Connect with us

رویداد های اخیر

کاهش بودجه در افغانستان زندگی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

منتشر شده

در

کاهش شدید بودجه صندوق جمعیت سازمان ملل متحد «یو‌ان‌اف‌پی‌ای» جان و سلامت میلیون‌ها نفر در افغانستان را با خطر جدی مواجه ساخته است؛ جایی که دسترسی به خدمات صحی برای مادران و صحت تولید مثلی یک نیاز حیاتی برای زنان و دختران در یکی از شدیدترین بحران‌های بشری جهان به شمار می‌رود.

اندرو سابرتون، معاون اجرایی یو‌ان‌اف‌پی‌ای در جریان سفر اخیرش به افغانستان از چندین مرکز صحی در کابل، بامیان و مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان دیدار کرد تا تأثیر کمبود بودجه را از نزدیک بررسی کند.

یافته‌های او، به گفته خودش، هم الهام‌بخش و هم نگران‌کننده بودند.

براساس اعلامیه یو‌ان‌اف‌پی‌ای، در یک کلینیک روستایی دورافتاده در بامیان، دختران نوجوان آموزش‌های حیاتی در مورد صحت تولید مثلی دریافت کردند و بسته‌های ابتدایی صحی برای مدیریت عادت ماهوار برای‌شان توزیع گردید؛ اقدامی که سبب امیدواری و توانمندسازی آنان شد.

زنان زیادی، برخی در وضعیت بارداری پیشرفته و برخی با نوزادان خود، ساعت‌ها پیاده‌روی کرده بودند تا به این کلینیک‌ها برسند و خدمات ضروری مراقبت مادران را دریافت کنند.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد افزود که کارمندان صحی در این مناطق که اغلب دورافتاده و کمتر تحت پوشش خدمات هستند، با وجود چالش‌های فزاینده، با تعهد کامل به ارائه خدمات حیاتی ادامه می‌دهند.

سابرتون در یک نشست خبری در نیویازک گفت:«من از نزدیک دیدم و درک کردم که کاهش گسترده بودجه چه تأثیر ویرانگری بر یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشری جهان خواهد داشت.»

او افزود: «این بحرانی‌ست که شاید در صدر خبرها نباشد، اما همچنان یکی از جدی‌ترین بحران‌های جهانی است.»

یو‌ان‌اف‌پی‌ای در سراسر افغانستان خدمات حیاتی صحت مادران را فراهم می‌کند، از جمله برنامه‌ریزی خانواده، حمایت روانی-اجتماعی، و خدمات صحی سیار، منابعی که در کشوری با یکی از بالاترین نرخ‌های مرگ‌ومیر مادران در جهان اهمیت حیاتی دارند.

کاهش شدید بودجه

ایالات متحده اخیراً اعلام کرد که بودجه صندوق یو‌ان‌اف‌پی‌ای را در سطح جهانی به میزان ۳۳۰ میلیون دالر کاهش می‌دهد که از این میان، ۱۰۲ میلیون دالر مستقیماً فعالیت‌های صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

این بودجه قرار بود برای ارائه خدمات اساسی مانند صحت خانواده و خدمات صحی سیار، به‌ویژه در مناطق دورافتاده، مورد استفاده قرار گیرد.

پیامدها وخیم‌اند

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد برآورد می‌کند که ۶.۹ میلیون زن و کودک در افغانستان از این کاهش بودجه آسیب خواهند دید.

از میان ۹۰۰ مرکز صحی که در حال حاضر توسط این نهاد در افغانستان حمایت می‌شوند، تنها حدود ۴۰۰ مرکز قادر خواهند بود با بودجه فعلی به فعالیت ادامه دهند.

تعهد به ادامه خدمات

با وجود این چالش‌ها، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد هیچ برنامه‌ای برای ترک افغانستان ندارد. سابرتون تأکید کرد: «صندوق جمعیت سازمان ملل متحد به ارائه خدمات ادامه خواهد داد. اما بدون حمایت نمی‌توانیم پاسخ خود را حفظ کنیم.»

او افزود: «ما به حمایت فوری نیاز داریم تا این خدمات را حفظ کنیم و از کرامت، سلامت و جان زنان و نوزادان افغان محافظت نماییم.»

رویداد های اخیر

ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان گفتگو کردند

Published

on

احمد قربان‌اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی،  رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانی‌های امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.

در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بی‌طرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمک‌های بشردوستانه و حمایت از تلاش‌های صلح، مجدداً اعلام کرد.

در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.

دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاری‌ها در زمینه اولویت‌های مشترک ابراز نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد

Published

on

حکومت بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه خود در امور افغانستان منصوب کرده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده تغییری استراتیژیک در دیپلوماسی این کشور می‌باشد.

قرار است لیندسی در ماه جون ۲۰۲۵ رسماً این مسوولیت را بر عهده بگیرد.

او از سال ۲۰۲۲ تاکنون به عنوان معاون ریاست امور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه بریتانیا کار کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!