Connect with us

تجارت

وزارت انرژی و‌ آب: بیش از ۱۰ پروژه برای تأسیس و مراقبت کانال‌ها روی دست داریم

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

مسوولان وزارت انرژی و آب در برنامه حساب‌دهی دولت به ملت می‌گویند که در سرتاسر کشور بیش از ده پروژه بزرگ برای تأسیس و مراقبت کانال‌ها و بند‌ها روی‌ دست گرفته‌ شده است. 

به گفته مسوولان در این نشست، ۱۲۵ پروژه تاسیسات آبی دیزاین شده و‌ آنان‌ برای جلب سرمایه‌گذاری، قانونمند ساختن و اقدامات عملی پروژه‌های آب‌رسانی در کشور طرح و پلان‌هایی روی دست دارند.

از سویی هم، مسوولان در این وزارت افزوده‌اند که بحران کم آبی در پایتخت از عدم مسولیت پذیری چندین ساله به میان آمده است.

به گفته آنان، افغانستان از جمله کشورهای محسوب می‌شود که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی متحمل شده و در حال حاضر دریای هلمند با کمبود آب مواجه است و قادر به تامین حقابه نیست.

نعمان نثار، رییس تنظیم امور آب وزارت انرژی و آب، در این مورد گفته است: «حوزه دریایی هلمند دچار خشکسالی مدهش بوده که ناشی از تغییرات اقلیمی جهانی می‌باشد. یافته‌ها و تحقیقات نهادی‌های معتبر جهانی هم این را نشان می‌دهد که افغانستان از جمله محدود کشورهایست که بیشترین آسیب را را از ناحیه تغییرات اقلیمی متحمل شده است.»

از سویی هم، در بخش انرژی همچنان این وزارت در سه بخش اساسی؛ پلان‌های پنج ساله برای گسترس و جلب سرمایه‌گذاری و پلان‌های تطبیقی ترتیب کرده که توانسته است دستگاه‌های تولید انرژی آفتابی را در ولایات کنر، بامیان، کندز، غزنی و دایکندی نصب نماید.

این وزارت نیز برای افزایش انرژی برق توافقنامه‌های را با کشورهای ترکمنستان، ازبیکستان و تاجیکستان به امضا رسانده است.

وزارت انرژی و آب خاطرنشان کرده که بیش از ۴۱۱ پروژه جدید را روی دست دارد که بیش از سه میلیارد دالر بودجه آن از سوی وزارت مالیه اختصاص یافته است.

تجارت

تجارت افغانستان با هند در سال ۱۴۰۳ به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است

عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، گفت که صادرات افغانستان به هند در این مدت به ۶۲۷ میلیون دالر رسیده، در حالی‌که میزان واردات از هند ۲۶۳ میلیون دالر بوده است.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرد که میزان تجارت افغانستان با هند در سال ۱۴۰۳ به ۸۹۰ میلیون دالر رسیده است، که بخش اعظم آن را صادرات افغانستان تشکیل می‌دهد.

عبدالسلام جواد، سخنگوی این وزارت، گفت که صادرات افغانستان به هند در این مدت به ۶۲۷ میلیون دالر رسیده، در حالی‌که میزان واردات از هند ۲۶۳ میلیون دالر بوده است.

به گفتهٔ آقای جواد، اقلام عمدهٔ صادراتی افغانستان به هند شامل انجیر خشک، هینگ (انغوزه)، تخم هینگ، زعفران، کشمش، زیره و بادام می‌باشند؛ محصولاتی که در بازارهای هند به دلیل کیفیت بالا و ویژگی‌های خاص، از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند.

هند همچنان یکی از شرکای مهم تجاری منطقه‌ای برای افغانستان باقی مانده و آمار تجارت میان دو کشور نشان‌دهندهٔ تقاضای مداوم برای کالاهای افغانستان، علی‌رغم چالش‌های ژئوپولیتیکی و لوجستیکی است.

Continue Reading

تجارت

یک تاجر افغان ۱۲میلیون دالر روی استخراج معادن آهن پنجشیر سرمایه‌گذاری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سیف الدين لټون، سخنگوی مقام ولایت پنجشیر می‌گوید که یک تاجر افغان آمادگی دارد تا با سرمایه‌گذاری میان ۳ تا ۱۲ میلیون دالر، به گونه معیاری و فنی، معادن آهن این ولایت را استخراج کند.

به گفته آقای لټون این تاجر در معدن آهنی که در مساحت ۲۲ کیلومتر مربع در ولسوالی پریان تثبیت شده، سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

به گفته وی، قرارداد این پروژه از سوی ریاست اقتصادی ریاست‌الوزرا امارت اسلامی افغانستان تایید شده‌است.

این تاجر علاوه بر استخراج، پروسس و بسته‌بندی آهن را نیز در داخل ولایت انجام می‌دهد تا ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.

آقای لټون تصریح کرد که در مرحله نخست، این شرکت طی شش ماه برنامه اکتشافی ذخایر را آغاز می‌کند و در این مدت برای حدود ۵۰۰ نفر زمینه اشتغال فراهم خواهد شد. پس از تکمیل این مرحله، کار رسمی استخراج آغاز می‌شود.

Continue Reading

تجارت

معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد

Published

on

(Last Updated On: )

صدراعظم عثمانی، معین وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور اشتراک در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «ایران اکسپو» به آن کشور سفر کرد.

این نمایشگاه روز دوشنبه آغاز و به مدت پنج روز ادامه می‌یابد. قرار است مقامات بلندپایه و تاجران بیش از صد کشور جهان در این نمایشگاه اشتراک کنند.

معین وزارت زراعت ابراز امیدواری کرده است که این سفر زمینه‌ساز رشد تعاملات تجارتی و جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور گردد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!