Connect with us

صحت

هشدار سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی افغانستان

منتشر شده

در

سازمان‌های جهانی از پیامدهای قطع کمک‌ها در بخش صحی و کاهش بودجه نهادهای امداد رسان برای افغانستان هشدار می‌دهند.

نهادهای مربوط به سازمان ملل گفته‌اند که دستور کامل قطع کمک‌های دولت ایالات متحده و کاهش بودجه سال ۲۰۲۵، باعث تعلیق یا بسته‌شدن نزدیک به دو هزار مرکز صحی در افغانستان خواهد شد.

از سویی هم، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) هشدار داده است که اگر تنها ۲۵ درصد از بودجه تأمین شود، از میان ۹.۳ میلیون نفر که به خدمات صحی نیاز دارند، ۷ میلیون نفر از این خدمات محروم خواهند شد.

این گزارش خاطرنشان ساخته که بدون تأمین فوری و بودجه کافی، میزان مرگ ومیر کودکان ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد، زیرا سوءتغذیه همچنان یکی از علل اصلی مرگ‌ و میر در کودکان زیر پنج سال است.

برنامه جهانی غذا نیز هشدار داده که افغانستان با بحران شدید سوء‌تغذیه در میان کودکان روبه‌رو است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵، تعداد کودکان مبتلا به سوء تغذیه به ۳.۵ میلیون نفر برسد.

گزارش‌های جدید برنامه جهانی غذا نشان می‌دهند که از هر۱۰ خانواده در افغانستان، ۸ خانواده قادر به تأمین یک رژیم غذایی کافی نیستند و از هر چهار خانواده، سه خانواده برای خرید مواد غذایی اولیه مجبور به قرض گرفتن پول می‌شوند.

نهادهای سازمان ملل بر لزوم توجه فوری جامعه جهانی به وضعیت انسانی در افغانستان و ارائه کمک‌های بشردوستانه تأکید کرده‌اند.

این درحالی است که پیشتر وزارت اقتصاد گزارش‌های برخی نهادهای بین‌المللی در مورد گسترش فقر در افغانستان را اغراق آمیز و دور از واقعیت دانسته بود.

صحت

سازمان جهانی صحت از افزایش امراض ساری در افغانستان هشدار داد

این سازمان در گزارش خود خواستار احتیاط در ایام عید قربان شده است زیرا بر اساس این گزارش، ویروس کانگو بیشتر از طریق تماس با حیوانات پخش می‌شود.

Published

on

infectious diseases on the rise in afghanistan

سازمان جهانی صحت در گزارش تازه  خود که روز دوشنبه (۲۹ثور) منتشر شد، گفته است که در ماه اپریل نسبت به ماه مارچ گذشته موارد مثبت سرخکان، کانگو و تب دنگی، اسهال شدید، ملاریا و مرض‌های شدید تنفسی افزایش یافته است.

این سازمان در گزارش خود خواستار احتیاط در ایام عید قربان شده است زیرا بر اساس این گزارش، ویروس کانگو بیشتر از طریق تماس با حیوانات پخش می‌شود.

پیش از این صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) به تاریخ ۱۶ می، هشدار داد که کاهش کمک‌های بشری امریکا، نزدیک به ۷ میلیون زن و کودک افغان را از دسترسی به خدمات صحی محروم می‌کند.

معاون اجرایی این صندوق اعلام کرد که با توقف ۱۰۲ میلیون دالر کمک‌های امریکا به افغانستان، از میان ۹۰۰ مرکز صحی تحت حمایت صندوق جمعیت سازمان ملل متحد ، ۵۰۰ مرکز آن مسدود خواهد شد.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت عامه گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل متحد درباره مرگ‌ومیر بلند مادران در افغانستان را رد کرد

در واکنش به این اظهارات، وزارت صحت عامه گفته است که این ادعاها “نادرست” و “بی‌اساس” بوده و با پیشرفت‌هایی که در بخش صحت در کشور صورت گرفته، در تضاد است.

Published

on

وزارت صحت عامه به شدت ادعاهای اندرو سابرتون، معاون اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) را در مورد این که هر دو ساعت یک زن در افغانستان به دلیل عوارض قابل جلوگیری ناشی از بارداری و ولادت جان می‌دهد، را رد کرده است.

سابرتون که اوایل ماه جاری از افغانستان دیدن کرده بود، هفته گذشته در یک نشست خبری گفت که افغانستان یکی از “سخت‌ترین شرایط بشری در حال حاضر در جهان” را تجربه می‌کند.

در واکنش به این اظهارات، وزارت صحت عامه گفته است که این ادعاها “نادرست” و “بی‌اساس” بوده و با پیشرفت‌هایی که در بخش صحت در کشور صورت گرفته، در تضاد است.

وزارت صحت عامه تأکید کرد که تحت حاکمیت کنونی امارت اسلامی افغانستان، در بخش صحت مادر و کودک پیشرفت‌های چشم‌گیری به‌دست آمده، از جمله افزایش مراکز صحی و کاهش گزارش‌شده در میزان مرگ‌ومیر مادران.

این وزارت از نهادهای ملی و بین‌المللی خواسته است تا پیش از نشر آمارهای مربوط به صحت، با این وزارت هماهنگی کنند، و بر اهمیت گزارش‌دهی دقیق برای رسیدگی مؤثر به مشکلات صحی در کشور تأکید نمود.

Continue Reading

صحت

سازمان جهانی صحت: نبود خدمات صحت روانی در شفاخانه‌های افغانستان نگران‌کننده است

این نهاد بین‌المللی وضعیت موجود را نتیجه سال‌ها جنگ، بحران اقتصادی و فشارهای روانی گسترده دانسته است.

Published

on

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که علی‌رغم نیاز شدید مردم افغانستان به خدمات صحت روانی، هنوز هم ۳۴ شفاخانه ولایتی در کشور فاقد امکانات تخصصی در این حوزه‌اند.

این نهاد بین‌المللی وضعیت موجود را نتیجه سال‌ها جنگ، بحران اقتصادی و فشارهای روانی گسترده دانسته است.

در بیانیه‌ای که این سازمان منتشر کرده، آمده است که با پشتیبانی مالی اتحادیه اروپا، برنامه‌ای به هدف بهبود سلامت روان و حمایت‌های اجتماعی در افغانستان راه‌اندازی شده است. این برنامه با تمرکز بر افراد آسیب‌پذیر، از طریق شفاخانه‌ها ارائه می‌شود.

به منظور جبران کمبود خدمات تخصصی صحت روانی، سازمان جهانی صحت یک طرح آزمایشی را آغاز کرده است که طی آن بخش‌های بستری برای درمان اختلالات روانی شدید در شماری از شفاخانه‌های ولایتی ادغام شده‌اند.

بر پایه‌ی این طرح، تاکنون مراکزی با ظرفیت هشت بستر در ولایت‌های بامیان، بدخشان، فراه و نیمروز تأسیس شده‌اند. همچنین یک مرکز بزرگ‌تر با ۲۰ تخت در شفاخانه عینو مینه در ولایت کندهار راه‌اندازی شده است.

سازمان جهانی صحت تأکید کرده که هدف این مراکز تنها درمان علائم روانی نیست، بلکه کمک به بیماران برای بازسازی زندگی، بازیابی روابط خانوادگی و بازگشت به جامعه نیز بخشی از اهداف آن‌ها است.

با این حال، این سازمان نسبت به آینده‌ی نامعلوم این برنامه ابراز نگرانی کرده و گفته است که گسترش و پایداری این خدمات برای پاسخگویی به نیازهای رو‌به‌رشد مردم افغانستان امری حیاتی است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!