Connect with us

اخبار ساحوی

پاکستان از راه اندازی عملیاتی علیه هند زیر نام «بنیان مرصوص» خبر داد

منتشر شده

در

پاکستان اعلام کرده که اوایل امروز شنبه عملیات نظامی علیه هند راه اندازی کرده و چندین پایگاه از جمله یک ذخیره‌گاه راکت در شمال هند را هدف قرار داده است.

به گزارش رویترز، پاکستان اعلام کرده که پیش از این حمله، هند به سه پایگاه هوایی، از جمله یکی در نزدیکی اسلام آباد راکت پرتاب کرده بود، اما سیستم دفاع هوایی پاکستان اکثر آنها را ساقط کرد.

دو کشور که درگیر اختلافات طولانی مدت بر سر کشمیر هستند، از روز چهارشنبه زمانی که هند حملاتی را در داخل پاکستان علیه آنچه «زیرساخت‌های تروریستی» می‌نامد، انجام داد، روزانه شاهد درگیری بوده اند. پاکستان اعلام کرده بود که انتقام می‌گیرد.

اردوی پاکستان در پیامی به خبرنگاران گفت: «ذخیره‌گاه راکت‌های براهموس در منطقه بیاس منهدم شده است.»

اردوی پاکستان افزود که میدان هوایی پتانکوت در ایالت پنجاب هند و پایگاه نیروی هوایی اودامپور در کشمیر هند نیز هدف حملات قرار گرفتند.

وزیر اطلاعات پاکستان در پستی در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که عملیات علیه هند «عملیات بنیان مرصوص» نامگذاری شده است. این اصطلاح از قرآن گرفته شده و به معنای ساختار محکم است.

وزیر برنامه‌ریزی پاکستان در تلویزیون محلی گفت که «اقدامات ویژه‌ای» برای جلوگیری از حمله بر غیرنظامیان انجام شده و آنها مکان‌هایی را هدف قرار می‌دهند که از آن بر پاکستان حمله صورت گرفته بود.

اردوی پاکستان اعلام کرده که صدر اعظم این کشور خواستار برگزاری نشست اداره قوماندانی ملی شده است. این نهاد متشکل از مقامات غیرنظامی و نظامی می‌باشد که بر تصمیمات مربوط به زرادخانه سلاح‌های هسته‌ای این کشور نظارت دارند.

یک شاهد عینی به رویترز گفته است که صدای انفجار در سرینگر و جموی هند شنیده شده و زنگ خطر در آنجا به صدا درآمد.

احمد شریف چودری، سخنگوی اردوی پاکستان، در بیانیه‌ای تلویزیونی که اواخر شب گذشته پخش شد، گفت: «هند از طریق طیارات خود راکت‌های هوا به زمین پرتاب کرد… پایگاه نورخان، پایگاه مرید و پایگاه شورکوت هدف قرار گرفتند.»

عمر عبدالله، وزیر ارشد ایالت کشمیر هند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک مقام محلی از اثر حملات در راجوری، نزدیک خطی که این منطقه مورد مناقشه را از هم جدا می‌کند، کشته شده است.

یکی از سه پایگاه هوایی که پاکستان اعلام کرد هدف حمله هند قرار گرفته، در شهر راولپندی، در نزدیکی اسلام‌آباد است. دو پایگاه دیگر در ایالت پنجاب در شرق پاکستان، هم‌مرز با هند، قرار دارند.

سخنگوی اردوی پاکستان گفت که تنها چند راکت از سیستم دفاع هوایی عبور کرده و آنها به هیچ نوع «تجهیزات هوایی» برخورد نکرده‌اند.

هند اعلام کرده است که حملات روز چهارشنبه‌اش که آغازگر درگیری‌ها بین دو کشور بود، انتقام حمله مرگبار به گردشگران هندو در کشمیر هند در ماه گذشته بوده است.

پاکستان اتهامات هند مبنی بر دست داشتن در حمله بر گردشگران را رد کرده است. از روز چهارشنبه، دو کشور در نزدیکی مرز باهم درگیر هستند و طیارات بی‌سرنشین و راکت‌ها را به حریم هوایی یکدیگر فرستاده‌اند.

بخش عمده‌ای از درگیری‌های روز جمعه در کشمیر هند و ایالت‌های هم‌مرز با پاکستان رخ داد. هند اعلام کرد که طیارات بی‌سرنشین پاکستانی را سرنگون کرده است.

صداهای انفجار در شهر لاهور در شرق پاکستان و شهر پشاور در شمال غرب این کشور نیز شنیده شده است.

حداقل ۴۸ نفر از روز چهارشنبه در حملات این دو کشور کشته شده اند.

 

اخبار ساحوی

اردوی امریکا از آغاز محاصره دریایی بر تمام رفت‌وآمدهای کشتی‌ها به ایران خبر داد

در اعلامیه همچنان گفته شده است که قبل از آغاز رسمی این محدودیت، اطلاعیه‌های لازم برای کشتی‌های تجارتی صادر خواهد شد.

Published

on

قوماندانی مرکزی ایالات متحده اعلام کرده است که از روز دوشنبه، ۱۳ اپریل، اجرای محاصره بر تمام ترافیک دریایی ورودی و خروجی بندرهای ایران را آغاز می‌کند.

در اعلامیه‌ای که از سوی این قوماندانی مرکزی ایالات متحده در شبکه‌های اجتماعی نشر شده، آمده است که این اقدام پس از اعلام قبلی دونالد ترمپ مبنی بر آغاز محاصره دریایی توسط نیروی بحری امریکا درتنگه هرمز صورت می‌گیرد.

بر اساس این اعلامیه، محاصره به‌گونه یکسان بالای تمام کشتی‌های همه کشورها که وارد یا خارج بنادر ایران می‌شوند، تطبیق خواهد شد. این محدودیت شامل تمامی بنادر ایران در خلیج فارس و دریای عمان می‌شود.

قوماندانی مرکزی ایالات متحده تأکید کرده است که این اقدام مانع آزادی عبور کشتی‌هایی نخواهد شد که از تنگه هرمز به سمت بنادر غیرایرانی در حرکت هستند.

در اعلامیه همچنان گفته شده است که قبل از آغاز رسمی این محدودیت، اطلاعیه‌های لازم برای کشتی‌های تجارتی صادر خواهد شد.

این تصمیم در حالی اعلام می‌شود که تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و مسیرهای مهم انرژی جهانی افزایش یافته است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مذاکرات امریکا و ایران بدون توافق پایان یافت؛ ونس اسلام‌آباد را ترک کرد

در این مذاکرات، از جانب امریکا استیو ویتکاف و جرد کوشنر نیز حضور داشتند. در مقابل، هیئت ایرانی شامل محمدباقر قالیباف و عباس عراقچی بود.

Published

on

گفتگوهای پرتنش میان ایالات متحده و ایران که با هدف پایان دادن به هفته‌ها درگیری در اسلام‌آباد برگزار شده بود، بدون هیچ توافقی پایان یافت و نگرانی‌ها درباره شکننده بودن آتش‌بس افزایش یافته است.

این مذاکرات که به گفته منابع، نخستین تماس مستقیم میان دو طرف پس از بیش از یک دهه محسوب می‌شود، حدود ۲۱ ساعت ادامه داشت اما در نهایت بر سر برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز هیچ پیشرفتی حاصل نشد.

جی‌دی ونس، رئیس هیئت مذاکره‌کننده امریکا، پیش از ترک اسلام‌آباد اعلام کرد که هیچ توافقی به دست نیامده است و مسئولیت این بن‌بست را متوجه تهران دانست.

او گفت: «ما به توافق نرسیدیم» و تأکید کرد که واشنگتن خطوط قرمز خود را به‌طور واضح مشخص کرده است، از جمله جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای یا توانایی تولید سریع آن.

در این مذاکرات، از جانب امریکا استیو ویتکاف و جرد کوشنر نیز حضور داشتند. در مقابل، هیئت ایرانی شامل محمدباقر قالیباف و عباس عراقچی بود.

رسانه‌های ایرانی اما علت ناکامی مذاکرات را «خواست‌های بیش از حد» امریکا عنوان کرده و گفته‌اند که اختلافات عمده همچنان بر سر آینده تنگه هرمز و فعالیت‌های هسته‌ای تهران باقی مانده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که گفتگوها در فضای بی‌اعتمادی عمیق انجام شده و رسیدن به توافق جامع در یک دور مذاکرات بعید به نظر می‌رسد.

این مذاکرات پس از آتش‌بس دو هفته‌ای صورت گرفت که با هدف کاهش تنش‌ها میان دو طرف پس از درگیری‌های اخیر آغاز شده بود.

در همین حال، وزیر خارجه پاکستان از هر دو طرف خواسته است تا با وجود نبود توافق، آتش‌بس را حفظ کرده و به روند دیپلماسی ادامه دهند.

با وجود بن‌بست در اسلام‌آباد، دیپلمات‌ها هشدار داده‌اند که در صورت عدم پیشرفت بیشتر، خطر تشدید دوباره تنش‌ها همچنان بالا باقی خواهد ماند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رویترز: رهبر جدید ایران دچار جراحات شدید و تغییر شکل ظاهری شده است

Published

on

رویترز به نقل از سه منبع آگاه گزارش داده که مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید ایران، هنوز در حال بهبود از جراحات شدید در ناحیه صورت و پاها است که در حمله هوایی‌ امریکا و اسرائیل به او وارد شد؛ حمله‌ای که در آغاز جنگ، پدرش را کشت.

به گفته این منابع، در حمله به محل اقامت رهبر در مرکز تهران، صورت خامنه‌ای دچار تغییر شکل جدی شده و او همچنان از آسیب قابل توجه در یک یا هر دو پا رنج می‌برد.

با وجود این جراحات، افراد نزدیک به او می‌گویند که این مرد ۵۶ ساله در حال بهبود است و از نظر ذهنی همچنان هوشیار می‌باشد. به گفته دو تن از این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، او در نشست‌ها با مقام‌های بلندپایه از طریق تماس صوتی شرکت می‌کند و در تصمیم‌گیری‌های مهم، از جمله در مورد جنگ و مذاکرات با واشنگتن، نقش دارد.

این پرسش که آیا وضعیت صحی خامنه‌ای به او اجازه اداره امور دولت را می‌دهد یا نه، در شرایطی مطرح شده که ایران در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های چند دهه اخیر خود قرار دارد و مذاکرات حساس صلح با ایالات متحده قرار است روز شنبه در شهر اسلام‌آباد پاکستان آغاز شود.

این گزارش‌ها که از سوی افراد نزدیک به حلقه داخلی خامنه‌ای ارائه شده، یکی از مفصل‌ترین توصیف‌ها درباره وضعیت او در هفته‌های اخیر است. رویترز گفته است که نمی‌تواند به‌طور مستقل این ادعاها را تأیید کند.

محل حضور، وضعیت صحی و توانایی رهبری او همچنان تا حد زیادی برای عموم نامعلوم است و از زمان حمله هوایی و سپس انتصاب او به‌عنوان جانشین پدرش در ۸ مارچ، هیچ تصویر، ویدیو یا فایل صوتی از او منتشر نشده است.

نمایندگی ایران در سازمان ملل به پرسش‌های رویترز درباره میزان جراحات یا دلیل عدم انتشار تصاویر او پاسخ نداده است.

خامنه‌ای در ۲۸ فبروری، نخستین روز جنگی که به‌گفته منابع از سوی ایالات متحده و اسرائیل آغاز شد، در حمله‌ای زخمی شد که در آن پدر او، علی خامنه‌ای، که از سال ۱۹۸۹ در قدرت بود، کشته شد. همسر، برادر همسر و خواهر همسر مهدی خامنه‌ای نیز در این حمله جان باختند.

هیچ اعلام رسمی از سوی ایران درباره میزان جراحات او منتشر نشده است. با این حال، یک گوینده تلویزیون دولتی او را «جانباز» توصیف کرده است؛ اصطلاحی که برای افراد به‌شدت زخمی در جنگ به کار می‌رود، پس از آن‌که او به‌عنوان رهبر معرفی شد.

همچنین یک منبع آگاه از ارزیابی‌های اطلاعاتی ایالات متحده به رویترز گفته است که گمان می‌رود او یک پا را از دست داده باشد.

سازمان سیا از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده و دفتر صدراعظم اسرائیل نیز به پرسش‌ها پاسخ نداده است.

یکی از افراد نزدیک به حلقه خامنه‌ای گفته است که احتمال دارد تصاویر رهبر جدید ظرف یک تا دو ماه آینده منتشر شود و حتی ممکن است او در آن زمان در ملأ عام ظاهر شود، هرچند هر سه منبع تأکید کرده‌اند که این موضوع تنها در صورت اجازه وضعیت صحی و شرایط امنیتی عملی خواهد بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!