اخبار ساحوی
ولسوالی برکه بغلان بدست طالبان سقوط کرده است

مقامهای محلی ولایت بغلان میگویند که بامداد امروز (چهارشنبه، ۱۵ ثور) ولسوالی برکه این ولایت بدست طالبان سقوط کرده است.
مقامها می افزایند که شب گذشته به اساس فیصله جلسه نظامی همه مسوولان ملکی و نظامی این ولسوالی را ترک کرده و به کوتل تاوشخ ولسوالی نهرین عقب نیشنی کرده اند.
آنها میگویند که ولسوالی برکه بدون کدام درگیری بدست طالبان افتاده است.
اداره محلی بغلان رویداد ولسوالی برکه را نبرد تاکتیکی عنوان کرده و تاکید دارد که برای بازپس گیری آن مصمم است.
باشندگان بغلان نگران افزایش خشونتها و بلند رفتن آمار تلفات افراد ملکی و نظامی در این ولایت اند و از رویکرد عقب نشینی تاکتیکی حکومت در میدانهای نبرد نیز به شدت انتقاد می کنند.
طالبان نیز تاتید کرده اند که ولسوالی برکه را بدون جنگ و یا رسیدن تلفات به دو طرف تصرف کرده اند.
اخبار ساحوی
پاکستان استخبارات هند را به دست داشتن در انفجار مرگبار مستونگ متهم کرد

شمار قربانیان انفجار بزرگ در مسجدی در پاکستان در روز شنبه به ۵۹ نفر افزایش یافت و دولت سازمان استخباراتی هند را به دست داشتن در آن متهم کرد.
به گزارش رویترز، انفجار روز جمعه در مسجدی در مستونگ در ایالت جنوبی بلوچستان توسط یک بمبگذار در نزدیکی موتر پولیس در ساحه ای که مردم برای برگزاری مراسم تجلیل از میلاد حضرت محمد (ص) جمع شده بودند، رخ داد.
مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده اند که هند از گروه های خشن در پاکستان حمایت می کند – ادعاهایی که هند همیشه آن را رد کرده است.
سرفراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان به رسانه ها در کویته، مرکز بلوچستان گفت: «نهادهای ملکی، نظامی و همه نهادهای دیگر به طور مشترک علیه عناصر دخیل در بمب گذاری انتحاری مستونگ حمله خواهند کرد.»
وی گفت: «سازمان استخباراتی هند در این حمله انتحاری دست داشته است». او جزییات یا شواهدی در مورد این ادعا ارائه نکرد.
وسیم بیگ، سخنگوی اداره صحت ایالت بلوچستان، گفت که از روز جمعه هفت نفر دیگر در شفاخانه جان خود را از دست داده اند که باعث افزایش تلفات شده است، و افزود که وضعیت بیماران بیشتری همچنان وخیم است.
دومین حمله روز جمعه به مسجدی در شمال خیبر پختونخوا دست کم پنج کشته برجای گذاشت. پولیس روز شنبه گفت که DNA مهاجم انتحاری را برای تجزیه و تحلیل ارسال کرده است.
هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفته است. افزایش حملات شبهنظامیان در ایالتهای غربی پاکستان بر آمادگیهای انتخاباتی و کمپاین مردمی در آستانه انتخابات سراسری جنوری سایه افکنده است، اما تاکنون این حملات بیشتر نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است.
تحریک طالبان پاکستان که مسئول برخی از خونین ترین حملات در پاکستان از زمان تشکیل این گروه در سال ۲۰۰۷ است، مسئولیت انفجارهای روز جمعه را رد کرد.
اخبار ساحوی
حمله انتحاری در جنوبغربی پاکستان دستکم ۵۲ کشته برجای گذاشت

مقامات امنیتی و صحی پاکستان امروز (جمعه، ۷ میزان) اعلام کردند که در نتیجه یک حمله انتحاری در ایالت بلوچستان این کشور به تجمعی به مناسبت میلاد پیامبر اسلام، دستکم ۵۲ تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
منیر احمد، معاون تحقیقات پولیس ایالت بلوچستان به خبرگزاری رویترز گفت: «بمبگذار خود را در نزدیکی موتر معاون پولیس منفجر کرد.»
احمد تصریح کرد که این انفجار در نزدیکی مسجدی که شاهد تجمع مردم به مناسبت میلاد پیامبر اسلام بود، اتفاق افتاد.
درهمین حال، سرافراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان این انفجار را «اقدامی فجیع و جنایتکارانه» توصیف کرده است.
به گفته منابع محلی، زخمیهای این انفجار به شفاخانههای شهر مستونگ انتقال داده شدهاند.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت انجام این انفجار را برعهده نگرفته است. همزمان، گروه تحریک طالبان پاکستان نقش خود در این انفجار را رد کرده است.
مناطق غربی پاکستان در ماههای اخیر با نزدیک شدن به زمان انتخابات پارلمانی در جنوری آینده، شاهد حوادث خونین زیادی بوده است.
ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان نیز در ماه جون گذشته شاهد یک حمله انتحاری در تجمع سیاسی یک حزب مذهبی بود که در آن ۴۰ تن کشته شدند.
اخبار ساحوی
دولت خودخوانده قرهباغ کوهستانی منحل میشود

مقامات در قرهباغ کوهستانی پس از شکست نیروهای طرفدار ارمنستان در برابر آذربایجان، انحلال جمهوری خودخوانده را اعلام کردند.
رسانههای روسیه به نقل از مقامات این کشور گزارش دادهاند که جمهوری قره باغ کوهستانی به تاریخ اول ما جنوری منحل میگردد.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، سامول شاهرامنیان، رییس جمهور جدای طلب این کشور فرمان انحلالیت تمامی دوایر دولتی این کشور را اعلام کرده است.
طبق این فرمان، به تاریخ اول ما جنوری برابر با سال ۲۰۲۴ جمهوری قره باغ کوهستانی منحل خواهد شد.
این در حالی است که رهبر جدای طلب قره باغ کوهستانی روز پنجشنبه پس از ۳۲ سال تلاش ناموفق برای به رسمیت شناختن این کشور فرمانی را برای انحلال رسمی این کشور و تسلیم آن به آذربایجان را امضا کرد.
حمله نظامی آذربایجان در هفته گذشته، دولت قره باغ کوهستانی را مجبور به تسلیم شدن و انحلال نیروهای مسلح خود کرد و پیشروی نیروهای آذربایجان همچنین باعث مهاجرت ساکنان منطقه کوهستانی شد.
بر بنیاد گزارشها، بیش از ۶۶۰۰۰ نفر که نیمی از ساکنان این کشور میباشند از مرز به ارمنستان عبور کرده اند و برخی از مقامات می گویند که معتقدند کل جمعیت این منطقه را ترک خواهند کرد.
گفتنی است که اعضای برجسته دولت قره باغ کوهستانی نیز دستگیر شده و یا تسلیم دولت آذربایجان شده است.
دیوید بابائیان، سخنگوی قدیمی دولت جداییطلب این کشور که مدت کوتاهی نیز وزیر خارجه این کشور بود، گفت که قصد دارد خود را به مقامات تسلیم کند.
از سوی هم مقامات این کشور تصریح کردهاند که این تصمیم بر اساس اولویت تامین امنیت فیزیکی و منافع مهم و حیاتی مردم قرهباغ و با در نظر گرفتن توافق حاصل شده با نمایندگان جمهوری آذربایجان با میانجیگری نیروهای حافظ صلح روسیه مبنی بر اینکه عبور آزادانه، داوطلبانه و بدون مانع ساکنین قرهباغ از جمله نیروهای نظامی که سلاحهای خود را زمین گذاشتهاند تضمین شده، اتخاذ شده است.
این درحالی است که قرهباغ بر اساس قوانین بینالمللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته میشود اما اکثریت جمعیت در این منطقه را ۱۲۰ هزار ارمنی تشکیل میدهند. این منطقه در جنگ اوایل دهه ۱۹۹۰ بین دو کشور از کنترول جمهوری آذربایجان خارج شده بود و اکنون قرار است در اول ماه جنوری سال ۲۰۲۴ منحل گردد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند
-
ورزش4 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
کار روی پروژه «کابل جدید» ادامه دارد
-
ورزش2 روز ago
نگاهی به رتبه بازیکنان برتر هر تیم قبل از جام جهانی کریکت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان بیش از یک میلیون پناهجوی غیرقانونی افغان را اخراج میکند
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند