Connect with us

تجارت

وزارت مالیه: پس از روی کارآمدن امارت اسلامی، ۱۹۷ میلیارد افغانی عواید جمع‌آوری شده است

منتشر شده

در

وزارت مالیه می‌گوید که پس از روی‌ کارآمدن امارت اسلامی در افغانستان در ماه اسد سال گذشته، این وزارت تاکنون ۱۹۷ میلیارد افغانی عواید گردآوری کرده است.

محمد معراج معراج، رییس عمومی عواید این وزارت در گفتگو با آریانانیوز تصریح کرد که عواید وزارت مالیه بیشتر از مصارف حکومت است، از همین‌رو پروژه‌های انکشافی را آغاز کرده‌اند.

آقای معراج با اشاره به بحران اقتصادی در افغانستان گفت که جامعه جهانی عامل گسترش این بحران است، اما وزارت مالیه اراده دارد تا مشکلات اقتصادی موجود در کشور را حل کند.

رییس عمومی عواید وزارت مالیه افزود که ارقام در پیوند به موجودیت فقر در افغانستان به آن پیمانه نیست که سازمان‌های بین‌المللی هشدار می‌دهند.

آقای معراج می‌گوید: «ما به کسی دست گدایی دراز نمی‌کنیم. ما افغانستان را با دست‌های خود می‌سازیم. با دست مردم می‌سازیم. کشورهای خارجی می‌خواهند ما را با بدبختی روبرو سازند. آن‌ها تلاش کرده‌اند که نظام اقتصادی و تجارتی ما را فلج کنند، اما ما تا امروز با آن مقابله کرده‌ایم و با گذشت هر روز وضعیت ما بهتر می‌شود.»

این مقام وزارت مالیه هم‌چنان تأکید کرد که فساد مالی در ادارات عایداتی این وزارت به صفر رسیده است.

به گفته وی، اکثر ادارات عایداتی به سیستم‌های پیشرفته الکترونیکی وصل شده که بیشترین درآمد از گمرک‌ها، مستوفیت‌ها و شماری از ادارات دیگر دولتی گردآوری می‌گردد.

آقای معراج گفت: «در ادارات امارت اسلامی سطح فساد به صفر رسیده است. مخصوصاً در ریاست عمومی گمرکات و ریاست عمومی عواید شفافیت تضمین شده است. پیش از فتح امارت اسلامی، با وجود اینکه سطح تجارت بالا و پروژه‌های زیادی جریان داشت، اما عواید بسیار کم بود.»

این مقام وزارت مالیه نیز گفت که ۱۱۰ زن در این اداره کار می‌کند که شمار زیاد شان از خانه کار‌های شان را پیش می‌برند و برای شان ماهانه معاش پرداخت می‌شود.

او اما تأکید کرد که در صورت مهیا شدن محیط مناسب، زنان به دفتر کاری‌شان برخواهند گشت.

تجارت

پالیسی اقتصادی امارت اسلامی افغانستان تائید شد

همچنان، طرح ساخت مارکیت تجارتی در زمین شاروالی سرپل نیز تائید شد.

Published

on

نشست نوبتی کمیسیون اقتصادی تحت ریاست ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، در قصر مرمرین، روز یک‌شنبه، برگزار شد.

به نقل از خبرنامه معاونیت اقتصادی ریاست الوزرای افغانستان، در این نشست، پالیسی اقتصادی امارت اسلامی افغانستان برای بحث ارائه شد که پس از ارزیابی همه‌جانبه، مورد تائید قرار گرفت.

دیدگاه این پالیسی اقتصادی (افغانستان پیشرفته و مرفه بر بنیاد نظام اقتصاد اسلامی) و اهداف آن (ایجاد محیط مناسب برای جذب و توسعه سرمایه‌ گذاری، افزایش تولیدات داخلی و صادرات، بلند بردن سطح اشتغال و کاهش فقر، توسعه و رشد پایدار اقتصادی و تأمین ثبات اقتصادی، رفاه و عدالت اجتماعی اسلامی) است.

این پالیسی اقتصادی، در هماهنگ‌ کردن فعالیت‌های اقتصادی کشور، بهره‌برداری بهتر از منابع و حمایت از سکتور خصوصی نقش مهمی ایفا خواهد کرد.

همچنان در این نشست، به وزارت مالیه هدایت داده شد تا برای پروژهٔ تمدید شبکه برق به ۱۳ قریه پلخمری مرکز بغلان، در سال مالی ۱۴۰۴ بودجهٔ مورد نیاز را تخصیص داده و از سوی شرکت برشنا افغانستان این پروژه تطبیق شود.

در پایان نشست، طرح ایجاد مارکیت تجارتی در زمین وزارت ارشاد، حج و اوقاف در بلخ تائید شد. بر اساس این طرح، سکتور خصوصی ۷۴۰ میلیون افغانی سرمایه‌گذاری خواهد کرد تا یک مارکیت تجارتی هشت‌منزله را اعمار کند که در مجموع ۸۷۸ دکان خواهد داشت.

همچنان، طرح ساخت مارکیت تجارتی در زمین شاروالی سرپل نیز تائید شد.

طبق این طرح، سکتور خصوصی برای اعمار یک مارکیت تجارتی معیاری ۹۶ میلیون افغانی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

تصمیم‌های یادشده، برای منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال شدند.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: علی‌رغم درگیری‌های اخیر منطقه‌ای، روند تجارت خارجی افغانستان منظم ادامه دارد

در اعلامیه وزارت صنعت و تجارت آمده است که، واردات، ترانزیت و عرضه کالاها با کشورهای همسایه ومنطقه در بازار داخلی عادی است و هیچ نوسان غیرعادی در قیمت کالاهای اساسی ثبت نشده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت افغانستان می‌گوید علی‌رغم درگیری‌های اخیر منطقه‌ای، روند تجارت خارجی افغانستان منظم ادامه دارد.

در اعلامیه وزارت صنعت و تجارت آمده است که، واردات، ترانزیت و عرضه کالاها با کشورهای همسایه ومنطقه در بازار داخلی عادی است و هیچ نوسان غیرعادی در قیمت کالاهای اساسی ثبت نشده است.

 این وزارت گزارش‌های رسانه‌ای درباره کمبود یا بی‌ثباتی را بی‌اساس دانسته و تأکید دارد که مسیرهای وارداتی از آسیای میانه تقویت شده‌اند. همچنین برای جلوگیری از احتکار و سوء استفاده، تدابیر جدی روی دست گرفته شده است.

این درحالیست که چند روز قبل وزارت مالیه در سومین روز جنگ اسرائیل با ایران اعلام کرد مرزها و گمرک‌های افغانستان با ایران باز بوده و روابط تجارتی و گمرکی میان دو کشور بدون هیچ‌گونه مشکلی ادامه دارد. این وزارت همچنین افزود که روند بارگیری کالاهای تجاری افغانستان در مرزها در حال انجام است.

این وزارت، با نشر اطلاعیه‌ای اعلام کرد که گذرگاه‌ها و سرحدات مرزی میان افغانستان و ایران همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

براساس این اطلاعیه، گذرگاه ابونصر فراهی در ولایت فراه، گذرگاه نیمروز و گذرگاه سمت ایران، روز شنبه به دلیل برگزاری مراسمی در ایران تعطیل شده بودند، اما پس از یک روز دوباره بازگشایی شده‌اند.

در ادامه اطلاعیه آمده است که روند بارگیری اموال تجاری افغانستان در بندرعباس ایران نیز به‌صورت عادی و بدون مشکل جریان دارد.

با این حال، تنش‌ها و درگیری‌ها در ایران در پی حملات متقابل میان اسرائیل و ایران همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد

در حال حاضر، ۶۶۷ موتر باربری که این کالاها را حمل می‌کردند، به دلیل نداشتن این سند، در گذرگاه تورخم متوقف شده بودند.

Published

on

رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که در نتیجهٔ مذاکرات موفق میان مقامات گمرک و تاجران پاکستان، تصمیم گرفته شده است که تا تاریخ ۳۰ جون، واردات از افغانستان به این کشور به‌طور موقت از ارائهٔ سند مبدأ معاف باشد.

به گفته آزاد مهدی، از مسئولین گمرک پاکستان، گفتگوهای موثری با هیاتی از نمایندگان تاجران در مورد الزامی بودن سند مبدأ برای واردات از افغانستان صورت گرفته است.

او توضیح داده که طبق مقررات اداره فدرال عواید (FBR) داشتن سند مبدأ برای تمام واردات افغانستان الزامی است، اما معافیت ویژه‌ای برای برخی از اقلام از جمله پنبه، لوبیا، زغال‌سنگ و سنگ صابون در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر، ۶۶۷ موتر باربری که این کالاها را حمل می‌کردند، به دلیل نداشتن این سند، در گذرگاه تورخم متوقف شده بودند.

اکنون این محموله‌ها با ارایه تعهد کتبی به‌جای سند مبدأ تا تاریخ ۳۰ جون اجازه ترخیص خواهند یافت.

پس از پایان این مهلت، تمامی واردات از افغانستان بدون استثنا باید همراه با سند مبدأ باشند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!