Connect with us

تجارت

وزارت مالیه: ۵۰درصد از عواید کشور حیف و میل می‌شود

منتشر شده

در

وزارت مالیه روزپنج شنبه (۱۲حمل) گفته است که نیمی از عواید کشور در گمرکات و نهادهای مالیاتی حیف و میل می‌شود.

سرپرست وزارت مالیه، دلیل اصلی این کار را فساد و کهنه بودن سیستیم مالیاتی کشور میدانند.

سرپرست وزارت مالیه می گوید که کمبود ظرفیت، فساد اداری و کهنه بودن سیستم مالیاتی کشور سبب شده است تا ۵۰ درصد عواید کشور حیف و میل شود.

وی تاکید می کند که تغییرات اساسی در تمام نهادهای عایداتی وارد می‌شود.

خالد پاینده، سرپرست وزارت مالیه گفت:” حل مشکلات ساختاری منابع عوایدی، نصب اسکنرها، کامره های نظارتی و ترازوی های دیجیتالی باعث تامین شفافیت و افزایش عواید ملی ما می گردد. همچنان ما اقدامات زیادی را در این راستا انجام داده و تلاش ما اینست که زیربناهای گمرکی و بخش های عوایدی خویش را تقویت بخشیم.”

معین گمرکات وزارت مالیه همچنان از افزایش عواید کشور نیز سخن می‌گوید.

عالم شاه ابراهیمی، معین عواید و گمرکات وزارت مالیه گفت:” مجموع عواید به دست آمده از آغاز سال مالی ۱۴۰۰ تا اکنون به ۴۲ میلیارد افغانی رسیده است.”

وزارت مالیه همچنان می‌افزاید که افزایش ۲هزار افغانی در معاش مامورین پایین رتبه نیز از اول سال ۱۴۰۰ اجرا می‌شود.

آقای پاینده گفت:” ۲هزار افغانی افزایش در معاشات مامورین از بست ۸ الی بست ۴ از ماه حمل سال جاری اجرا می شود، اما روند پرداخت عملی آن از و سط سال صورت خواهد گرفت.”

وزارت مالیه همچنان مداخله سیاسی در کارهای وزارت مالیه را رد می‌کند.

تجارت

امضای شرطنامه سرمایه‌گذاری برای عصری‌سازی بنادر کشور

Published

on

وزارت مالیه و شرکت اماراتی «دی‌پی ورلد» شرطنامه‌ای سرمایه‌گذاری برای نوسازی شماری از بنادر کشور امضا کرده‌اند.

عبدالله عزام، رئیس دفتر معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا، می‌گوید این شرطنامه زمینه را برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی و عقد قراردادهای تازه فراهم می‌کند و بر بنیاد آن، بنادر تجارتی کشور عصری‌سازی شده و به تکنالوژی‌ نوین مجهز خواهند شد.

به گفته او، مطابق مفاد این سند، قراردادهای آینده شامل توسعه تأسیسات مورد نیاز برای انتقال کالا، مدیریت و عملیات بندری با تجهیزات پیشرفته و اجرای تمامی فعالیت‌ها بر اساس معیارهای بین‌المللی خواهد بود.

براساس این شرطنامه، در مرحله نخست بندر حیرتان و در مرحله دوم بندر تورخم مطابق معیارهای جهانی نوسازی و تجهیز می‌شوند و پس از آن روند توسعه به سایر خطوط لوژستیکی، زون‌های اقتصادی و پروژه‌های ملی گسترش خواهد یافت.

در همین حال، مسؤولان شرکت «دی‌پی ورلد» می‌گویند نوسازی و تجهیز بنادر حیرتان و تورخم علاوه بر افزایش حجم تجارت، زمینه اشتغال‌زایی را نیز فراهم خواهد ساخت. آنان موقعیت جغرافیایی افغانستان را یک عامل کلیدی در پیوند اقتصادی میان کشورهای آسیای میانه و جنوب آسیا دانسته و بر ادامه همکاری‌ها برای رشد اقتصاد کشور تأکید می‌کنند.

ناصر عبدالله، نماینده شرکت دی‌پی ورلد، گفت: «ما فرصت‌های شغلی را در بندر حیرتان و تورخم ایجاد می‌کنیم و این یک فرصت مهم برای حرکت اقتصادی افغانستان است. امروز افغانستان یک کشور مهم در منطقه و یک راه اقتصادی میان آسیای مرکزی و جنوب آسیا است. ما تلاش می‌کنیم وضعیت اقتصادی افغانستان که رو به پیشرفت است، تقویت شود. از حکومت افغانستان تشکر می‌کنیم که این فرصت را فراهم کرد؛ ما با یکدیگر برادر هستیم و در این مسیر همکاری می‌کنیم.»

آگاهان اقتصادی معتقدند این سرمایه‌گذاری می‌تواند روند تجارت را بهبود بخشیده، هزینه‌ها را کاهش دهد و ظرفیت ترانزیتی کشور را افزایش دهد. به باور آنان، عصری‌سازی بنادر زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر و تقویت اقتصاد افغانستان خواهد بود.

Continue Reading

تجارت

پاکستان ازسرگیری تجارت با افغانستان را مشروط به تضمین امنیتی کرد

Published

on

طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، اعلام کرده است که راه‌های تجارت با افغانستان تا زمانی که اسلام‌آباد تضمین‌ امنیتی از کابل دریافت نکند، بسته خواهد ماند.

اندرابی روز جمعه در یک نشست خبری گفت: «این گذرگاه‌ها تا زمانی که ما تضمین‌ محکمی از طرف افغانستان دریافت نکنیم که خشونت، عناصر خشونت‌طلب و تروریست‌ها از خاک آنها وارد پاکستان نخواهند شد، بسته خواهد ماند.»

او تأکید کرد که نگرانی اسلام‌آباد محدود به تحریک طالبان پاکستان نیست، بلکه شامل اتباع افغان دخیل در حملات داخل پاکستان نیز می‌شود.

تجارت افغانستان با پاکستان در ۱۲ اکتوبر پس از حملات هوایی پاکستان در افغانستان و درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند متوقف شد.

اسلام‌آباد بارها حملات شبه‌نظامیان را دلیل اصلی محدود کردن تردد در امتداد خط دیورند ذکر کرده و خواستار همکاری قوی‌تر کابل برای جلوگیری از حملات و تضمین امنیت منطقه‌ای شده است.

با این حال، امارت اسلامی گفته است که نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، اخیراً گفت که مسیرهای تجارتی زمانی بازگشایی خواهند شد که افغانستان تضمین قوی مبنی بر عدم استفاده از بسته شدن این مسیرها به عنوان ابزاری برای اعمال فشار سیاسی دریافت کند.

Continue Reading

تجارت

آریانا افغان هوايی شرکت با طیارهٔ جدید کارگو، دروازه‌های نوین تجارت هوایی را می‌گشاید

دفتر مطبوعاتی آریانا افغان هوايی شرکت گفته است که این پیشرفت، گامی مهم در مسیر نیرومندسازی تجارت و خودکفایی اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود.

Published

on

آریانا افغان هوايی شرکت از یک پیشرفت مهم در بخش حمل‌ونقل هوایی کشور خبر داده و اعلام کرده است که قرارداد یک طیارهٔ چارتر کارگو پس از ماه‌ها تلاش نهایی شده و به‌زودی وارد کشور خواهد شد؛ اقدامی که برای تاجران ملی «یک تحول ویژه و تسهیل‌کننده» توصیف شده است.

بخت‌الرحمن شرافت، رئیس آریانا افغان هوايی شرکت، می‌گوید نهایی‌شدن این قرارداد نشانۀ تعهد عملی رهبری آریانا برای حمایت از روندهای تجارتی کشور است. او تأکید کرد: «این طیارهٔ جدید کارگو بخشی از برنامه‌های آریانا برای تقویت صادرات و ارائهٔ خدمات سریع، قابل اعتماد و رقابتی به تاجران ملی است.»

مسوولان آریانا می‌گویند با ورود این طیاره، خدمات ترانسپورت هوایی کالاهای تجارتی به‌گونه چشمگیر بهبود می‌یابد؛ انتقال اموال به‌موقع انجام خواهد شد، هزینه‌های حمل‌ونقل کاهش می‌یابد و ظرفیت صادرات کشور افزایش محسوس خواهد داشت.

به باور کارشناسان اقتصادی، این اقدام نه‌تنها سهولت‌های گسترده برای تاجران فراهم می‌سازد، بلکه نقش مهمی در رشد اقتصادی افغانستان و گسترش بازارهای صادراتی خواهد داشت.

رهبری آریانا می‌گوید این طیارهٔ کارگو، دروازه‌های تازه برای سرعت‌بخشیدن و تضمین انتقال کالاهای صادراتی و وارداتی می‌گشاید و زمینۀ یک رقابت سالم در سکتور هوایی کشور را فراهم می‌سازد.

دفتر مطبوعاتی آریانا افغان هوايی شرکت گفته است که این پیشرفت، گامی مهم در مسیر نیرومندسازی تجارت و خودکفایی اقتصادی کشور به‌شمار می‌رود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!