تجارت
وزارت معادن: در سال جاری دو حلقه چاه گاز جدید در جوزجان حفر خواهد شد
وزارت معادن و پطرولیم میگوید در سال جاری دو حلقه چاه گاز جدید در ولایت جوزجان حفر خواهد شد. مسوولان در این وزارت میافزایند که این چاهها ظرفیت بیشتر خواهند داشت و در کنار این چاهها یک دستگاه تصفیه نیز نصب خواهد شد تا این گاز در محل تصفیه شود.
سخنگوی این وزارت میافزاید که در سال جاری همچنان ۹۴.۵ کیلومتر مربع خط لوله گاز از جوزجان تا بلخ تکمیل و به بهرهبرداری سپرده خواهد شد.
همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن و پترولیم میگوید که:«ما در سال جاری تلاش خواهیم نمود تا خط لوله گاز میان جوزجان و بلخ را نیز تکمیل نمایم و همچنان در منطقه یتیم تاق چاههای جدید حفر کنیم و تلاش میکنیم که تولید خود را افزایش دهیم تا سبب افزایش عواید ما گردد.»
مسوولان این وزارت میافزایند که در حال حاضر ۶۰۰ هزار متر مکعب گاز در ولایت جوزجان تولید و پروسس میشود که آنان در نظر دارند ظرفیت تولید و پروسس گاز در این ولایت را به دو میلیون متر مکعب افزایش دهند.
آقای افغان میافزاید که:«ما تلاش داریم تا دستگاه جدید خریداری نمایم تا ظرفیت پروسس ۲.۵ میلیون متر مکعب گاز را در یک روز داشته باشد و برای راهاندازی این پروژه آمادهگی کامل داریم.»
درهمین حال، اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید هر چه سرمایهگذاری روی استخراج نفت و گاز بیشتر شود به همان میزان مشکلات کشور حل میشوند.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که:«من فکر میکنم که در قسمت تولید انرژی از گاز ظرفیت بالا وجود دارد و در قسمت جذب سرمایهگذاری در این قسمت باید زمینه فراهم شود.»
در حال حاضر در ۹ منطقه ولایت جوزجان معادن گاز وجود دارد که از جمله آن میتوان به منطقه یتیم طاق، جرقدوک، جنگل کلان، خواجه بولان و شماری از مناطق دیگر از جمله معادن گاز اشاره کرد که این میدانهای نفتی توسعه خواهند یافت.
تولید انرژی برای امارت اسلامی اولویت دارد زیرا دولت برای تامین بیش از ۵۰ درصد برق مورد نیاز خود به کشورهای همسایه متکی است.
علاوه بر نیروگاه های تولید انرژی با سوخت زغال سنگ، امارت اسلامی سرمایه گذاری در نیروگاه های گاز به برق را نیز تشویق می کند. این روند در کشور جدید نیست، زیرا یکی از پیشگامان طی چند سال گذشته موفقانه برق صدها هزار نفر را تامین کرده است.
این شرکت بیات پاور است که بزرگترین شرکت تولید برق افغانستان، متعلق و زیر اداره افغانستان میباشد و دارای پیشرفته ترین نیروگاه برق گازی در منطقه است.
این فعالیت تجاری که در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد، برق مطمئن و ارزان را برای صدها هزار نفر در کشور فراهم میکند.
بیات پاور که در شبرغان، در ولایت غنی از گاز جوزجان موقعیت دارد، همواره در صدد تامین نیروی ضروری برای توسعه اقتصادی افغانستان بوده است.
فاز اول فعالیت بیات پاور-۱ با توربین Siemens SGT-A45 ‘Fast Power’ ، پیشرفته ترین راه حل سیار گاز به انرژی در جهان، تا ۴۴ میگاوات برق برای خانه ها و مشاغل افغان تولید می کند.
بیات پاور تاکنون بیش از ۷۰۰ میلیون کیلووات برق داخلی را به شبکه افغانستان فراهم کرده است.
با این حال، بیات پاور امیدوار است که در نهایت سه فاز را در مجموع راه اندازی نماید که بیش از ۲۰۰ میگاوات برق تولید خواهد کرد. این مقدار برق برای میلیون ها مشتری مسکونی و تجاری افغان کافی میباشد.
تجارت
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل آغاز شد
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
کار ساخت سب استیشن ۲۵۲ میگاولت امپیر تره خیل در کابل و پروژه انتقال برق ۲۲۰ کیلوولت از چمتله به این سب استیشن با حضور مقامات بلندپایه امارت اسلامی آغاز شد.
این پروژه ها توسط شرکتهای داخلی با سرمایه گذاری مجموعی ۱۸.۷ میلیون دالر اجرا و پس از تکمیل آن مشکل برق دوصد و پنجاه هزار مشترک و پارک های صنعتی رفع میشود.
معاون سیاسی ریاست الوزرا در مراسم افتتاح این پروژه ها امروز (یکشنبه) گفت که کنترول آب های افغانستان، تامین آب، تولید انرژی بادی، خورشیدی و حرارتی و توسعه زراعت از اولویت های امارت اسلامی است و این اقدام به ضرر هیچ همسایه و هیچ کشور دیگری نیست. او همچنان افزود که خاک افغانستان برضد هیچ کشوری استفاده نشده و جهان نیز خواهان تعامل با امارت اسلامی است.
او گفت: «جهان این را درک کرده که یک افغانستان باثبات و خودکفا تنها با موجودیت امارت اسلامی ممکن خواهد بود. امارت اسلامی در عمل ثابت کرده است که از خاک افغانستان هیچ کسی ضرر نمیبیند و امروز جهان علاقهمند همکاری و تعامل با افغانستان است.»
از سویی هم، مسوولان شرکت برشنا اعلام کردند که دو پروژه انتقال برق ۲ هزار میگاوات برق از ترکمنستان و ازبکستان جریان دارد و با تطبیق آن مشکل کمبود برق در داخل کشور حل و پارک های صنعتی هم از برق ۲۴ ساعته برخودار خواهند شد.
عبدالباری عمر، رئیس شرکت برشنا گفت: «با عملی شدن این پروژه ها برای همه صنعتکاران، تاجران و خانه های رهایشی در کابل برق ۲۴ ساعته فراهم خواهد شد.»
در همین حال نمایندگان بخش خصوصی میگویند که با تطبیق این پروژه مشکلات کمبود برق صنعت کاران حل خواهد شد. آنان همچنان از سرمایه گذاران افغان در خارج میخواهند که به کشور برگردند و سرمایه گذاری کنند.
به گفته وزارت انرژی و آب، به زودی یک بند بزرگ آب در زابل به بهره برداری سپرده می شود؛ اعمار بند پشدان نیز تکمیل شده و تصفیه حساب برای واگذاری بند شاه و عروس کابل در جریان است که در نتیجه آن آب آشامیدنی ۲۰ هزار خانواده در شهر کابل تامین، هزاران هکتار زمین آبیاری و ۲ میگاوات برق تولید خواهد شد.
تجارت
منصور با رئیس یک شرکت هندی در باره تسلیم دهی سب استیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی گفتگو کرد
با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر میگیرد.
سرپرست وزارت انرژی و آب با رئیس یک شرکت هندی درباره تحویل دهی سباستیشن ۵۰۰ کیلوولت ارغندی دیدار و گفتگو کرده است.
عبداللطیف منصور به مسوولان این وزارت دستور داده تا برای تحویل و چگونگی انتقال ترانسفارمرهای سباستیشن آمادگیهای لازم را بگیرند.
با تکمیل کار سب استیشین ارغندی و وصل شدن لین آن، برق کابل و ۱۲ ولایت دیگر تامین خواهد شد اما تکمیل کار این پروژه، دو سال را در بر میگیرد.
امانالله غالب، رئیس پیشین شرکت برشنا میگوید: «ظرفیت این لین در حدود یک هزار میگاوات برق است. این می تواند برق ترکمنستان و ازبکستان را مستقیماً به کابل انتقال دهد و از کابل میتواند برق ولایت های مشرقی، جنوبی و حتی مرکزی را تامین کند.»
به باور آگاهان، هرگاه کار پروژه انتقال لین ۵۰۰ کیلوولت ترکمنستان تکمیل شود، حدود ۱ هزار میگاوات برق دیگر وارد افغانستان میشود و این برق تا جایی مشکلات مردم را در پایتخت و ولایت های دیگر حل خواهد کرد.
امینالله احساس، آگاه امور اقتصادی میگوید: «مشکل اینست که بخش زیادی از انرژی افغانستان از کشورهای همسایه تامین میشود و هرگاه این کشورها در داخل به انرژی نیاز داشته باشند، انرژی افغانستان را قطع میکنند و خانه ها و فابریکات با کمبود قابل ملاحظه برق مواجه میشوند.»
افغانستان با وجودی که منابع وافر در بخش تولید برق دارد اما بخش بزرگ برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه وارد میکند و سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون دالر را به کشورهای ازبکستان، تاجیکستان، ایران و ترکمنستان پرداخت میکند.
تجارت
ملا برادر: افتتاح مرکز تجارت بین المللی ترمذ، فصل جدیدی از مشارکت افغانستان و ازبکستان است
معاون اقتصادی رئیس الوزرا تصریح کرد که این مرکز فرصتهای سرمایهگذاری، مناسبات تجارتی و کاری را در هر دو کشور افزایش میدهد، مارکیت جدیدی برای محصولات و تولیدات ایجاد میشود و رشد اقتصادی کلی سرعت خواهد یافت.
معاون اقتصادی رئیس الوزرا در مراسم افتتاح یک مرکز تجارت بین المللی در شهر ترمذ ازبکستان امروز (پنجشنبه) گفت که افتتاح این مرکز، فصل جدیدی از دوستی، همکاری و مشارکت دو کشور است که زمینه رفاه و توسعه دراز مدت را برای ساکنان هر دو کشور مساعد می سازد.
طبق خبرنامه دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، ملا عبدالغنی برادر در این مراسم گفت که با افتتاح این مرکز، امکانات تولید، پروسس محصولات و تسهیلات در بخش صادرات افزایش یافته و دسترسی به بازارهای منطقهای و بین المللی آسان خواهد شد که نه تنها بر روابط اقتصادی دو کشور تأثیر مثبت خواهد داشت، بلکه مرکز مهم اقتصادی در سطح منطقه و دروازه تجارتی کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی خواهد بود.
وی افزود که این مرکز تجارتی باعث تقویت همکاری های مشترک دو کشور در زمینه تکنالوژی و نوآوری خواهد شد. به گفته وی، این مرکز امکانات و فرصت های لازم را برای تجار افغان و ازبک در عرصه تجارت فراهم میکند تا بازارهای مناسبی را برای فروش محصولات و تولیدات خود بیابند.
معاون اقتصادی رئیس الوزرا تصریح کرد که این مرکز فرصتهای سرمایهگذاری، مناسبات تجارتی و کاری را در هر دو کشور افزایش میدهد، مارکیت جدیدی برای محصولات و تولیدات ایجاد میشود و رشد اقتصادی کلی سرعت خواهد یافت.
ملا برادر گفت که امارت اسلامی افغانستان خواهان روابط متقابل مناسب اقتصادی و تجارتی با همه کشورها بر اساس پالیسی اقتصاد محور بوده و در این رابطه متعهد به ارائه هر نوع همکاری و تسهیلات است.
قابل یاد آوریست که در مراسم افتتاح مرکز تجارت بین المللی ترمذ، مقامهای ارشد ازبکستان، آذربایجان، قزاقستان و قرغیزستان نیز حضور داشتند.
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
شرکت اپل از آیفون ۱۶، ساعتها و ایرپادهای جدید خود رونمایی کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قصر سفید میگوید گزارش جدید جمهوریخواهان درباره خروج از افغانستان حرف جدیدی ندارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش کشت ریحان در هلمند و کندهار پس از ممنوعیت خشخاش
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اوزبیکستان نفت خام شمال افغانستان را پالایش میکند
-
جهان4 روز ago
در حمله به کمپ خیمهای غزه دهها نفر کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کاملا هریس: ترامپ با امارت اسلامی مذاکره کرد و حکومت پیشین افغانستان را دور زد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سفارت افغانستان در بریتانیا مسدود میشود
-
ورزش2 روز ago
آمادگی ازبکستان برای آغاز مسابقات جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴