رویداد های اخیر
کاکر: امارت اسلامی به ما گفت ریشه نا امنی را در خاک خود جستجو کنیم و ما هم پذیرفتیم

صدر اعظم حکومت موقت پاکستان گفته است که امارت اسلامی به این کشور توصیه کرد که ریشه مشکلات امنیتی را در خاک خود جستجو کند و پاکستان هم آن را پذیرفت و اقدام به بازگرداندن مهاجرین غیرقانونی نمود.
انوار الحق کاکر در مقالهای که روز یکشنبه از سوی روزنامه بریتانیایی تلگراف منتشر شد، اظهار نمود که از آگست سال ۲۰۲۱، حد اقل ۱۶ شهروند افغان در پاکستان حمله انتحاری انجام داده اند و ۶۵ تروریست دیگری که در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شده اند، شهروندان افغان بودند.
او گفت: «هیچ دولت مسئولی نمی تواند چنین نگرانیهایی را نادیده بگیرد. هر زمان که این موضوع را با حکومت سرپرست افغانستان (امارت اسلامی) مطرح میکردیم، آنها به ما توصیه میکردند که «به داخل نگاه کنیم». ما بالاخره تصمیم گرفتیم به توصیه آنها برای نظم بخشیدن به خانه خود توجه کنیم.»
صدر اعظم پاکستان اظهار کرد که طی سه تا چهار دهه گذشته، «بین چهار تا پنج میلیون مهاجر (تقریباً برابر با جمعیت ایرلند)» وارد پاکستان شدند.
او گفت: «بسیاری حق ماندن ندارند. علیرغم عدم امضای کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان (و پروتوکول ۱۹۶۷ آن)، ما سخاوتمندانه بیشترین تعداد مهاجرین را پذیرفتیم. مهمان نوازی در DNA پاکستان است و به همین دلیل است که ما به تعهدات قانونی، اخلاقی و انسانی خود عمل خواهیم کرد.»
کاکر گفت که با وجود فرصتهای متعدد برای بازگشت داوطلبانه مهاجرین و تلاشهای مکرر پاکستان برای ثبت مهاجرین فاقد اسناد، تعداد زیادی از مهاجرین از ثبت احوال شان خودداری کردند.
او تاکید کرد در حالی که پاکستان از مهاجرین زحمت کش و تابع قانون سود برده است، هزینه اجتماعی، اقتصادی و امنیتی میزبانی از مهاجرین «سرسام آور» بوده است.
به گفته صدر اعظم پاکستان، صدها هزار تن پس از خروج کشورهای غربی از افغانستان وارد پاکستان شدند که از آن جمله بیش از ۵۹ هزار تن در خارج از پاکستان مسکن گزین شدند و بیش از ۴۲ هزار تن هنوز هم منتظر انتقال شان به کشورهای غربی اند.
او گفت که متباقی پناهجویان نتوانسته اند تا دلیل قانع کنندهای برای پناهندگی ارائه نمایند و به اقامت غیرقانونی شان در پاکستان ادامه میدهند.
کاکر گفت: «پاکستان امروز در چهارراه تاریخ ایستاده است. ما دیگر نمی توانیم امنیت ملی خود را با پذیرش چنین تعداد زیادی از افراد غیرقانونی به خطر بیاندازیم. هدف نهایی ما ساختن پاکستان امنتر، صلحآمیزتر و مرفهتر است – با مزایای مرتبط برای مردم خودمان، منطقه و جهان.»
حکومت موقت پاکستان اخراج مهاجرین غیرقانونی را حدود دو نیم ماه قبل آغاز کرد، اقدامی که با انتقاد امارت اسلامی و سازمانهای حقوق بشری مواجه شده است.
مقامات پاکستانی همواره ادعا کرده اند که تحریک طالبان پاکستان در افغانستان پناهگاه دارند و در این کشور حمایت میشوند. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده است.
امارت اسلامی همچنان گفته است که مهاجرین افغانستان در مشکلات امنیتی پاکستان نقش ندارند و افغانستان مسئول تامین امنیت پاکستان نیست.
رویداد های اخیر
خواجه آصف: منشأ حملات هراسافگنانه در پاکستان، افغانستان است

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان ادعا کرده است که هراسافگنی از افغانستان به پاکستان صادر میشود. او در نشستی در واکنش به اتهامات اخیر هند درباره نقش اسلامآباد در حمله مرگبار در کشمیر گفته است که بسیاری از حملات هراسافگنی در خاک پاکستان، منشأ در افغانستان دارد و با «رد پای آشکار هند» همراه است.
آقای آصف گفته است: «هراسافگنی به پاکستان صادر میشود و هر آنچه از افغانستان سرچشمه میگیرد یا در بلوچستان رخ میدهد، بهوضوح اثر انگشت هند را دارد.»
او تأکید میکند که پاکستان در برابر هرگونه تهدید خارجی، از جمله هراسافگنی آماده دفاع است.
وی همچنان مدعی است که پاکستان سالهاست در خط نخست مبارزه با هراسافگنی قرار دارد.
با این حال، آقای آصف پس از این نشست در مصاحبه با یک رسانه بریتانیایی اعتراف کرد که حکومتهای پاکستان در سه دهه پسین از گروههای تروریستی پشتیبانی کردهاند.
گفتنی است که در پی حمله مرگبار بر گردشگران در منطقه پهلگام کشمیر تحت کنترول هند، ۲۶ گردشگر کشته و ۱۷ تن دیگر زخمی شدند.
از سویی هم، به باور آگاهان منافع افغانستان از در گیریهای منطقوی باید دورنگهداشته شود و امارت اسلامی اجازه ندهد که افغانستان در قلمرو جنگ نیابتی بین هند و پاکستان قرار گیرد.
این در حالی است که امارت اسلامی تاکنون در باره این اظهارات خواجه آصف چیزی نگفته اما پیشتر ناامنیها در پاکستان را به مسئله داخلی آن کشور ارتباط داده است.
امارت اسلامی بارها تأکید کرده که امکان استفاده خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر را به کسی نمیدهد.
رویداد های اخیر
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم

طلال چودری، وزیر دولت در امور داخله پاکستان، میگوید آنعده مهاجرین افغان که دارای کارت اقامت «پیاوآر» هستند، تا ۳۰ جون به گونه داوطلبانه به کشور شان برگردند، درغیر آن اخراج خواهند شد.
چودری به جیونیوز گفته است: «پناهندگان افغان مهمان ما بودند و هستند. آنها با عزت و احترام کامل بازگردانده میشوند.»
پاکستان در حال حاضر مهاجرین غیرقانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان را اخراج میکند و روزانه هزاران تن به کشور شان بر میگردند.
قیصر خان افریدی، سخنگوی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که برگشت مهاجرین باید به گونه داوطلبانه باشد، نه اجباری.
به گفته وی، با وجود اعلام پاکستان مبنی بر اخراج مهاجرین غیرقانونی، در برخی موارد مهاجرین دارای اسناد نیز بازداشت شده اند.
چودری اما این موضوع را رد کرده است.
او گفت: «این یک روند ساختارمند و انسانی است. هیچ هرج و مرجی وجود ندارد. مهماننوازی ما همیشه برای شهروندان افغان وجود داشته است.»
چودری تاکید کرد که افغانهایی که میخواهند به پاکستان سفر کنند، باید ویزه داشته باشند.
رویداد های اخیر
تجارت افغانستان با هند از طریق واگه پاکستان با بسته شدن مرز متوقف شد

با اعلام پاکستان مبنی بر تعلیق تجارت با هند، صادرات افغانستان به هند از طریق بندر واگه نیز متوقف شده است.
تنش تازه میان هند و پاکستان در پی کشته شدن ۲۶ نفر در یک محل توریستی در کشمیر زیر اداره هند، به میان آمده است.
روزنامه هندوستان تایمز امروز جمعه در مطلبی نوشته است که تعلیق تجارت بر اقتصاد محلی، به ویژه تاجران و صنایع کوچک که معیشت آنها تا حد زیادی به این تجارت بستگی دارد، تأثیر خواهد گذاشت.
به گفته این روزنامه، راه واگه تنها مسیر زمینی مجاز برای تجارت بین هند و پاکستان بوده و برای واردات از افغانستان بسیار مهم است.
در آگست ۲۰۱۹، زمانی که هند وضعیت ویژه کشمیر را لغو کرد، پاکستان تمام روابط تجارتی خود با هند را متوقف کرد. پاکستان همچنین هند را از صادرات کالاها به افغانستان منع کرده بود، اگرچه واردات ازقبیل میوههای خشک، حتی پس از روی کار آمدن امارت اسلامی، به طور عادی ادامه یافت.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
اخبار ساحوی1 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی1 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند