Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: لغو وضعیت حفاظت موقت شهروندان افغان از سوی امریکا نشانه‌ای از درک واقعیت‌ها از سوی واشنگتن است

کمیته بین‌المللی نجات با انتقاد از تصمیم واشنگتن گفته‌است که افغانستان همچنان درگیر بحران انسانی گسترده‌ای است و در لیست کشورهای دارای وضعیت اضطراری در سال ۲۰۲۵ قرار دارد.

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه اعلام کرده که لغو وضعیت حفاظت موقت شهروندان افغان از سوی امریکا، نشانه‌ای از بهبود شرایط داخلی کشور و درک واقعیت‌ها از سوی واشنگتن است. 

هم‌زمان، این وزارت بر آمادگی از بهر گفتگو درباره‌ی بازگشت مهاجران تأکید کرده است.

وزارت خارجه امریکا نیز بر پایان برنامه حفاظت موقت مهاجحران افغان تاکید کرده است، اما تصمیم اداره‌ی دونالد ترمپ مبنی بر فرارسیدن زمان پایان “حفاظت موقت” پناهجویان افغان، واکنش‌های را در داخل امریکا به دنبال داشته است.

یک روز پس از اعلام لغو وضعیت حفاظت موقت شهروندان افغان در امریکا از سوی اداره‌ی دونالد ترمپ، این‌جا درکابل مقام‌های نظام حاکم از آن استقبال کردند.

وزارت امورخارجه می‌گوید که این نشانه‌ای از بهبود شرایط داخلی کشور و درک واقعیت‌ها از سوی واشنگتن است.

همزمان، این وزارت بر آمادگی کابل از بهر گفتگو در باره‌ی بازگشت مهاجران تأکید کرده است.

در تازده ترین مورد هم، وزارت خارجه امریکا می‌گوید اکنون زمان پایان “حفاظت موقت” پناهجویان افغانستان فرارسیده است. بیش از ۱۴ هزار شهروند افغانستان در حال حاضر تحت پوشش وضعیت حفاظت موقت در ایالات متحده قرار دارند.

تامی پیگوت، معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده می‌گوید که: «در نهایت وقتی نوبت به وضعیت حفاظت شده موقت می‌رسد، من شما را به وزارت امنیت داخلی ارجاع می‌دهم. همیشه به عنوان یک اقدام موقت یا منفعت موقت منظور می‌شد. این زمانی است که منقضی شود.»

واشنگتن دلیل لغو وضعیت حفاظت موقت برای هزاران پناه‌جوی افغان در امریکا تا ماه آینده را، بهبود اوضاع در افغانستان پنداشته؛ با این حال وزارت اقتصاد می‌گوید که رسیدن افغانستان به رشد، توسعه اقتصادی و خودکفایی از هدف های عمده دولت سرپرست است.

کمیته بین‌المللی نجات با انتقاد از تصمیم واشنگتن گفته‌است که افغانستان همچنان درگیر بحران انسانی گسترده‌ای است و در لیست کشورهای دارای وضعیت اضطراری در سال ۲۰۲۵ قرار دارد.

هم‌چنان ده‌ها نفر در برابر این تصمیم در ایالت آیووا امریکا، اعتراض و پشتیبانی خود را از افغان‌هایی که با خطر اخراج مواجه‌اند، اعلام کردند. این گونه که، جو مورل، عضو مجلس نمایندگان امریکا نیز این تصمیم را غیرقابل پذیرش توصیف کرده است.

رویداد های اخیر

۴۳ کشته و ۱۵۸ زخمی در حوادث ترافیکی روزهای عرفه و عید در افغانستان

Published

on

ریاست عمومی پولیس ترافیک افغانستان اعلام کرده است که در جریان پنج روز، از جمعه تا سه‌شنبه (هم‌زمان با روز عرفه و رخصتی‌های عید قربان)، ۱۱۷ رویداد ترافیکی در سراسر کشور به ثبت رسیده است.

بر اساس خبرنامه این نهاد، در این حوادث ۴۳ نفر جان باخته و ۱۵۸ تن دیگر زخمی شده‌اند. قربانیان شامل ۳۱ مرد، ۲ زن و ۱۰ کودک هستند و از میان زخمی‌ها، ۱۲۳ مرد، ۱۱ زن و ۲۴ کودک گزارش شده‌اند.

ریاست عمومی پولیس ترافیک علت این رویدادها را بی‌احتیاطی رانندگان عنوان کرده و از شهروندان خواسته است اصول و قوانین ترافیکی را رعایت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی نسبت به سقوط طیاره مسافربری در هند ابراز همدردی کرد

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط یک طیاره مسافربری هند که منجر به کشته شدن شمار زیادی از افراد شد، با دولت و مردم این کشور ابراز همدردی کرده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از سانحه سقوط طیاره مسافربری هند عمیقاً متأثر شده و مراتب تسلیت و همدردی خود را به خانواده‌های قربانیان و دولت هند ابراز می‌دارد.»

گفته می‌شود طیاره ایر اندیا با ۲۴۲ سرنشین، اندکی پس از برخاستن از میدان هوایی احمدآباد سقوط کرده است. در این حادثه بیش از ۲۹۰ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دفاع امریکا نقش متحدان ناتو در جنگ افغانستان را کم‌اهمیت جلوه داد

Published

on

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، نقش متحدان ناتو در جنگ افغانستان را کم‌اهمیت جلوه داده و گفته است که بار اصلی این جنگ بر دوش نیروهای امریکایی بوده و بیشترین تلفات را آنان داده‌اند.

او روز چهارشنبه در جلسه کمیته نیروهای مسلح سنای امریکا سخنانی را تکرار کرد که پیش‌تر از سوی قصر سفید و رئیس‌جمهور دونالد ترمپ، نیز مطرح شده بود: اینکه اعضای ناتو باید مصارف دفاعی خود را افزایش دهند تا به تعهدات تعیین‌شده در منشور این ائتلاف پایبند باشند.

هگست در این جلسه به شوخی رایجی در میان سربازان امریکایی در دوران خدمتش در افغانستان اشاره کرد. به گفته او، نیروهای امریکایی اغلب نشان «آیساف» یا «نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت» را این‌گونه تعبیر می‌کردند:« من فقط دیدم امریکایی‌ها می‌جنگند.»

او ادامه داد: «بیرق‌های زیادی آنجا بود، اما توان واقعی زیادی روی زمین وجود نداشت. شما وقتی یک ائتلاف واقعی هستید که اردوی‌ واقعی با قابلیت‌های واقعی داشته باشید.»

اظهارات او بلافاصله با واکنش سناتور دموکرات، کریس کونز، روبه‌رو شد. کونز به فداکاری‌های اعضای ائتلاف پس از حملات ۱۱ سپتمبر اشاره کرد. او به طور خاص از دنمارک نام برد و خاطرنشان کرد که با وجود نفوس کم، این کشور یکی از بالاترین میزان تلفات نسبت به جمعیت را پس از امریکا داشته است.

کونز تأکید کرد: «به یاد داشته باشیم که شرکای نظامی ما در افغانستان، شامل بسیاری بودند که جنگیدند و جان باختند.»

هگست در پاسخ گفت قصد بی‌اهمیت جلوه‌دادن تلاش‌های شرکای امریکا را نداشته است.

او گفت: «کوشش نکنید طوری وانمود کنید که گویا برای سرمایه‌گذاری‌های شرکای ما اهمیتی قائل نیستم. البته که هستم. می‌دانم که نیروهای دیگر کشورها هم جان باختند. اما بخش عمده تلاش‌ها بر دوش امریکایی‌ها بود.»

در جریان این جنگ ۲۰ ساله، ۳۱ کشور در عملیات به رهبری امریکا مشارکت داشتند. ایالات متحده ۲ هزار و ۴۶۱ کشته نظامی را متحمل شد و بریتانیا با ۴۵۷ کشته در رتبه دوم قرار داشت. سایر متحدان ناتو نیز در درگیری‌ها یا بر اثر حوادث غی جنگی جان باختند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!