Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: اتمر و خلیلزاد روی روند صلح گفتگو کردند

Published

 on

(Last Updated On: جدی ۲۰, ۱۳۹۹)

وزارت امور خارجه امروز (جمعه، ۱۹ جدی) در یک اعلامیه میگوید که محمد حنیف اتمر، وزیر امور خارجه کشور با زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در مورد روند صلح و تحولات اخیر گفتگو کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه آمده است که این گفتگو توسط ویدیو کنفرانس صورت گرفته و در این نشست راس ویلسن، شارژدادفیر ایالات متحده امریکا در کابل و دیگر مقام‌ها امریکایی و افغان نیز اشتراک کرده بودند.

در اعلامیه آمده است که هر دو طرف در مورد پیشرفت‌ها اخیر و چالش‌ها فرا روی صلح در دوحه گفتگو کرده اند.

اعلامیه افزوده است که ” هر دو طرف بر تقویت حمایت جامعه بین المللی و امریکا تاکید کرده است.”

به گفته وزارت خارجه اتمر از تلاش‌های مشترک امریکا و حکومت افغان برای پایان دادن به این جنگ در کشور قدردانی کرده است.

زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، همچنان از آغاز دور دوم مذاکرات بین الافغانی استقبال کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه آمده است که ” آقای خلیلزاد به وزیر خارجه افغانستان اطمینان داده است که امریکا از روند صلح افغانستان حمایت میکند و همچنان واشنگتن متعهد است تا  همکاری دراز مدت خود را با افغانستان در امر مبارزه با هراس افگنی و تامین صلح و ثبات در منطقه ادامه دهد.”

این در حالی است که چند روز قبل خلیلزاد به کابل آمده بود و بر بنیاد گزارش‌ها پیام حکومت موقت را با خود آورده بود اما رییس جمهور غنی با وی دیدار نکرد.

رویداد های اخیر

نمایشگاه سه‌روزه برای حمایت از تولیدات داخلی در کابل برگزار شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که یک نمایشگاه سه روزه زیر نام «نمایشگاه خدمات برتر ملی» در کابل برگزار شده است.

در این نمایشگاه سه ‌روزه تولیدات داخلی در ده‌ها غرفه به نمایش گذاشته شده است. به گفته مسوولان، هدف از برگزاری این نمایشگاه حمایت از تولیدات داخلی می‌باشد.

مسوولان وزارت صنعت و تجارت گفته‌اند که در سال ۱۴۰۲ حمایت از تولیدات داخلی، اولویت آنان است و درنظر دارند که خریداری‌ها در نهاد‌های دولتی نیز از تولیدات داخلی صورت گیرد و هم‌چنان تلاش می‌کنند تا زمینه جلب سرمایه‌گذاری و افزایش صادرات را فراهم کنند.

قدرت‌الله جمال، معین وزارت صنعت و تجارت، می‌گوید: «ما با کشورها در تماس هستیم تا این‌که برای محصولات ما در خارج بازاریابی شود و تولیدات ما به آن‌جا برسد.»

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی، نیز بیان کرد: «این وظیفه ایمانی و وجدانی جوانان است تا یکبار دیگر برای سرسبزی، بازسازی، انکشاف اقتصادی، تکنالوژی و سایر بخش‌ها شهکاری کنند.»

برعلاوه، وزارت اقتصاد نیز گفته است که با وجود تحریم‌ها و فشارهای جهانی، امارت اسلامی توانست وضعیت اقتصادی را تا حدی کنترول کند. به گفته این وزارت، در سال ۱۴۰۲ فعالیت‌های اقتصادی را در کشور گسترش خواهند داد.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد می‌گوید: «نه تنها در ارایه خدمات ما به صورت مطلوب و شایسته عمل کردیم، بلکه قیمت کالا را و قیمت و ارزش خدمات را هم‌چنان حفظ کردیم.»

در این نمایشگاه، ده‌ها متشبث زن و مرد تولیدات شان را به نمایش گذاشته‌اند و از مردم می‌خواهند که از تولیدات داخلی استفاده کنند.

یلدا، تجارت پیشه، می‌گوید: «بازهم خانم‌ها شکست را قبول نکردند و بیشتری خانم‌ها مصروف صنایع‌دستی می‌باشند.»

گفتنی است که این نمایشگاه برای سه روز به روی بازدیدکنندگان باز است و پیش از این نیز چندین نمایشگاۀ مشابه در کابل و ولایات کشور برگزار شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مسوولان: از قاچاق بیش از ۵۰ اثر باستانی در یک و نیم سال اخیر جلوگیری شده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

وزارت اطلاعات و فرهنگ از جلوگیری بیش از ۵۰ مورد قاچاق آثار باستانی کشور در طول یک و نیم سال اخیر خبر داده است.

ذبیح الله سادات، رییس باستان شناسی وزارت اطلاعات وفرهنگ، می‌گوید: «بیش از ۵۰ اثر ضبط شده است. این آثار را به نمایش گذاشته‌ایم. این یک دستاورد بزرگ است. این آثار در جریان یک ونیم سال گذشته از ساحات و گمرکات مختلف بدست آمده است.»

مسوولان در موزیم ملی کشور هم‌چنان از حفظ و نگهداری درست آثار باستانی و فرهنگی کشور در این مکان اطمینان می‌دهند .

محمد زبیر عابدی، سرپرست موزیم ملی، می‌گوید: «موزیم ملی مکانی است که آثار در آن‌جا حفظ و نگهداری می‌شود و تا حد امکان آثار را حفظ و نگهداری می‌کند. موزیم ملی همچنان در قسمت جلوگیری از آثار فعالیت خود را داشته است.»

در تازه ترین مورد، ۷۵ سکه تاریخی از ولایت بغلان کشف و به موزیم ملی در کابل تحویل داده شد.

ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان می‌گوید این آثار به همکاری مردم محل ولسوالی جلگه این ولایت بدست آمده است.

اسدالله مصطفی هاشمی، رییس اطلاعات و فرهنگ بغلان، می‌گوید: «همکاری مردم در این رابطه بسیار ضروری است. تا زمانیکه همکاری مردم نباشد، هیچ فعالیتی درست انجام نمی‌شود. الحمدلله در این‌جا هم همکاری مردم بود که این تعداد اشیاء به دست ما افتاد.»

این در حالی است که بیش از ۵۰ هزار قلم آثار تاریخی و فرهنگی از دوره‌های مختلف هم اکنون در موزیم ملی ثبت و به دید عموم گذاشته شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

میزبانی قطر از گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانه‌های قطر گزارش داده‌اند که دوحه میزبان گفتگو‌ها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.

پنین‌سولا، از رسانه‌های قطری، امروز (سه‌شنبه‌، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگو‌ها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، به‌ویژه دختران، بحث شده است.

در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقه‌یی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کرده‌اند.

به اساس این گزارش، اشتراک ‌کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصت‌های تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیده‌اند.

در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصه‌های تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!