Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه افغانستان: حادثه در مرز تاجکستان کار «افراد مخرب و فرصت‌طلب» بوده است

وزارت خارجه تاجکستان پس از ادعای نقض حریم هوایی این کشور و کشته‌شدن یک غیرنظامی در منطقه درواز، یادداشت اعتراضی به مقام‌های افغانستان فرستاده است.

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان با ابراز تأسف از کشته‌شدن یک زن در منطقه درواز تاجیکستان، گفته است که این رویداد در نتیجه شلیک گلوله از منطقه مرزی میان افغانستان و تاجکستان توسط «افراد مخرب و فرصت‌طلب» رخ داده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه، در بیانیه‌ای گفته است که این وزارت از حادثه شامگاه ۱۳ آگست و جان‌باختن یک زن از روستای دشتک ولسوالی درواز منطقه خودمختار کوهستان بدخشان تاجکستان، با تأسف آگاه شده است.

بلخی مراتب تسلیت و همدردی وزارت خارجه را به خانواده قربانی و مردم تاجکستان ابراز کرده است.

او افزوده است که اخیراً گزارش‌هایی درباره تلاش برخی «افراد مخرب و فرصت‌طلب» برای ایجاد بی‌نظمی در بخش‌هایی از ولایت بدخشان افغانستان منتشر شده است؛ اقدامی که به گفته او، می‌تواند بر امنیت و ثبات منطقه و فضای اعتماد میان افغانستان و تاجکستان تأثیر منفی بگذارد.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرده است که امارت اسلامی بر حفظ امنیت، ثبات، حسن همجواری و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها متعهد است و اجازه نخواهد داد کسی از خاک افغانستان برای ایجاد بی‌نظمی و برهم‌زدن امنیت استفاده کند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که وزارت خارجه تاجکستان پس از ادعای نقض حریم هوایی این کشور و کشته‌شدن یک غیرنظامی در منطقه درواز، یادداشت اعتراضی به مقام‌های افغانستان فرستاده است.

رسانه تاجیکی «آسیا-پلاس» گزارش داده است که دوشنبه از افغانستان خواسته تا به مصونیت مرزهای دولتی تاجکستان احترام گذاشته و برای جلوگیری از تکرار چنین رویدادهایی اقدامات مؤثر روی دست گیرد.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی ادعاها درباره حضور القاعده در افغانستان را رد کرد

Published

on

امارت اسلامی گزارش‌هایی را که مدعی حضور دوباره و سازمان‌دهی مجدد القاعده و دیگر گروه‌های مسلح در افغانستان هستند، رد کرده و گفته است که چنین گروه‌هایی دیگر در افغانستان حضور ندارند و هیچ مدرکی برای اثبات این ادعاها وجود ندارد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، گفت گروه‌هایی که قبلاً در افغانستان حضور داشتند، مربوط به شرایط و جهاد دوره‌ای گذشته بودند، اما تحولات مهم منطقه‌ای از آن زمان وضعیت را تغییر داده است.

فطرت گفت: «آن گروه‌ها دیگر در افغانستان حضور ندارند و نیازی هم به حضور آنها نیست. همچنین هیچ مدرکی برای اثبات ادعاها درباره حضور آنها وجود ندارد.»

این اظهارات پس از آن مطرح شد که واشنگتن پست روز شنبه، به نقل از مقام‌های امنیتی امریکا و کشورهای غربی و همچنین یک نهاد سازمان ملل متحد، گزارش داد که القاعده و دیگر گروه‌های مسلح از زمان بازگشت امارت اسلامی به قدرت در سال ۲۰۲۱، در حال بازسازی شبکه‌های خود در افغانستان هستند.

فطرت گفت چنین ادعاهایی از سوی برخی حلقات استخباراتی مطرح می‌شود که می‌خواهند افغانستان را ناامن جلوه دهند و باعث ناامن شدن منطقه شوند.

او بار دیگر تأکید کرد که امارت اسلامی اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: در پی گسترش روابط کابل با جهان هستیم

بر اساس آمار وزارت امور خارجه، امارت اسلامی اکنون ۴۰ نمایندگی سیاسی فعال در کشورهای مختلف دارد.

Published

on

امارت اسلامی می‌گوید در پی تقویت و گسترش روابط کابل با کشورهای منطقه و فرامنطقه است و سیاست خارجی حکومت کنونی بر اقتصاد و اتصال منطقه‌ای استوار است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید حکومت کنونی افغانستان در پنج سال گذشته توانسته است روابطی مبتنی بر اعتماد با کشورهای منطقه و جهان برقرار کند.

آقای مجاهد می‌افزاید که رفت‌وآمد مقام‌های بلندپایه برخی کشورها به افغانستان و گسترش روابط تجاری با شماری از کشورها، نشان‌دهنده روند رو به گسترش این تعاملات است.

سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که افغانستان برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق سیاست اقتصادی و اتصال منطقه‌ای خود، به همکاری و نقش مؤثر کشورهای همسایه و منطقه نیاز دارد.

او همچنین می‌گوید امارت اسلامی در پی گسترش و تحکیم هرچه بیشتر روابط کابل با کشورهای منطقه است.

بر اساس آمار وزارت امور خارجه، امارت اسلامی اکنون ۴۰ نمایندگی سیاسی فعال در کشورهای مختلف دارد.

هم‌زمان، شماری از آگاهان روابط بین‌الملل می‌گویند گسترش تعامل افغانستان با جهان می‌تواند به کاهش انزوای سیاسی، تقویت روابط دیپلوماتیک، جذب سرمایه‌گذاری و در نهایت رشد اقتصادی کشور کمک کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: در صورت عدم تعامل امریکا با افغانستان، چین و روسیه خلا را پر می‌کنند

خلیل‌زاد همچنین هشدار داده است که ادامه محدودیت‌ها بر کار و آموزش زنان و دختران می‌تواند پیامدهای منفی و زیانباری داشته باشد.

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، می‌گوید اگر واشنگتن با افغانستان تعامل نکند، چین و روسیه خلا ناشی از آن را پر خواهند کرد.

خلیل‌زاد تأکید می‌کند که ثبات افغانستان به سود ایالات متحده است و واشنگتن نمی‌خواهد افغانستان بار دیگر به سوی فروپاشی و هرج‌ومرج سوق داده شود؛ زیرا چنین وضعیتی می‌تواند مانند گذشته، زمینه رشد گروه‌های تروریستی و افزایش تهدیدها علیه امریکا را فراهم کند.

او در گفتگو با الجزیره گفت: «از دیدگاه من، اگر ما وارد تعامل نشویم و برای پیشبرد منافع خود تلاش نکنیم، در این صورت جای خالی را رقبای ما پر خواهند کرد. چین وارد افغانستان شده و تلاش می‌کند بر منابع طبیعی این کشور تسلط پیدا کند. روسیه نیز بسیار فعال است.»

خلیل‌زاد افزود که سیاست‌های امریکا اکنون باید شرایط کنونی و آینده افغانستان را در نظر بگیرد و مشخص کند که واشنگتن می‌خواهد افغانستان در آینده چگونه کشوری باشد.

به گفته او، امریکا تصمیم گرفته است که یکی از منافع اصلی‌اش این باشد که افغانستان دوباره به مرکز یا پایگاه گروه‌های تروریستی ضد امریکا تبدیل نشود.

او گفت: «برای رسیدن به این هدف، پیشرفت اقتصادی مهم است و توسعه منابع افغانستان نیز اهمیت دارد.»

خلیل‌زاد همچنین هشدار داده است که ادامه محدودیت‌ها بر کار و آموزش زنان و دختران می‌تواند پیامدهای منفی و زیانباری داشته باشد.

در همین حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، می‌گوید کابل و واشنگتن بارها از طریق کانال‌های مختلف گفتگو کرده‌اند؛ اما به باور او، نبود تغییر در سیاست‌های امریکا در قبال افغانستان، مانع پیشرفت عملی در روابط دو طرف شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!