Connect with us

تجارت

وزارت انرژی و‌ آب: بیش از ۱۰ پروژه برای تأسیس و مراقبت کانال‌ها روی دست داریم

منتشر شده

در

مسوولان وزارت انرژی و آب در برنامه حساب‌دهی دولت به ملت می‌گویند که در سرتاسر کشور بیش از ده پروژه بزرگ برای تأسیس و مراقبت کانال‌ها و بند‌ها روی‌ دست گرفته‌ شده است. 

به گفته مسوولان در این نشست، ۱۲۵ پروژه تاسیسات آبی دیزاین شده و‌ آنان‌ برای جلب سرمایه‌گذاری، قانونمند ساختن و اقدامات عملی پروژه‌های آب‌رسانی در کشور طرح و پلان‌هایی روی دست دارند.

از سویی هم، مسوولان در این وزارت افزوده‌اند که بحران کم آبی در پایتخت از عدم مسولیت پذیری چندین ساله به میان آمده است.

به گفته آنان، افغانستان از جمله کشورهای محسوب می‌شود که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی متحمل شده و در حال حاضر دریای هلمند با کمبود آب مواجه است و قادر به تامین حقابه نیست.

نعمان نثار، رییس تنظیم امور آب وزارت انرژی و آب، در این مورد گفته است: «حوزه دریایی هلمند دچار خشکسالی مدهش بوده که ناشی از تغییرات اقلیمی جهانی می‌باشد. یافته‌ها و تحقیقات نهادی‌های معتبر جهانی هم این را نشان می‌دهد که افغانستان از جمله محدود کشورهایست که بیشترین آسیب را را از ناحیه تغییرات اقلیمی متحمل شده است.»

از سویی هم، در بخش انرژی همچنان این وزارت در سه بخش اساسی؛ پلان‌های پنج ساله برای گسترس و جلب سرمایه‌گذاری و پلان‌های تطبیقی ترتیب کرده که توانسته است دستگاه‌های تولید انرژی آفتابی را در ولایات کنر، بامیان، کندز، غزنی و دایکندی نصب نماید.

این وزارت نیز برای افزایش انرژی برق توافقنامه‌های را با کشورهای ترکمنستان، ازبیکستان و تاجیکستان به امضا رسانده است.

وزارت انرژی و آب خاطرنشان کرده که بیش از ۴۱۱ پروژه جدید را روی دست دارد که بیش از سه میلیارد دالر بودجه آن از سوی وزارت مالیه اختصاص یافته است.

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading

تجارت

کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد

آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخش‌های مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد.

ذبیح الله مجاهد، امروز دوشنبه ( ۱۲قوس) به آریانا نیوز گفته است که پس از افتتاح این پروژه تا کنون، وسایل تخنیکی مورد نیاز برای تطبیق پروژه به ساحه (در نقطه صفری بین افغانستان و ترکمنستان) انتقال داده می‌شد و پس از انتقال وسایل و تجیزات، حالا کار عملی آغاز شده است.

آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخش‌های مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.

به گفته‌ای آقای مجاهد کار عملی پروژه کاسا یکهزار نیز به زودی آغاز خواهد شد و نیز پروژه‌های که پلان گذاری شده کارش آغاز می‌شود.

سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که افغانستان آهسته آهسته به پا می‌ایستد و فرصت‌های کاری خوب برای شهروندان کشور فراهم خواهد شد.

آگاهان اقتصادی نیز به این باور اند که این پروژه نقش حیاتی در رشد اقتصاد منطقه دارد.

به گفته مسؤولان پروژه تاپی، با تکمیل کار این پروژه، برای ۱۲هزار نفر در افغانستان فرصت کار فراهم می‌شود و درآمد سالانه افغانستان از این پروژه نزدیک به یک میلیارد دالر خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!