کوید۱۹
هشدار سازمان جهانی صحت؛ اومیکرون به سرعت در حال گسترش است
دبیرکل سازمان جهانی صحت، تدروس ادهانوم امروز (سه شنبه ۳۰قوس) دریک نشست خبری نسبت به گسترش سریع اومیکرون و امکان ابتلا به آن در افراد واکسین شده و حتی بهبود یافته از کووید-۱۹ هشدار داد.
به نقل از خبرگزاری رویترز ادهانوم گفته است که سویه اومیکرون ویروس کرونا سریعتر از نوع دلتا در حال گسترش است و میتواند حتی در افرادی که واکسین شده اند و یا از کووید-۱۹ بهبود یافته اند هم عفونت ایجاد کند.
سومیا سوامیناتان، از اعضای ارشد این سازمان هم افزوده است:”غیرعاقلانه است که از شواهد اولیه نتیجه بگیریم اومیکرون خفیف تر از سویههای پیشین است. وی ادامه داد:”با افزایش شمار مبتلایان همه سیستمهای صحی بار دیگر تحت فشار قرار می گیرند.”
این داکتر برجسته سازمان جهانی صحت توضیح داد:” سویه جدید توانسته با موفقیت برخی واکنشهای سیستم ایمنی بدن را کنار بزند و لذا در تقویتی واکسن باید ابتدا افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف تر را هدف قرار دهد.”
دبیرکل سازمان جهانی صحت به خبرنگاران گفت:”اکنون شواهد مشخصی وجود دارد که نشان میدهد اومیکرون به طور قابل توجهی سریعتر از سویه دلتا در حال گسترش است.”
ادهانوم افزود:”این احتمال وجود دارد افرادی که در برابر کووید-۱۹ واکسین شده یا به تازگی از این بیماری بهبود یافته اند، به این سویه مبتلا شوند.”
نظرات مقامهای جهانی صحت درواقع بازتاب یافتههای نتایج پژوهش جدید امپریال کالج لندن بود که در هفته گذشته منتشر شد و هشدار داد خطر ابتلای مجدد به این سویه در پی بهبودی از کووید-۱۹ بیش از پنج برابر دلتا بوده و هیچ نشانهای از خفیف تر بودن آن نسبت به سویه دلتا دیده نشده است.
سازمان جهانی صحت در ۲۶ نوامبر سویه اومیکرون را پنجمین نوع نگران کننده ویروس کرونا اعلام کرد. این سویه جدید که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده باعث نگرانی بسیاری از کشورها شده است. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت این سویه تاکنون در بیش از ۸۹ کشور جهان شناسایی شده است.
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت پایان وضعیت اضطراری کووید-۱۹ را اعلام کرد
سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که ویروس کرونا پس از سه سال تاثیرگذاری بر زندگی و اقتصاد و مرگ میلیونها نفر، دیگر یک وضعیت «اضطراری صحی جهانی» نیست.
اعلام این خبر، گامی بزرگ در جهت پایان دادن همهگیری ویروسی است که سه سال پیش بالاترین سطح هشدار در مورد آن صادر شد.
تدروس آدهانوم گبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت گفته که این ویروس زخم عمیقی در جهان برجای گذاشته و اعلام این خبر لحظهای برای جشن گرفتن است.
اما او در عین حال به دولتها هشدار داد که مراقب باشند و گفت که کرونا اکنون باید در کنار سایر بیماریهای عفونی مدیریت شود.
رییس سازمان جهانی صحت همچنین نسبت به دانشمندانی که واکسینهایی حیاتی برای مقابله با کرونا ساختند، ادای احترام کرد.
آقای تدروس گفته است که دست کم ۷ میلیون نفر در جریان همهگیری این ویروس جان خود را از دست دادند.
اما او افزود که این ویروس احتمالا بیش از ۲۰ میلیون تن را کشته باشد که این میزان سه برابر آمار رسمی ارایه شده است.
مقامات این سازمان گفتهاند که میزان مرگ و میر این ویروس از زمان اوج که بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر در هفته در جنوری ۲۰۲۱ بود، به بیش از۳۵۰۰ نفر در ۲۴ اپریل ۲۰۲۳ کاهش یافته است.
رییس سازمان جهانی صحت گفته است: «دیروز کمیته اضطراری برای پانزدهمین بار تشکیل جلسه داد و به من توصیه کرد که به وضعیت اضطراری صحت عمومی پایان دهم. من این توصیه را پذیرفتم. بنابراین با امیدواری زیاد اعلام میکنم که کووید-۱۹ به عنوان یک وضعیت اضطراری صحی جهانی پایان یافته است.»
او همچنین افزود: «این تصمیم برای مدتی با دقت مورد بررسی قرار گرفت و براساس تجزیه و تحلیل دقیق معلومات اتخاذ شد.»
با این حال، آقای تدروس هشدار داده است که حذف بالاترین سطح هشدار به معنای پایان خطر نیست و گفت که وضعیت اضطراری میتواند در صورت تغییر شرایط بازگردانده شود.
کوید۱۹
کرونا در ایران: ۹۰۰ مورد جدید و ۲۴ فوتی ثبت شد
به نقل از رسانههای ایران، وزارت صحت این کشور روز یکشنبه اعلام کرده است که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۸۹۰ مورد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در سراسر کشور شناسایی و ثبت شده است.
وزارت صحت ایران همچنان گزارش داده است که در مدت زمان مشابه ۲۴ مریض نیز از اثر بیمای کرونا جان باخته اند.
مرکز روابط عمومی وزارت صحت ایران در اعلامیهای گفت:« طی ۲۴ ساعت گذشته بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۸۹۱ مریض جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و همزمان ۴۵۴ مریض دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته بستری شدند..»
مرکز روابط عمومی این وزارتخانه اعلام کرد که وضعیت ۶۱۱ مریض از مبتلایان به کووید-۱۹ وخیم است.
کوید۱۹
سازمان جهانی صحت: مسافران در پروازهای طولانی از ماسک استفاده کنند
افزایش چشمگیر ابتلا به سویه جدید کووید۱۹ سازمان جهانی صحت را وا داشته است تا از کشورها بخواهد که مسافران پروازهای طولانی را به پوشیدن ماسک تشویق کنند.
در ۲۸ روز گذشته، بیشتر از ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان به کرونا مبتلا شدند و بالاتر از ۵۳ هزار نفر بدلیل این مریضی جان دادند.
سویه جدید کرونا به شدت قابل سرایت است و حدود ۲۷.۶ درصد مریضان کرونا در ایالات متحده از سویه جدید این ویروس مریض شدهاند.
از آغاز شیوع این مریضی در سال ۲۰۱۹ میلادی، بیش از ۶۶۵ میلیون نفر در جهان به کووید۱۹ مصاب شدهاند. بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز، این مریضی جان نزدیک به ۶ میلیون و ۷۱۲ هزار نفر را در بیش از سه سال شیوع گرفته است.
هرچند جمعآوری آمار دقیق از افغانستان با مشکلات مواجه است، اما طبق گزاشها این مریضی نزدیک به ۸ هزار نفر در این کشور بدلیل ابتلا به کووید۱۹ جان باخته اند.
-
ورزش5 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در برابر کویت شکست خورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در حملات اسرائیل در غزه دست کم ۳۵ فلسطینی کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عزیزوف: حکومت سرپرست افغانستان در مبارزه با داعش نباید تنها گذاشته شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جورجت گانیون به حیث معاون سیاسی یوناما گماشته شد
-
جهان3 روز ago
یک شاگرد مکتب در امریکا ۴ نفر را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد
-
ورزش3 روز ago
تیم کریکت زیلاند جدید برای بازی مقابل افغانستان به هند رسید
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت بنگلهدیش با تفاوت شش ویکت پاکستان را شکست داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بلینکن باردیگر درباره چگونگی خروج امریکا از افغانستان به کنگره احضار شد