، منافع مشترک و همکاری‌های دوامدار میان دو کشور گفتگو کردند.

سفیر جاپان ابراز امیدواری کرد که روابط میان دو کشور بیش از پیش تقویت شود. وی همچنین مبارزه جدی و مؤثر امارت اسلامی با مواد مخدر، بهبود وضعیت امنیتی و دیگر پیشرفت‌های افغانستان را ستود و از برگزاری نشست بروکسل میان امارت اسلامی و اتحادیه اروپا استقبال کرد.

محمد نعیم از موضع مثبت جاپان و همکاری‌های این کشور با مردم افغانستان قدردانی کرد و بر گسترش و تقویت روابط دوجانبه و تعاملات متقابل میان دو کشور تأکید کرد.

در پایان، دو طرف بر اهمیت و ضرورت برگزاری نشست‌های مشترک برای تقویت هماهنگی و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117