اخبار ساحوی
گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار

در پی موافقه کابل و اسلامآباد در منطقه ویش ولسوالی سپین بولدک یک دروازهای غیر رسمی گشوده شده است که از این دروازه تنها موترهای باربری رفت و آمد میکنند.
تاجران درکندهار میگویند که ایجاد این دروازه برای آنان سهولتهای بیشتری فراهم کرده است زیرا در گذشته به دلیل ترافیک سنگین نمیتوانستند کالاهای تجارتی را در زمان معین به بازارها برسانند.
منطقه ویش در ولسوالی سپین بولدک کندهار جایی که از آن روزانه صدها موتر باربری میان افغانستان و پاکستان رفت و آمد میکنند.
این کار بر اساس پیشنهاد تاجران دو کشور صورت گرفته است زیرا در گذشته عبور و مرور موترهای باربری چندین روز را در بر میگرفت.
محمد صدیق، رییس اتاق تجارت ولسوالی سپین بولدک میگوید که:«ما با پاکستان در سرحد دروازه داشتیم اما بنا بر ازدحام ترافیک موترهای ترانزیت ما چهار تا پنج ساعت منتظر میماندند و دیگر اینکه اکنون تجارت ما نیز بهتر شده است بنا براین تاجران دو طرف با هم گفتگو کردند و به اساس توافق آنها این دروازه ایجاد شد.»
رانندگان افغان و پاکستانی از ایجاد این دروازه ابراز خرسندی میکنند و میگویند که بیش از هر زمان دیگر رفت و آمد برای شان آسان شده است.
عبدالجبار، راننده موتر میگوید که:«قبلاً مشکلات ازدحام در مسیر راه بود اکنون مشکلات حل شده و در رفت و آمد ما مشکل نیست.»
باشندهگان ولسوالی سپین بولدک هم ایجاد این دروازه را برای گسترش روابط تجارتی میان دو کشور مهم میدانند و میگویند که این کار داد و ستد تجارتی را میان دو کشور بیشتر میسازد.
کمالالدین، باشنده ولسوالی سپین بولدک کندهار میگوید که:«به نظر من اگر مشکلات تاجران در سپین بولدک حل شود و برای شان سهولتها فراهم شود مردم بیشتر به تجارت تشویق خواهند شد و کسانی که بیرون رفته اند و یا تجارت شان را به بیرون انتقال داده اند تشویق خواهند شد و دوباره برخواهند گشت و عواید سپین بولدک نیز افزایش خواهد یافت.»
این در حالی است که در گذشته تاجران و سرمایهگذاران در جنوب کشور از بهر انتقال میوه تازه به پاکستان با مشکلات جدی روبه رو بودند زیرا بسیاری از میوههای تازه افغانستان قبل از گذشتن از سرحد فاسد میشدند.
اخبار ساحوی
حمله انتحاری در جنوبغربی پاکستان دستکم ۵۲ کشته برجای گذاشت

مقامات امنیتی و صحی پاکستان امروز (جمعه، ۷ میزان) اعلام کردند که در نتیجه یک حمله انتحاری در ایالت بلوچستان این کشور به تجمعی به مناسبت میلاد پیامبر اسلام، دستکم ۵۲ تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
منیر احمد، معاون تحقیقات پولیس ایالت بلوچستان به خبرگزاری رویترز گفت: «بمبگذار خود را در نزدیکی موتر معاون پولیس منفجر کرد.»
احمد تصریح کرد که این انفجار در نزدیکی مسجدی که شاهد تجمع مردم به مناسبت میلاد پیامبر اسلام بود، اتفاق افتاد.
درهمین حال، سرافراز بوگتی، وزیر داخله پاکستان این انفجار را «اقدامی فجیع و جنایتکارانه» توصیف کرده است.
به گفته منابع محلی، زخمیهای این انفجار به شفاخانههای شهر مستونگ انتقال داده شدهاند.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت انجام این انفجار را برعهده نگرفته است. همزمان، گروه تحریک طالبان پاکستان نقش خود در این انفجار را رد کرده است.
مناطق غربی پاکستان در ماههای اخیر با نزدیک شدن به زمان انتخابات پارلمانی در جنوری آینده، شاهد حوادث خونین زیادی بوده است.
ایالت خیبرپختونخوا در شمال غرب پاکستان نیز در ماه جون گذشته شاهد یک حمله انتحاری در تجمع سیاسی یک حزب مذهبی بود که در آن ۴۰ تن کشته شدند.
اخبار ساحوی
دولت خودخوانده قرهباغ کوهستانی منحل میشود

مقامات در قرهباغ کوهستانی پس از شکست نیروهای طرفدار ارمنستان در برابر آذربایجان، انحلال جمهوری خودخوانده را اعلام کردند.
رسانههای روسیه به نقل از مقامات این کشور گزارش دادهاند که جمهوری قره باغ کوهستانی به تاریخ اول ما جنوری منحل میگردد.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، سامول شاهرامنیان، رییس جمهور جدای طلب این کشور فرمان انحلالیت تمامی دوایر دولتی این کشور را اعلام کرده است.
طبق این فرمان، به تاریخ اول ما جنوری برابر با سال ۲۰۲۴ جمهوری قره باغ کوهستانی منحل خواهد شد.
این در حالی است که رهبر جدای طلب قره باغ کوهستانی روز پنجشنبه پس از ۳۲ سال تلاش ناموفق برای به رسمیت شناختن این کشور فرمانی را برای انحلال رسمی این کشور و تسلیم آن به آذربایجان را امضا کرد.
حمله نظامی آذربایجان در هفته گذشته، دولت قره باغ کوهستانی را مجبور به تسلیم شدن و انحلال نیروهای مسلح خود کرد و پیشروی نیروهای آذربایجان همچنین باعث مهاجرت ساکنان منطقه کوهستانی شد.
بر بنیاد گزارشها، بیش از ۶۶۰۰۰ نفر که نیمی از ساکنان این کشور میباشند از مرز به ارمنستان عبور کرده اند و برخی از مقامات می گویند که معتقدند کل جمعیت این منطقه را ترک خواهند کرد.
گفتنی است که اعضای برجسته دولت قره باغ کوهستانی نیز دستگیر شده و یا تسلیم دولت آذربایجان شده است.
دیوید بابائیان، سخنگوی قدیمی دولت جداییطلب این کشور که مدت کوتاهی نیز وزیر خارجه این کشور بود، گفت که قصد دارد خود را به مقامات تسلیم کند.
از سوی هم مقامات این کشور تصریح کردهاند که این تصمیم بر اساس اولویت تامین امنیت فیزیکی و منافع مهم و حیاتی مردم قرهباغ و با در نظر گرفتن توافق حاصل شده با نمایندگان جمهوری آذربایجان با میانجیگری نیروهای حافظ صلح روسیه مبنی بر اینکه عبور آزادانه، داوطلبانه و بدون مانع ساکنین قرهباغ از جمله نیروهای نظامی که سلاحهای خود را زمین گذاشتهاند تضمین شده، اتخاذ شده است.
این درحالی است که قرهباغ بر اساس قوانین بینالمللی بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته میشود اما اکثریت جمعیت در این منطقه را ۱۲۰ هزار ارمنی تشکیل میدهند. این منطقه در جنگ اوایل دهه ۱۹۹۰ بین دو کشور از کنترول جمهوری آذربایجان خارج شده بود و اکنون قرار است در اول ماه جنوری سال ۲۰۲۴ منحل گردد.
اخبار ساحوی
محمد بن سلمان میگوید عربستان سعودی به عادی سازی روابط با اسرائیل «نزدیک تر» میشود

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با یک تلویزیون امریکایی گفته است که کشورش به طور پیوسته به عادی سازی روابط با اسرائیل نزدیکتر میشود و همچنین هشدار داده که اگر ایران به سلاح هسته ای دست یابد، «ما باید به آن دست پیدا کنیم.»
به گزارش رویترز، هنگامی که از ولیعهد خواسته شد توصیفی از مذاکرات با هدف دشمنان دیرینه اسرائیل و عربستان سعودی برای دستیابی به یک توافق تاریخی و باز کردن روابط دیپلوماتیک ارائه دهد، به فاکس نیوز گفت: «هر روز به یکدیگر نزدیک می شویم.»
مصاحبه این شبکه محافظه کار ایالات متحده با ولیعهد در حالی انجام می شود که دولت جو بایدن، تلاش خود را برای میانجیگری روابط تاریخی بین دو قدرت منطقه ای و متحدان اصلی واشنگتن در خاورمیانه، ادامه میدهد.
مذاکرات عادی سازی محور مذاکرات پیچیدهای است که شامل بحث در مورد تضمین های امنیتی ایالات متحده و کمکهای غیرنظامی هستهای است که ریاض به دنبال آن بوده و همچنین امتیازات احتمالی اسرائیل به فلسطینیها.
هنگامی که از محمد بن سلمان پرسیده شد که برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط چه نیاز است، گفت: «برای ما، مسئله فلسطین بسیار مهم است. ما باید این مسئله را حل کنیم. و ما تاکنون یک استراتژی مذاکرات خوبی داریم.»
وی افزود: «باید ببینیم به کجا میرسد. ما امیدواریم که به جایی برسد که زندگی فلسطینیها را آسان کند و اسرائیل را به عنوان یک بازیکن در خاورمیانه تبدیل کند.»
محمد بن سلمان همچنین نسبت به این احتمال ابراز نگرانی کرد که ایران، دشمن مشترک عربستان سعودی و اسرائیل که ایالات متحده میخواهد آن را مهار کند، بتواند به سلاح هستهای دست یابد. تهران تلاش برای دستیابی به بمب هسته ای را رد کرده است.
او گفت: «این یک حرکت بد است. اگر از آن استفاده کنید، با بقیه دنیا جدال بزرگی میداشته باشید.»
در پاسخ به این سوال که اگر ایران به بمب هستهای دست پیدا کند، چه اتفاقی میافتد، گفت: «اگر آنها به بمب هستهای دست پیدا کنند، ما باید به دلایل امنیتی و توازن قوا در خاورمیانه به آن دست پیدا کنیم. اما ما نمیخواهیم شاهد آن باشیم.»
-
ورزش4 روز ago
چین در بازیهای آسیایی تاکنون بیشترین مدال طلا بدست آورده است
-
ورزش3 روز ago
شرکت هندی آمول حق حمایت مالی تیم ملی کرکت افغانستان را در مسابقات جام جهانی دریافت کرد
-
ورزش4 روز ago
محسن رضایی از رقابتهای تکواندو در چین مدال برنز کسب کرد
-
تجارت3 روز ago
بلومبرگ: کمکهای میلیارد دالری جامعه جهانی سبب حفظ ارزش پول افغانی شده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در باره افغانستان
-
ورزش1 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پاکستان بیش از یک میلیون پناهجوی غیرقانونی افغان را اخراج میکند
-
ورزش3 روز ago
روند کسب مدال در بازیهای آسیایی توسط چین ادامه دارد