رویداد های اخیر
نماینده ویژه پاکستان: به رسمیت شناختن امارت اسلامی بستگی به تصمیم اعضای دایمی شورای امنیت ملل متحد دارد
نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی بستگی به تصمیم پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد وهر اقدام از سوی این پنج کشور، برمواضع همه کشورهای جهان در قبال افغانستان تاثیر گذار خواهد بود.
آقای درانی در مصاحبه با مرکز تحقیقات و مطالعات امنیتی پاکستان گفت: «درحال حاضر هیچ کشوری در جهان حکومت سرپرست را به رسمیت نشناخته است. به رسمیت شناختن حکومت سرپرست بستگی به تصمیم پنج کشور مقتدر جهان در شورای امنیت دارد. اگر این پنج کشور به هر طریقی عمل کنند بر مواضع کل جهان در قبال افغانستان تاثیر خواهد گذاشت.»
آصف علی درانی اما از جامعه جهانی خواست اگر نسبت به حاکمان افغانستان «مهربان» نیستند حد اقل با مردم این کشور که دچار فقرو بحران اقتصادی اند، دلسوز باشند.
او همچنان از جامعه جهانی خواست تا بگذارند افغان ها نظام سیاسی، اقتصادی ومدنی خود را به خواست خود بسازند زیرا تجربه گذشته نشان داده است که مداخله در امور این کشور به نفع کشورهای جهان نبوده است.
آقای درانی گفت: «ما در دنیا نمونه هایی هم داریم، شاهی هست، دیکتاتوری هست، اما جهان با آنها تعامل میکند.»
به گفته درانی، تمام همسایه های افغانستان نگرانی امنیتی دارند و ثبات کافی در این کشور وجود ندارد.
از سوی دیگر، وزیرخارجه روسیه وارد دوشنبه، پایتخت تاجیکستان شده و با همتای تاجیکستانی اش درمورد افغانستان صحبت کرده است. دو کشورمی گویند در قبال افغانستان مواضع مشترک دارند.
سرگیی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: «درمورد افغانستان صحبت کردیم. ما به طور منظم رایزنی های محرمانه را از نزدیک انجام می دهیم. ما در مورد شکل گیری یک دولت فراگیر هم از نظر قومی و هم از نظر سیاسی مواضع مشترک داریم. تروریزم نباید تهدید از آدرس افغانستان علیه کشورهای همسایه ومنطقه ایجاد کند. جلو مهاجرت های غیرقانونی وقاچاق مواد مخدر نیز باید گرفته شود.»
سراج الدین مهرالدین، وزیرخارجه تاجیکستان گفت: «ما تماس های منظم در مورد افغانستان داریم، زیرا نگرانی های مشترک از ناحیه امنیتی و تروریزم درنزد ما موجود است. خواست مشترک ما این است که در افغانستان باید یک حکومت همه شمول شکل بگیرد، تروریزم مهار و جلو قاچاق مواد مخدر گرفته شود.»
این اظهارات درحالی مطرح می شود که قراراست تام وست، نماینده ویژه امریکا برای افغانستان با مقامات بریتانیا و امارات متحده عربی در باره افغانستان صحبت کند. تام وست در تویترش گفته که از پنجم تا نهم ماه جون در لندن وابوظبی درمورد منافع مشترک افغانستان گفتگو خواهد کرد.
رویداد های اخیر
وزارت خارجه از آغاز کار دیپلوماتان امارت اسلامی در عمان خبر داد
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه میگوید که کار دیپلوماتهای امارت اسلامی در سفارت افغانستان در عمان آغاز شده است. ضیا احمد تکل گفته که فعالیت و خدمات سفارت افغانستان در شهر مسقط، پایتخت عمان از روز یکشنبه هفته گذشته شروع شده است.
آقای تکل افزوده است که از سرگیری فعالیتهای سفارت افغانستان با همکاری کشور میزبان نقش سازندهای در تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مذهبی کابل و مسقط ایفا خواهد کرد.
از سویی دیگر، مأموریت ۱۲ ساله سفیر ازبکستان در افغانستان پایان یافته است و تاشکند سفیر جدیدش را به افغانستان معرفی خواهد کرد.
یادگار خواجه شادمانوف، سفیر ازبکستان در افغانستان در واپسین دیدارش با عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیسالوزرا گفته که در زمان مأموریتاش در افغانستان تلاش کرده است تا روابط دوجانبه در عرصههای گوناگون بیشتر تقویت و گسترش یابد.
آقای شادمانوف تأکید نموده که کشورش خواهان گسترش روابط اقتصادی و تجارتی با افغانستان است و تاجران و سرمایهگذاران ازبکستانی هم آماده سرمایهگذاری در بخشهای گوناگون به ویژه در بخش استخراج معادن و انرژی در افغانستان اند.
معاون اداری رئیسالوزرا نیز با تأکید بر گسترش روابط دوجانبه گفته است که افغانستان و ازبکستان رابطه کهن دارند. آقای حنفی این را هم گفته که امارت اسلامی با فراهم سازی تسهیلات لازم برای تاجران و سرمایهگذاران از سرمایهگذاریها در بخشهای گوناگون در کشور استقبال میکند.
گفتنی است که دستاورد سفیر ازبکستان در افغانستان به خصوص در سه سال پسین امضای پنج قرارداد تجارتی و اقتصادی به ارزش بیش از ۲ میلیارد دالر امریکایی بود که چندی پیش با حضور مقامهای ارشد دو کشور در کابل به امضا رسید.
رویداد های اخیر
پزشکیان: مهاجران غیر قانونی را «با احترام» بر میگردانیم
پزشکیان در اولین نشست خبری خود پس از آغاز کار به عنوان رئیس جمهور ایران، امروز (دوشنبه) گفت که تا کنون سه جلسه در شورای امنیت در مورد موضوع مهاجران افغان برگزار شده است.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران گفته است اتباعی که به گونه غیر قانونی وارد این کشور شده اند، «با احترام» برگردانده میشوند.
پزشکیان در اولین نشست خبری خود پس از آغاز کار به عنوان رئیس جمهور ایران، امروز (دوشنبه) گفت که تا کنون سه جلسه در شورای امنیت در مورد موضوع مهاجران افغان برگزار شده است.
او گفت: «یک عده از آنان پاسپورت دارند، ارتباط دارند. طبیعتاً با آنان یک نوع برخورد شود. یک عده آنان خلاف قانون آمدند که بالاخره باید چارچوب قانون را مراعات کنند. خلاف که نمی شود وارد شد. برای حضور در هر کشوری چارچوبی وجود دارد، حتی در کشورهای اسلامی. مثلاً ما بریم افغانستان، اگر پاسپورت نداشته باشیم، ممکن راه ندهند.»
وی افزود: «ما با هم برادریم، همانطور که قبلاً گفتم حالا هم با هم برادریم، ولی مراعات یک سلسله چارچوب ها بین دولت ها، قاعده ایست که باید مراعات بکنیم و در حال تنظیم این چارچوب قانونی بین کشورهای اسلامی هستیم.»
اداره پناهندگان سازمان ملل متحد تخمین می زند که در حال حاضر نزدیک به ۴.۵ میلیون تبعه افغانستان در ایران زندگی میکنند. به گزارش خبرگزاری های ایران، اما رقم واقعی ممکن به ۶ یا ۸ میلیون میرسد.
رویداد های اخیر
هشدار محمد یعقوب به اردو: فساد اداری و غفلت وظیفوی، زندان و برکناری در پی دارد
آقای مجاهد از منسوبان اردوی اسلامی ملی خواست که در خدمت گذاری به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکنند و از کشور حفاظت نمایند.
سرپرست وزارت دفاع ملی گفته است که هرگاه اعضای اردو دست به فساد اداری بزنند و یا غفلت وظیفوی نمایند، با تنزیل رتبه، زندان و برکناری روبهرو خواهند شد.
محمد یعقوب مجاهد در مراسم فراغت ۱۰۰ تن از مفتشین اردوی اسلامی ملی از سمینار اصلاحی ریاست سرمفتشیت وزارت دفاع گفت که رهبری این نهاد، گزارشها و بررسیهای مفتشین را به دقت میخوانند و بر اساس این گزارشها، در مورد منسوبین اردو تصمیم میگیرند.
وی افزود که هرگاه کسی بر اساس این گزارشها دست به فساد اداری و مالی زده و یا غفلت وظیفوی انجام داده باشد، با برخورد جدی روبهرو خواهد شد از جمله تنزیل رتبه، حبس ویا هم برکناری.
آقای مجاهد از منسوبان اردوی اسلامی ملی خواست که در خدمت گذاری به مردم از هیچ تلاشی دریغ نکنند و از کشور حفاظت نمایند.
او گفت: «تلاش کنید غفلت وظیفوی صورت نگیرد. کاری که به شما سپرده میشود، آن را بر اساس معیاری که گفته شده است، انجام دهید.»
به باور آگاهان نظامی، افغانستان برای غلبه بر چالشهای امنیتی هم به نیروهای آموزش دیده نیاز دارد و هم به امکانات و تجهیزات نظامی پیش رفته.
اسدالله ندیم، آگاه نظامی میگوید: «باید تعلیم و تربیه بر اساس استندرد های پذیرفته شده اردوهای مدرن باشد، نه تعلیم و تربیه چریکی یا چیزهای که عقب مانده است و امروز به درد نمیخورد. در صورتی که برنامه تعلیم و تربیه مدرن بر اردو تطبیق نشود، اردو در آخر ناکام است.»
امارت اسلامی در سه سال گذشته در تشکیل نیروهای امنیتی منظم تلاشهای زیادی کرده و توانسته است که تشکیلات منظم را در وزارت دفاع ملی، امور داخله و ریاست عمومی استخبارات به وجود بیاورد و این نیروها مکلف هستند از کشور به گونه درست محافظت کنند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک مرد افغان تبار که مالک کلپ زیبایی اندام بود، در دهلی به قتل رسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
امریکا بر تامین کنندگان چینی برنامه راکتهای بالستیک پاکستان تحریم وضع کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر دفاع پاکستان از برنامه وزیر اعلی خیبر پختونخوا برای گفتگو با کابل انتقاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کار ساخت بزرگترین ترمینال در ولایت هرات آغاز شد
-
جهان3 روز ago
رئیس جمهور کشور اتحاد قمر در حمله با چاقو زخمی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترکمنستان بیش از ۹۳۰ تُن مواد غذایی و غیر غذایی به افغانستان کمک کرد
-
ورزش4 روز ago
حضور راشد خان و چهره های تازه در ترکیب تیم کریکت افغانستان مقابل افریقای جنوبی
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امارت اسلامی کشته شدن ۱۴ غیر نظامی را در ساحهای بین دایکندی و غور تایید کرد