Connect with us

رویداد های اخیر

نخستین فورم تجارتی افغانستان – روسیه افتتاح شد

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا و الکسی اورچوک، معاون صدارعظم روسیه امروز (جمعه) در حاشیه شانزدهمین فورم بین‌المللی اقتصادی کازان، نخستین فورم تجارتی افغانستان و روسیه را افتتاح کردند.

ریاست‌الوزرا در بیانیه‌ای گفته است که آقای برادر در مراسم افتتاح این فورم گفت: «پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، ثبات سیاسی در افغانستان برقرار شده، فعالیت‌های اقتصادی توسعه یافته، تجارت گسترش یافته و علاوه بر سرمایه‌گذاران داخلی، سرمایه‌گذاران خارجی نیز در سکتورهای مختلف سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این روند به‌خوبی جریان دارد.»

او افزود که برای بازسازی کشور پروژه‌های بزرگ و کوچک در سکتور‌های مختلف آغاز شده و این پروژه‌ها در کنار امارت اسلامی از سوی شرکت‌های داخلی و خارجی پیش برده می‌شوند.

وی تصریح کرد که امارت اسلامی در کنار آغاز پروژه‌های زیربنایی، به توسعه تجارت نیز توجه کرده و می‌خواهد زمینه صادرات افغانستان را به کشورهای منطقه و کشورهای دور فراهم سازد. 

به گفته او، روسیه بازار خوبی برای محصولات و تولیدات افغانستان است و کابل خواهان فراهم‌سازی شرایط آسان در این زمینه می‌باشد. 

آقای برادر اضافه کرد که امارت اسلامی آماده است تا تونل دوم سالنگ را برای گسترش تجارت و ترانزیت با روسیه و آسیای مرکزی ایجاد کند و با استفاده از تجربیات فدراسیون روسیه، خواستار همکاری این کشور در این زمینه است.

برادر بار دیگر بر سهم‌گیری افغانستان در دهلیز شمال–جنوب و همچنان آغاز و تطبیق پروژه افغان‌- ترانس و همکاری فدراسیون روسیه در این زمینه تأکید کرد و گفت: «مایلیم افغانستان نقش مؤثری در تقویت این دهلیز و اتصال اقتصادی منطقه‌ای داشته باشد.»

الکسی اورچوک همچنان در این مراسم گفت که روسیه طرفدار افغانستان با ثبات و پیشرفته است و آن را به نفع تمام منطقه می‌داند. به گفته او، وضعیت افغانستان رو به بهبود است و حضور هیئت بلندپایه امارت اسلامی در شانزدهمین فورم کازان ثابت ساخت که افغان‌ها خواهان زندگی در صلح بوده و آماده‌اند تا در فضای صلح‌آمیز، مسائل اقتصادی را پیش ببرند.

او افزود که شرکت‌های روسی آماده‌اند تا در استخراج معادن، ساخت بندهای، تولید برق، گسترش خطوط آهن، تولید وسایط نقلیه و همچنان اتصال منطقه‌ای و افزایش سطح تجارت با افغانستان همکاری کنند.

وی اضافه کرد که توافق‌نامه ایجاد مرکز تجارتی مشترک میان مسکو و کابل امضا شده و آنان امیدوارند این اقدام زمینه مناسبی برای همکاری‌های جدید و استفاده موثر از فرصت‌های موجود فراهم سازد.

در مراسم افتتاح فورم تجارتی افغانستان ـ روسیه، معاون صدراعظم تاتارستان و وزیر صنایع و تجارت نیز حضور داشتند. 

معاون صدراعظم تاتارستان در سخنان خود گفت که شرکت‌های تولید موتر تاتارستانی آماده‌اند تا در افغانستان فعالیت کنند و این کشور آماده است تا توافق‌نامه همکاری مشترک در سطح دولت‌ها را با افغانستان در این زمینه امضا کند.

قرار است در حاشیه شانزدهمین فورم کازان، قرارداد‌های مهم میان تاجران دو کشور به منظور افزایش سطح تجارت میان کابل و مسکو نیز به امضا برسند.

رویداد های اخیر

ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان گفتگو کردند

Published

on

احمد قربان‌اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی،  رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانی‌های امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.

در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بی‌طرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمک‌های بشردوستانه و حمایت از تلاش‌های صلح، مجدداً اعلام کرد.

در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.

دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاری‌ها در زمینه اولویت‌های مشترک ابراز نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد

Published

on

حکومت بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه خود در امور افغانستان منصوب کرده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده تغییری استراتیژیک در دیپلوماسی این کشور می‌باشد.

قرار است لیندسی در ماه جون ۲۰۲۵ رسماً این مسوولیت را بر عهده بگیرد.

او از سال ۲۰۲۲ تاکنون به عنوان معاون ریاست امور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه بریتانیا کار کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!