Connect with us

رویداد های اخیر

کار ساخت یک شهرک‌ در مناطق زلزله‌زده هرات تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد

منتشر شده

در

کار ساخت یکی از شهرک‌ها در مناطق زلزله‌زده ولایت هرات تکمیل و به بهره برداری سپرده شد. در این شهرک ۳۳ باب خانه ساخته شده که ریاست عمومی استخبارات کشور تمام هزینه ساخت آن را پرداخته است.

مقام‌های حکومت سرپرست می‌گویند که در این پروژه حدود ۲۴ میلیون افغانی مصرف شده است، در حال حاضر نیز روند کار روی دیگر شهرک‌ها ادامه و تلاش‌ها جریان دارد تا در وقت تعیین شده تمام خانه‌ها ساخته شود.

این در حالی است که خانواده‌های آسیب دیده از زلزله این روزها زندگی سختی را در زیر خیمه‌ها سپری می‌کنند.

این اولین شهرک در ساحات زلزله‌زده ولسوالی زنده جان می‌باشد که تازه کار آن تکمیل شده است.

در همین حال، مقام‌های محلی ولایت هرات گفته اند برعلاوه ساخت ۳۳ باب خانه در این شهرک، یک باب مسجد و شبکه آب آشامیدنی صحی نیز ساخته شده است.

به گفته آنان، کلیدهای این خانه‌ها برای خانواده‌های زلزله‌زده تحویل داده خواهد شد.

هم اکنون در بیش از ده قریه ولسوالی‌های زنده جان، انجیل، کشک، رباط سنگی و گلران هرات روند خانه سازی جریان دارد.

مقام‌های محلی هرات تصریح کرده اند که نظارت از تمام پروژه‌های که در ساحات زلزله‌زده کار می‌شود، جریان دارد.

این شهرک در قریه قلعه نوک ولسوالی زنده جان هرات ساخته شده است.

محمدحلیم، یک تن از آسیب‌دیدگان از زلزله، گفت: «زیر این خیمه‌ها بسیار هوا سرد است چون این خیمه‌ها پلاستیکی اند و نم می‌رسد و در جریان شب اولادهای ما خنک می‌خوردند و حالا که این خانه‌ها برای ما ساخته شده، ان شاء‌الله که زمستان را با زن و بچه‌های خود محفوظ ‌تر سپری خواهیم کرد.»

براساس آماری که کمیسیون رسیدگی به زلزله‌زدگان هرات ارائه می‌کند، در حال حاضر کار ساخت حدود دو هزار و ۶۲ باب خانه در بیش از ده قریه زلزله‌زده جریان دارد، مسئولان این پروژه‌ها در تلاش هستند تا این خانه‌ها را در وقت تعیین شده تکمیل کنند.

رویداد های اخیر

ده‌ها خانواده نیازمند در کابل از کمک‌های زمستانی بنیاد بیات مستفید شدند

Published

on

بنیاد بیات به عنوان بخشی از تلاش‌هایش به منظور کاهش مشکلات مردم در فصل زمستان، برای ده‌ها خانواده نیازمند در ناحیه پنجم کابل کمک توزیع کرد.

مسئولان بنیاد بیات می‌گویند که این روند ادامه دارد و افزون بر کابل، در دیگر ولایت‌های کشور نیز برای دستگیری نیازمندان کمک‌رسانی خواهد شد.

حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت: «کمک های ما شامل آرد، برنج، روغن و کمپل می‌باشد که ما امروز در شهر کابل در ناحیه پنجم توزیع را شروع کردیم و این کمک های ما ان شاء الله به زودی به ولایات هم می رسد.»

دریافت‌کنندگان این کمک‌ها با قدردانی از بنیاد بیات می‌گویند که در شرایط دشوار اقتصادی و سرمای زمستان، این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین نیازهای اولیه آنان دارد.

یکی از دریافت‌کنندگان گفت: «دست‌ شما درد نکند که به مردم فقیر کمک می‌کنید. ما هیچ چیزی نداشتیم و کار هم نبود.»

دریافت‌کننده دیگری افزود: «خیر ببینید که به ما کمک کردید. حتی آرد ما رو به تمام شدن بود.»

مسئولان بنیاد بیات تأکید می‌کنند که روند توزیع کمک‌های زمستانی این بنیاد ادامه خواهد داشت و خانواده‌های نیازمند در کابل و دیگر ولایت‌های کشور در روزهای آینده نیز از این کمک‌ها مستفید خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نزدیک به هفت میلیون مهاجر افغان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به کشور بازگشته اند

Published

on

وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان می‌گوید که پس از روی‌کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، ۶.۸ میلیون افغان به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه و برخی کشورهای دیگر به افغانستان بازگشته‌اند.

مولوی عبدالکبیر در نشست کارگروه مشترک برای نهایی‌سازی پیش‌نویس طرح راه‌حل دایمی مهاجرت در افغانستان افزوده است که در همین مدت، ۱.۳ میلیون تن از شهروندان کشور به‌دلیل حوادث طبیعی در داخل کشور بی‌جا شده‌اند.

فصل سرما در افغانستان فرا رسیده و در طرف دیگر فقر گسترده و سرمای شدید، زندگی هزاران نفر را تهدید می‌کند؛ اما روند اخراج اجباری مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، ایران و پاکستان، همچنان ادامه دارد.

امارت اسلامی بارها اعلام کرده است که کشورهای همسایه باید اجازه دهند مهاجرین به‌صورت داوطلبانه بازگردند. بر اساس آمار کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از دو میلیون نفر از آغاز سال ۲۰۲۵ تا کنون از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تنها یک افغان در فهرست تروریستی امریکا

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

Published

on

مقام‌های امریکایی در حال بررسی یک فهرست محرمانه ضد تروریزم شامل حدود ۱۸ هزار نفر اند، پس از آن‌که گزارش‌ها نشان داد تنها یکی از سه شهروند افغان که اخیراً در پرونده‌های پرسر و صدا بازداشت شده‌اند، در این فهرست قرار داشته است.

به گزارش روزنامه نیویارک پُست به نقل از یک منبع استخباراتی، این موضوع نگرانی‌ها را افزایش داده که ممکن است برخی از مظنونان پس از ورود به ایالات متحده دچار افراط‌گرایی شده باشند. این بحث بار دیگر پس از تیراندازی ماه گذشته بر اعضای گارد ملی امریکا در واشنگتن دی‌سی برجسته شد.

جو کِنت، رئیس مرکز ملی مبارزه با تروریزم امریکا، در جلسه استماعیه ۱۱ دسمبر به قانون‌گذاران گفته است که در جریان چهار سال حکومت پیشین، حدود ۱۸ هزار فرد شناخته‌شده یا مظنون به تروریزم وارد ایالات متحده شده‌اند. به گفته او، مقام‌ها در حال بررسی ‌اند تا تهدیدهای احتمالی را ارزیابی کرده و روشن سازند که این افراد چگونه اجازه ورود به کشور را به‌دست آورده‌اند.

بر بنیاد این گزارش، جان‌شاه صافی تنها یکی از سه شهروند افغان بازداشت‌شده است که نام او در «محیط اطلاعات هویت‌های تروریستی» (TIDE)، پایگاه مرکزی اطلاعات ضد تروریزم دولت امریکا، ثبت بوده است. صافی که در سال ۲۰۲۱ در چارچوب عملیات «استقبال از متحدان» وارد امریکا شد، به فراهم‌کردن اسلحه و حمایت‌های دیگر از شاخه خراسان گروه داعش متهم است و به گفته مقام‌های امریکایی، تا تکمیل روند اخراج در بازداشت اداره مهاجرت (ICE) به‌سر می‌برد.

دو مظنون دیگر، شامل رحمان‌الله لکنوال که به قتل یک عضو گارد ملی در واشنگتن متهم است و محمد داوود الکوزی از ایالت تگزاس که به تهدید حمله انتحاری متهم شده، در فهرست تروریستی ثبت نبوده‌اند. مقام‌های استخباراتی گفته‌اند که این امر می‌تواند نشان‌دهنده رادیکال‌شدن آنان پس از ورود به ایالات متحده باشد.

به گزارش نیویارک پُست، دفتر مدیر اطلاعات ملی امریکا نزدیک به دو هزار شهروند افغان با ارتباطات مشکوک تروریستی را شناسایی کرده و همچنان اطلاعات مرتبط را با نهادهای تطبیق قانون شریک می‌سازد.

این موضوع بار دیگر بحث‌ها را درباره روند بررسی و آزمایش افغان‌ها در جریان تخلیه شتاب‌زده سال ۲۰۲۱ دامن زده است؛ زمانی که بیش از ۱۰۰ هزار نفر از افغانستان به ایالات متحده منتقل شدند.

قانون‌گذاران و مقام‌هایی که با نیویارک پُست گفت‌وگو کرده‌اند، خواستار نظارت دقیق‌تر بر افرادی شده‌اند که در آن دوره وارد امریکا شده‌اند؛ در حالی که نگرانی‌های سیاسی و عمومی در مورد امنیت ملی و سیاست‌های مهاجرتی امریکا رو به افزایش است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!