کوید۱۹
گزارش آکسفام: در دوره کرونا هر ۳۰ ساعت یک نفر میلیاردر شده است

بحران جهانی همه گیری کووید-۱۹ به نفع طبقه ثروتمندان جهان بوده و در طول دوره همه گیری به طور میانگین روزانه ۱ میلیاردر به جهان افزوده شده است.
بر اساس تحلیلی که سازمان آکسفام این هفته (۱جوزا) منتشر کرده، از سال ۲۰۲۰، ۵۷۳ نفر به صفوف میلیاردرهای جهان پیوسته اند و مجموع آنها در سراسر جهان به ۲هزار ۶۶۸ نفر رسیده است.
این بدان معناست که تا کنون در طول همه گیری، به طور متوسط هر ۳۰ ساعت یک میلیاردر جدید به جمع ثروتمندان جهان افزوده شده است.
این گزارش که بر اساس اطلاعات گردآوری شده توسط نشریه امریکایی فوربس جمع آوری شده است، به افزایش نابرابری در طول ۲ سال گذشته میپردازد.
این گزارش همزمان با آغاز نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس، که به گردهمایی برخی از ثروتمندترین و رهبران جهان معروف است، منتشر شده است.
بر اساس این گزارش در طول دوره همه گیری کرونا، مجموع دارایی خالص میلیاردرهای جهان با ۳.۸ تریلیون دالر (یا ۴۲ درصد) افزایش به ۱۲.۷ تریلیون دالر رسیده است.
بخش بزرگی از این رشد به دلیل افزایش شدید در بازارهای سهام بوده است که با کمک دولتها برای تسکین ضربه مالی به اقتصاد جهانی کمک کرده است.
بیشتر جهش ثروت در سال اول همهگیری رخ داده است. “مکس لاوسون، رییس سیاست نابرابری در آکسفام، با اعلام این مطلب گفته است که پس از جهش سال اول کرونا، شیب افزایش ثروت میلیاردرهای جهان در سال دوم همه گیری کاهش یافته است.
آکسفام در گزارشی که ماه گذشته منتشر شد، گفت:”نابرابری فزاینده در اثر همه گیری کرونا و افزایش قیمت مواد غذایی میتواند ۲۶۳ میلیون نفر را در سال جاری (۲۰۲۲) به فقر شدید بکشاند و چندین دهه پیشرفت در فقرزدایی را معکوس کند.”
لاوسون گفت: “من هرگز چنین رشد چشمگیری در فقر و رشد ثروت در یک لحظه در تاریخ ندیده بودم. این به افراد زیادی صدمه خواهد زد. “
بر اساس گزارش آکسفام، در حالی که مصرف کنندگان در سراسر جهان با افزایش هزینههای انرژی و غذا دست و پنجه نرم میکنند، اما شرکتهای این صنایع و مدیران آنها از افزایش قیمتها سود میبرند.
در ۲ سال گذشته مجموع ثروت میلیاردرهای بخش غذا و تجارت کشاورزی، ۳۸۲ میلیارد دالر (یا ۴۵ درصد) افزایش یافته است و از سال ۲۰۲۰ حدود ۶۲ میلیاردر در صنایع مواد غذایی جهان ایجاد شده است.
همچنین ارزش خالص همتایان آنها در بخشهای نفت، گاز و زغالسنگ از سال ۲۰۲۰ به میزان ۵۳ میلیارد دالر (یا ۲۴ درصد) افزایش یافته است.
در صنعت داروسازی نیز در ۲ سال گذشته ۴۰ میلیاردر جدید ظهور کرده که در خط مقدم نبرد علیه کووید-۱۹ از میلیاردها دالر بودجه عمومی دولتها برخوردار شده و ثروت خود را افزایش داده اند.
در بخش فناوری نیز میلیاردرهای زیادی از جمله ۷ نفر از ۱۰ ثروتمند جهان مانند ایلان ماسک از تسلا، جف بزوس از آمازون و بیل گیتس از مایکروسافت در طول دوره همه گیری به طور قابل توجهی بر ثروتشان افزوده است.
این ثروتمندان طی ۲ سال گذشته ۴۳۶ میلیارد دالر به ثروت شان افزوده شده و مجموع ثروت ۱۰ ثروتمند نخست دنیا به ۹۳۴ میلیارد دالر رسیده است.
آکسفام برای مقابله با رشد بیسابقه نابرابری و کمک به کسانی که با افزایش قیمتها دست و پنجه نرم میکنند، به دولتها توصیه کرده از ثروتمندان و شرکتها مالیات بگیرند.
این سازمان خواستار مالیات موقت ۹۰ درصدی بر سود مازاد شرکتها و همچنین مالیات بر خالص ثروت میلیاردرها شده است.
کوید۱۹
کشورهای جی۲۰ جمعآوری ۱.۵میلیارد دالر برای صندوق جهانی همهگیری جهانی را هدف قرار داده اند

وزیر صحت رئیس جمهور فعلی اندونزیا گفته است که گروه ۲۰ اقتصادهای بزرگ (G20) قصد دارد امسال ۱.۵ میلیارد دالر برای صندوقی که برای آمادگی بهتر برای همه گیریهای آینده ایجاد شده است، جمعآوری کند.
کشورهای گروه ۲۰ به طور موقت موافقت کرده اند که صندوقی چند میلیارد دالری ایجاد کنند که مقامهای صحی گفته اند تلاش هایی مانند نظارت، تحقیق، و دسترسی بهتر به واکسیناسیون برای کشورهای با درآمد پایین تا متوسط و سایر موارد را تامین می کند.
بودی گونادی سادیکین، وزیر صحت اندونزی در مصاحبهای گفت که ایالات متحده، اتحادیه اروپا، اندونزیا، سنگاپور و آلمان تا کنون حدود ۱.۱ میلیارد دالر به این صندوق تعهد کرده اند.
او به رویترز گفت: «اگر بتوانیم تا پایان سال جاری ۱.۵ میلیارد دالر بودجه جدید دریافت کنیم، بسیار بسیار خوشحال خواهیم شد.
اندونزی میزبان نشست سران گروه ۲۰ در بالی در ماه نوامبر خواهد بود.
بانک جهانی که این صندوق را مستقر خواهد کرد و سازمان صحت جهانی (WHO) که در مورد این تسهیلات مشاوره می دهد، در گزارشی برآورد کردند که شکاف بودجه سالانه برای آمادگی همه گیر ۱۰.۵ میلیارد دالر است.
بودی گفت که او در نشست وزرای صحت گروه ۲۰ در اندونزیا هفته آینده با کشورهایی مانند جاپان و بریتانیا درباره کمک به صندوق بحث خواهد کرد.
او گفت: «همهگیری یک جنگ است و ما باید با پول کافی در هنگام وقوع جنگ آماده باشیم.
ایالات متحده و اندونزیا برای ایجاد این صندوق برای کمک به جهان برای آماده شدن بهتر برای مقابله با بیماریهای همه گیر آینده فشار آورده اند، اما سازمان جهانی صحت نگران است که این صندوق بتواند تلاشهای خود و سایر مکانیسمهای صحت جهانی را تضعیف کند.
اما بودی گفت که سازمان جهانی صحت “نقش رهبری” را در شناسایی کشورهایی که به این صندوق نیاز دارند یا سایر اقدامات متقابل ارائه خواهد کرد، ایفا خواهد کرد.
بانک جهانی گفته است که انتظار میرود این صندوق در سال جاری عملیاتی شود و بودی گفت که ساختار این صندوق میتواند ظرف چند ماه آینده ایجاد شود.
کوید۱۹
پادشاه مراکش به ویروس کرونا مبتلا شد

منابع خبری از ابتلای پادشاه مراکش به کرونا خبر دادند.
حسن بلیمنی، داکتر خصوصی محمد ششم، پادشاه مراکش اعلام کرد که پادشاه این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده است.
وی افزود:”ابتلای پادشاه مراکش به کرونا بدون علائم است و پزشک توصیه کرده وی چند روز استراحت کند.”
در ۹ نوامبر، دولت مراکش به دنبال بهبودی وضعیت اپیدمی در این کشور است، تصمیم گرفت که منع آمد و شد شبانه را در سراسر کشور لغو کند.
در اوایل ماه مارچ، رباط (پایتخت مراکش) پایان موج ۱۱ هفتهای گونه جهش یافته اومیکرون را اعلام کرد.
این درحالی است که وزارت صحت این کشور روز گذشته با انتشار گزارشی از ثبت یک هزار و ۵۶۸ مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داده بود.
کوید۱۹
امریکا الزامات آزمایش کوید-۱۹ برای مسافران بین المللی را لغو میکند

مرکز وقایه و کنترول امراض امریکا (CDC) گفته است که “بر اساس دادههای اطلاعاتی و علمی” مسافران دیگر لازم نیست برای ورود به امریکا نتیجه منفی آزمایش کووید-۱۹ را همراه داشته باشند.
بربنیاد مرکز سیدیسی، قرار است که این محدودیت سر از روز یکشنبه (۲۲ جوزا) برداشته شود.
این مرکز بهداشتی اما اعلام کرده است که به نظارت بر وضعیت همهگیری ادامه خواهد داد و در صورت تغییر وضعیت، نیاز به آزمایش را مجددا ارزیابی خواهد کرد.
درهمین حال، خاویر بسرا، وزیر بهداشت امریکا گفت: “این مرحله به دلیل پیشرفتی که در مبارزه با کووید-19 داشته ایم امکان پذیر است.”
به همین ترتیب، راجر داو، رئیس و مدیر عامل انجمن مسافرتی امریکا، لغو قانون آزمایش را “گام بزرگ دیگری برای بهبود سفرهای هوایی ورودی و بازگشت سفرهای بین المللی به این کشور” عنوان کرده است.
این درحالیست که طبق گزارش گروه تجاری “خطوط هوایی برای امریکا”، در ماه می سفرهای هوایی بینالمللی این کشور ۲۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بوده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان: کمکهای بین المللی به زلزله زدگان افزایش یابد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دو هزار هکتار زمین درهرات از مواد مخدر پاکسازی شده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بازگشت سه تن از شخصیتها به کشور
-
جهان3 روز ago
اجساد دهها مهاجر در یک لاری در تگزاس کشف شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان ملل خواهان کمک ۱۱۰ میلیون دالری به زلزله زدگان در افغانستان شد