Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ها از منع کار زنان در سازمان ملل از سوی امارت اسلامی افغانستان

منتشر شده

در

نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، در واکنش به ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل گفته است که امارت اسلامی افغانستان باید به تعهدات خود در مذاکرات دوحه عمل کند.

زلمی خلیل‌زاد در رشته تویتی نگاشته است که امارت اسلامی در جلسات «عمومی و خصوصی» مذاکرات دوحه متعهد شدند که حق تعلیم و کار زنان را رعایت کنند.

آقای خلیل‌زاد روز چهارشنبه (۱۶حمل) گفت تصمیم ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل «اشتباه» است و منجر به افزایش رنج‌های مردم افغانستان می‌شود.

به گفته او اقدام امارت اسلامی به منع کار زنان در سازمان ملل سبب کاهش کمک‌های بشردوستانه خواهد شد.

خلیل‌زاد تاکید کرد که تصمیم اخیر امارت اسلامی، تعاملات جامعه بین‌المللی با آنها را پیچیده می‌کند و به ضرر منافع افغانستان است.

وی همچنین گفت:‌ «زنان افغانستان حق مسلم تحصیل و کار را دارند، این حقوق در اسلام و کنوانسیون‌های بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است.»

همچنان سرمنشی سازمان ملل متحد ممنوعیت کار زنان افغان را در دفتر این سازمان درننگرهار نکوهش کرده است.

انتونیو گوترش در صفحه تویترش نوشته است که اگر این تصمیم پس گرفته نشود، توانایی نهادهای سازمان ملل برای فراهم‌سازی کمک‌ها به نیازمندان متاثر خواهد شد.

نماینده‌گی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز گذشته گفت که از "فعالیت و گزارش‌دهی کاری" زنان کارمند این نهاد در ولایت ننگرهار، جلوگیری شده است.

درهمین حال، گزارشگر خاص شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان در صفحه تویترش گفته است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت کار زنان افغان در نهادهای سازمان ملل متحد یکی از موارد دیگر نقض حقوق اساسی و خلاف "منشور سازمان ملل" است که بر روند کمک‌های بشردوستانه تاثیر منفی خواهد داشت.

آقای بنت از امارت اسلامی خواسته است که تصمیم‌اش را پس بگیرد.

این درحالی است که به نقل از خبرگزاری رویترز امارت اسلامی افغانستان به دفاتر سازمان ملل به صورت شفاهی گفته‌ است که کارمندان محلی زن دیگر با این سازمان کار نکنند. به دنبال این دستور، نیروهای امارت اسلامی مانع ورود کارمندان زن در دفاتر ملل متحد در ولایت ننگرهار شدند.

دفتر نمایندگی سازمان ملل در افغانستان، یوناما، در تویتی نگرانی شدید خود را در این مورد اعلام کرد و خطاب به مقام‌های امارت اسلامی هشدار داد که بدون کارمندان زن نمی‌تواند به کارش ادامه دهد.

پیش از این امارت اسلامی افغانستان زنان و دختران را از مکاتب بالاتر از صنف شش، پوهنتون و کار در موسسات غیردولتی محروم کرده است.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی قانون ساحات صنعتی را توشیح کرد

Published

on

وزارت عدلیه می‌گوید که قانون ساحات صنعتی در یازده فصل و ۶۷ ماده از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و نافذ شده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که این قانون به هدف رشد و انکشاف اقتصاد افغانستان از طریق تنظیم ساحات صنعتی، فراهم‌کردن زمینه جلب‌وجذب سرمایه‌گذاری خصوصی و حفظ ومراقبت از ساحات صنعتی تدوین شده است.

براساس اعلامیه، این قانون توسط وزارت صنعت و تجارت تطبیق خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیست و پنج افغان از زندان‌های عراق آزاد شدند

این وزارت در خبرنامه‌ای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایت‌های مختلف عراق زندانی بودند.

Published

on

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان از رهایی ۲۵ شهروند افغانستان از زندان‌های عراق خبر داده است.

این وزارت در خبرنامه‌ای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایت‌های مختلف عراق زندانی بودند.

بر بنیاد خبرنامه، زندانیان آزاد شده روز گذشته (جمعه) از طریق ایران به کشور بازگشتند.

این افراد پس از ثبت در آمریت سرحدی نیمروز، برای دریافت کمک به سازمان بین المللی مهاجرت معرفی شده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو می‌کردیم

وی خاطرنشان کرد که خشم و احساسات رهبری ایالات متحده در آن زمان مصالحه با امارت اسلامی را دشوار کرده بوده، اما اعضای امارت اسلامی در گفتگوهای دوحه، کرزی و چهره های اتحاد شمال را مقصر دانسته اند.

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح در افغانستان، گفته است که بهتر بود امارت اسلامی در همان اوایل جنگ شامل گفتگوها در مورد آینده می‌شدند.

خلیل‌زاد در پادکستی که توسط «دوحه دیبیتز» منتشر شده، گفته است که اعضای ارشد امارت اسلامی پس از نشست بن با حامد کرزی، رئیس اداره موقت در افغانستان ملاقات کرده و گفته بودند که اداره جدید را می‌پذیرند، مشروط بر اینکه آنان بتوانند با عزت در خانه‌های خود زندگی کنند و تحت تعقیب و پیگرد قرار نگیرند.

وی خاطرنشان کرد که خشم و احساسات رهبری ایالات متحده در آن زمان مصالحه با امارت اسلامی را دشوار کرده بوده، اما اعضای امارت اسلامی در گفتگوهای دوحه، کرزی و چهره های اتحاد شمال را مقصر دانسته اند.

او گفت: «آنها (امارت اسلامی) فکر می‌کردند که ۲۰ سال جنگ و تمام تلفات جانی در همه طرف های افغانستان ناشی از آن اشتباه است، بی توجهی رئیس جمهور کرزی.»

این دیپلومات سابق امریکایی یادآور شد که دونالد ترمپ، رئیس جمهور وقت امریکا در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت تا نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، زیرا معتقد بود که ایالات متحده در این جنگ پیروز نخواهد شد و اولویت‌ها تغییر کرده است.

خلیل‌زاد گفت که در صحبت‌هایش با امارت اسلامی اصرار می‌کرد که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان وابسته به عملی شدن تمام شرایط است، اما این پیام از سوی واشنگتن وجود داشت که خروج نباید به گونه محکم به توافق میان حکومت و امارت اسلامی وابسته باشد «چون افغان‌ها با یکدیگر به توافق نمی‌رسند.»

خلیل‌زاد در مورد دو ضمیمه محرمانه توافقنامه دوحه تصریح کرد که این اسناد در مورد جزئیات روند خروج نیروها و مسائل تروریزم هستند، نه حکومت آینده افغانستان.

وی تاکید کرد که توافقنامه دوحه نگرانی‌های اصلی ایالات متحده را رفع کرده، چون در طول ۱۸ ماه هیچ امریکایی توسط امارت اسلامی کشته نشد و امارت اسلامی به تعهدات خود در قبال تروریزم عمل می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!