رویداد های اخیر
پل سوخته یا محل بودباش معتادین بعد از ۲۰ سال از وجود معتادان پاکسازی شد

در طول ۲۰ سال گذشته پل سوخته که به مکان امنی برای فروشندگان مواد مخدر و معتادین تبدیل شده بود، از سوی امارت اسلامی از وجود معتادین و فروشندگان مواد مخدر پاکسازی شد.
قوماندانی امنیه کابل در یک اقدام بی پیشینه زیر پل سوخته را از وجود معتادین و فروشندگان مواد مخدر بصورت کلی پاکسازی کرد.
خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیه کابل گفته است که پل سوخته از وجود معتادین به صورت کلی پاکسازی شده و تمامی معتادان برای تداوی به شفاخانههای معتادین فرستاده شدند.
او اظهار داشته است که:«در چند روز گذشته از نقاط مختلف شهر کابل حدود یک هزار معتاد جمعآوری و به شفاخانه انتقال داده شدند، تا در هوای سرد زندگی شان به خطر نیافتد.»
زدران، افزوده است:«روند جمعآوری معتادین در دیگر نقاط شهر کابل نیز ادامه دارد و همچنین مکانهای فروش مواد مخدر نیز برچیده شده است.»
باشندهگان محل میگویند که جمعآوری معتادین از سوی امارت اسلامی یک اقدام خوب است، زیرا معتادین مشکلات زیادی را به باشندهگان غرب کابل ایجاد کرده بودند.
رویداد های اخیر
تاکید وزیر تحصیلات عالی بر اهمیت علوم عصری در جامعه

وزیر تحصیلات عالی در مراسم آغاز سال جدید تعلیمی در اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی، تقویت علوم عصری را از مکلفیتهای نظام اسلامی دانسته و تاکید کرد که امارت اسلامی وظایف خود را در این زمینه انجام داده است.
ندا محمد ندیم در این مراسم گفت: «امیر مسلمانان مکلف است تا استادان مسلکی را به جامعه تقدیم کند که نیازهای دنیوی مردم را برآورده کرده بتواند. این درجه فرضیت را دارد.»
آقای ندیم همچنین بر ارایه خدمات آموزشی بگونه شفاف و برابر به تمامی محصلان اطمینان داده تاکید ورزید که آنان برای پیشرفت نظام تحصیلی کشور تلاش میکنند.
او گفت: «کسی که وارد نظام تعلیمی و تحصیلی میگردد و سپس فارغ میشود، بر اساس لیاقت خود کامیاب میشود. اینجا واسطه، پول و فشار کار نمیکند. هر کس بر اساس استعداد خود به مقام میرسد.»
در همین حال، مسئولین اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی از تلاشها در سال جدید به هدف ارایه خدمات با کیفیت درسی برای محصلان این اداره سخن میزنند.
غلام حیدر شهامت، رییس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت: «ان شاءالله عنقریب تفاهمنامهای را امضا میکنیم که ببینیم اداره انکشاف ملی افغانستان و اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی که لازم و ملزوم یکدیگر است، باید نیازهای آنها را ما برآورده کنیم.»
با این حال هرچند سال جدید تعلیمی آغاز شد، اما مسئولین تاهنوز در مورد بازگشایی مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتونها به روی دختران چیزی نمیگویند.
رویداد های اخیر
سیلابها در بلخ خسارات مالی برجا گذاشت

مسوولان محلی در ولایت بلخ میگویند که در نتیجه سرازیرشدن سیلابها در ولسوالی زارع این ولایت حدود ۳۰۰ منزل مسکونی تخریب و خسارات هنگفت مالی به باشندگان محل وارد شده است.
محمدآصف وزیری، سخنگوی فرماندهی بلخ، میگوید که این سیلابها روز پنجشنبه (۳ حمل) در ولسوالی زارع این ولایت سرازیر شده است.
وزیری میگوید که در کنار این خانهها، نزدیک به سههزار جریب زمین زراعتی زیر آب شده و صدها رأس مواشی باشندگان محل را نیز آب با خود برده است.
آقای وزیری در مورد تلفات جانی ناشی از این سیلابها چیزی نگفته است.
این در حالی است که اداره هواشناسی کشور اخیراً اعلام کرده است که احتمال بارش شدید باران و جاری شدن سیل در شماری از ولایات کشور وجود دارد.
رویداد های اخیر
تاکید متقی بر تعامل مثبت جهان با امارت اسلامی

وزیر امور خارجه با نوشتن مقالهای گفته که امارت اسلامی آماده است تا با در نظر گرفتن منافع مشترک، بار دیگر دست تعامل مثبت خود را به سوی جهان دراز کند.
در مقاله امیرخان متقی که در شبکه خبری «الجزیره» نشر شده، آمده است که امارت اسلامی معتقد به گفتگو و تبادل نظر است، اما این اقدام باید از هر دو طرف انجام شود.
او از جامعه جهانی خواسته است تا استقلال افغانستان را حرمت کند، زیرا حساسیتهای دینی و فرهنگی افغانستان به رویکرد محتاطانه نیاز دارد.
به گفته وزیر خارجه، هر دولتی که نسبت به این حساسیتها تعادل مناسب را حفظ نکرده باشد، در نهایت با مشکلهای جدی مواجه شده است.
آقای متقی نوشت: «ما همچنین درک میکنیم که ماهیت جهانیشدن روابط مدرن به این معنی است که همه بازیگران دولتی باید یاد بگیرند که در هماهنگی و صلح با یکدیگر زندگی کنند. چنین روابطی باید بر اساس اصول تغییر ناپذیر برابری، احترام متقابل و همکاری از طریق پیگیری منافع مشترک استوار باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، دولت کنونی افغانستان بار دیگر دست تعامل مثبت خود را به سوی جهان دراز میکند.»
وی افزود: «ما به گفتگو و تبادل نظر در فضای عاری از فشارهای سیاسی یا اقتصادی و با هدف یافتن راهحلهای عملی و رفع سوءتفاهمات اعتقاد داریم.»
آقای متقی در این مقاله اش نوشته است که علت اصلی تداوم بحران اقتصادی در افغانستان، اعمال تحریمها و محدودیتهای بانکی توسط ایالات متحده است.
او تأکید کرده است که تحریمها و فشارها، اختلافات را حل نمی کند بلکه اعتماد متقابل در این راستا کارساز خواهد بود.
در مقاله آمده است: «علت اصلی تداوم بحران اقتصادی اعمال تحریمها و محدودیتهای بانکی توسط ایالات متحده است. این سبب به تعویق انداختن تلاشهای ما برای رسیدگی به بحران انسانی میشود. تنها مسیری که به عزت مردم افغانستان احترام می گذارد، رفع تحریمها و دیگر محدودیتهای تجاری بر این کشور است. باید فضایی برای پرورش روحیه و ابتکار مردم افغانستان ایجاد شود. علاوه بر این، ایالات متحده باید داراییهای مسدود شده افغانستان را آزاد کند.»
در این مقاله گفته شده است که فرصت فوق العاده برای آغاز نزدیکی بین افغانستان و جهان به وجود آمده است.
این در حالی است که کشورهای جهان همواره پیششرطهایی همچون رعایت حقوق بشر و برداشتن محدودیتهای آموزشی و کاری زنان و دختران را برای تعامل با امارت اسلامی گذاشتهاند.
وزیر خارجه در مقاله اش همچنان گفته است که اتحاد و انسجام در جامعه افغانستان قویتر از گذشته است.
به باور او، سیاست خارجی امارت اسلامی مبتنی بر رویکرد متوازن و مستقل خواهد بود که از درگیری در رقابتهای جهانی و منطقهای جلوگیری کند.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
جهان4 روز ago
تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد
-
ورزش4 روز ago
فهرست بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان در برابر پاکستان اعلام شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان قطر برای حمایت از ۳۰ هزار شاگرد افغان قرارداد امضا کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
زلزله شدید در افغانستان و پاکستان ۱۳ کشته برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نمایشگاه سهروزه برای حمایت از تولیدات داخلی در کابل برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مسوولان: از قاچاق بیش از ۵۰ اثر باستانی در یک و نیم سال اخیر جلوگیری شده است
-
صحت4 روز ago
سره میاشت: هشتاد کودک بیمار جهت تداوی به آلمان فرستاده میشوند