Connect with us

رویداد های اخیر

نگاهی به حاکمیت سه‌ ساله امارت اسلامی در افغانستان

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان سه سال پیش از امروز در ۲۴ اسد سال ۱۴۰۰ توانست با شکست نظام جمهوریت قدرت را به دست گیرد و بر جغرافیای افغانستان حاکم شود.

در این سه سال، امارت اسلامی توانست با وجود مشکلات داخلی و تحریم‌های بین‌المللی مقاومت کند و به پیشرفت‌هایی در قسمت دولت‌داری و تأمین روابط دیپلوماتیک با کشورها دست یابد.

با این حال، در این مدت امارت اسلامی در قسمت دست یافتن به مشروعیت جهانی ناتوان باقی ماند و نتوانست منحیث یک دولت مشروع جایگاه بین‌المللی خود را به دست بیاورد.

در جریان سه سال گذشته، روابط دولت سرپرست با کشورهای مختلف منطقه و جهان رو به پیشرفت بود و کشورهای زیادی یکی پی‌ دیگر سفارت خانه‌های افغانستان را به دیپلوماتان امارت اسلامی واگذار کردند. همسایه‌های افغانستان به جز از تاجیکستان همه دیپلوماتان امارت اسلامی را پذیرفتند.

در این مدت، چین منحیث نخستین کشور سفیر رسمی امارت اسلامی را در بیجنگ پذیرفت.

از سویی هم، قزاقستان پس از تعامل با حکومت سرپرست، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌های تروریستی خود حذف کرد.

در همین حال، کابینه امارت اسلامی در سه سال گذشته به‌گونه‌ سرپرست باقی ماند. در کنار آن، امارت اسلامی با وجود پیشرفت‌های دیپلوماتیک‌ در روابط اش با کشورها از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشد.

افزون بر آن، تحریم‌های بین‌المللی مشمول ممنوعیت سفر مقام‌های امارت اسلامی و تعزیرات بانکی پا برجا ماند و نیز کرسی افغانستان در سازمان ملل در اختیار نماینده امارت اسلامی قرار داده نشده است.

با این حال، امارت اسلامی سه سال گذشته را پُردستاورد می‌داند و تآکید می‌کند که با وجود فشارهای جهانی حکومت سرپرست توانسته با مشکلات مقابله کند و در عرصه‌های مختلف به موفقیت‌های دست یابد.

سخنگوی امارت اسلامی همچنان در بحث به رسمیت شناسی دولت سرپرست گفته است که کشورهای زیادی عملاً با نظام حاکم تعاملات رسمی دارند و این خود بیانگر به رسمیت شناختن امارت اسلامی است.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفته است: «با چین، منطقه، همسایه‌ها و کشورهای اسلامی در تعامل رسمی هستیم. حدوداً چهل کشور با افغانستان تعاملات رسمی دارند، سفارتخانه، قونسولگری، خدمات قونسولی انجام می‌دهند، اگر این را اعلان نکردند، گپ جدا است.»

در این سه سال مطابق فرمان عفو عمومی رهبر امارت اسلامی، دعوت از شخصیت‌های سیاسی و مقام‌های دولت پیشین که پس از سقوط نظام جمهورت کشور را ترک کرده بودند برای بازگشت به افغانستان نیز ادامه داشت و در این مدت، صدها تن مشمول کادرهای علمی، شخصیت‌های سیاسی و مقامات دولت پیشین از طریق کمیسیون تماس با شخصیت‌ها به کشور برگشتند.

از سوی دیگر، رهبر امارت اسلامی در سخنرانی‌های خود در سه سال گذشته همواره تأکید بر تحکیم نظام اسلامی کرد و هشدار داد که به هیچ فشاری در این راستا تن نخواهند داد. او در سخنان اخیر خود همچنان از اعضای امارت اسلامی خواست که متحد بمانند و از اختلافات و تفرقه دوری نمایند.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: خلیل‌الرحمن حقانی «يک مجاهد خسته‌ناپذير در راه خدا» بود

Published

on

امارت اسلامی افغانستان «شهادت» خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان را تسلیت گفته و افزوده است که او «يک مجاهد خسته‌ناپذير در راه خدا» بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر تسلیت‌نامه شهادت خلیل‌الرحمن حقانی را يک ضايعه بزرگ برای حکومت، مجاهدین، خانواده‌اش و تمام افغان‌ها دانسته است.

در تسلیت‌نامه آمده است: «خلیل‌الرحمن حقانی تمام عمر خود را در دفاع از دين خداوند در جهاد، مهاجرت و تحمل سختی‌ها سپری کرد. او یکی از اعضای خانواده بزرگ جهادی بود که دشمنان اسلام برای سر وی پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرده بودند.»

تسلیت‌نامه اضافه نموده است: «چنین عمل بزدلانه نمی‌تواند اراده مسلمانان را تضعیف کند یا توطئه‌کنندگان را به اهداف شوم خود در برابر نظام اسلامی مستحکم ما برساند، بلکه این‌گونه اعمال بزدلانه چهره دشمنان دین و اسلام را سیاه‌تر کرده و نیات شوم آن‌ها را آشکارتر می‌سازد.»

امارت اسلامی تصریح کرده است که خلیل‌الرحمن حقانی در یک حمله ناجوانمردانه خوارج به شهادت رسيد.

گفتنی است که این حمله بعد از چاشت امروز (چهارشنبه) در داخل وزارت مهاجرین رخ داد اما از تلفات بیشتر تاهنوز چیزی گزارش نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید

Published

on

منابع به آریانانیوز تایید می‌کنند که «خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان از اثر یک حمله انتحاری در کابل به شهادت رسیده است.»

این منابع در گفتگو با آریانانیوز گفتند، این انفجار در داخل وزارت مهاجرین رخ داد که منجر به «شهادت‌» خلیل‌الرحمن حقانی شد.

خلیل‌الرحمن حقانی ، ۵۸ ساله، از ۷ سپتمبر ۲۰۲۱، به حیث سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان کار می‌کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرن دیکر: حق تحصیل امروز و هر روز دیگر غیرقابل مذاکره است

Published

on

کرن دیکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان، بر اهمیت آموزش به حیث یک حق اساسی بشر و مسیری برای امید و پیشرفت برای همه تاکید کرده و گفته است که خانواده‌های افغان می‌خواهند که پسران و دختران شان تحصیل کنند.

خانم دیکر با نشر ویدیوی به مناسبت روز حقوق بشر گفته است: «خانواده‌های افغان می‌خواهند که پسران و دختران شان تحصیل و کار کنند و در زندگی عامه اشتراک نمایند. سوال من این است، چرا طالبان نمی‌شوند.»

دیکر افزوده است: «بیایید با هم برای دسترسی مساوی به آموزش و پاسداری از حقوق زنان و دختران افغان دادخواهی کنیم.»

او اضافه نموده است: «در کنار مردم افغانستان ایستاده ایم و خواهان بازگشایی مکاتب و مراکز آموزشی به روی همه مردم افغانستان هستیم. تعلیم و تربیه نخستین شرط صحت و رفاه است. تمام زنان و مردان افغان مستحق صحت و فرصت خوب هستند. آنها سزاوار این هستند که زندگی خود را با عزت سپری کنند. این حقوق، امروز و هر روز دیگر غیرقابل مذاکره است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!