Connect with us

رویداد های اخیر

گوترش: کشورها امیدوارند که امارت اسلامی در نشست‌های بعدی آن‌ها اشتراک کند

منتشر شده

در

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد اعلام کرده است که نمایندگان کشورها برای افغانستان امیدوارند که امارت اسلامی در نشست‌های بعدی آن‌ها حضور داشته باشد.

گوترش در یک کنفرانس مطبوعاتی دوشنبه پس از پایان نشست نمایندگان کشورها برای افغانستان در دوحه گفته است که آنان درباره «ایجاد شرایط در نشست بعدی برای حضور مقام‌های حاکم افغانستان» بحث کرده اند.

سازمان ملل متحد از امارت اسلامی دعوت کرده بود تا در نشست دوم آن سازمان درباره افغانستان در دوحه شرکت کند، اما امارت اسلامی آن‌را به دلیل پذیرفته نشدن شرایطش رد کرد.

گوترش گفته است که شرایط امارت اسلامی قابل قبول نبود.

او افزوده است: «این شرایط قبل از هر چیز دیگر، حق گفتگو با نمایندگان سایر جامعه افغانستان را از ما سلب می‌کرد.»

سرمنشی سازمان ملل متحد بیان کرده که یکی از اهداف اصلی کشورها حل بن‌بست در افغانستان است تا نقشه راهی ایجاد شود که نگرانی‌های جامعه بین المللی و امارت اسلامی را درنظر بگیرد.

گوترش گفته است که اشتراک کنندگان در این نشست در مورد پیشنهادهای ارزیابی مستقل سازمان ملل متحد در مورد افغانستان به «اجماع کامل» دست یافتند.

یکی از پیشنهادها اینست که یک نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان تعیین شود، پیشنهادی که انتقاد امارت اسلامی را برانگیخته است.

گوترش افزوده است که «روند جدی مشورتی را آغاز خواهد کرد تا ببیند آیا شرایط برای تعیین نماینده سازمان ملل متحد فراهم است یا خیر.»

او تصریح کرده که نماینده پیشنهادی می‌تواند «نقش هماهنگ کننده» را داشته باشد «و به طور موثر با مقام‌های حاکم افغانستان کار کند.»

گوترش بیان کرده است که در مورد ایجاد یک «گروه تماس» با «تعداد محدودی از کشورها که می‌توانند طرح هماهنگ‌تری در تعامل با مقام‌های حاکم داشته باشند» بحث شده است.

او گفته است که این گروه می‌تواند مشمول اعضای دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای همسایه و کشورهای کمک کننده باشد، اما تصمیم گیری درباره نحوه ایجاد آن بر عهده کشورهای عضو خواهد بود.

وی افزوده است: «من معتقدم که این راهی برای ایجاد انسجام در نحوه تعامل جامعه جهانی با مقام‌های حاکم افغانستان است.»

دومین نشست نمایندگان خاص کشورها برای افغانستان در دوحه دوشنبه پایان یافت.

امارت اسلامی برای اشتراک در این نشست، خواستار تعامل با نظام شان به‌حیث یگانه نماینده افغانستان و دیدار با سرمنشی ملل متحد شده بود.

رویداد های اخیر

جاپان نزدیک به ۲۰ میلیون دالر به افغانستان کمک کرد

Published

on

سفارت جاپان در افغانستان اعلام کرده است که این کشور ۱۹.۵ میلیون دالر کمک بشردوستانه به افغانستان اختصاص داده است.

سفارت جاپان در خبرنامه‌ای در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشته که امیدوار است این کمک بتواند تغییری در زندگی افغان‌های آسیب‌پذیر ایجاد کند.

براساس خبرنامه، این کمک‌ها نیازهای اولیه بشری جوامع آسیب‌پذیر در افغانستان را پوشش می‌دهد.

این سفارت افزوده است که این کمک‌ها از طریق نهادهای ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای غیردولتی جاپان در افغانستان مصرف خواهد شد.

گفتنی است که کمک‌های مجموعی جاپان به افغانستان از ماه آگست ۲۰۲۱ تاکنون، به بیش از ۵۴۹ میلیون دالر امریکایی رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از ورود غیرقانونی صدها جوان کشور به ایران جلوگیری شد

Published

on

نیروهای امنیتی در مرز اسلام‌قلعه ولایت هرات از ورود غیرقانونی صدها تن از جوانان کشور به ایران جلوگیری کرده‌اند.

مسئولان در قول اردوی ۲۰۷ الفاروق می‌گویند که حدود ۵۳۰ تن طی دو روز اخیر تلاش داشتند از ساحات ولسوالی کهسان هرات به‌گونه‌ غیرقانونی وارد خاک ایران شوند، اما نیروهای سرحدی آنان را بازداشت کرده و دوباره به مناطق اصلی‌شان انتقال داده‌اند.

در همین حال، برخی منابع گفته‌اند که یک گروه ۷۰ نفری که روز چهارشنبه از طریق ساحات ولسوالی کهسان به ایران می‌رفتند، در میان سرما و برف گیرمانده‌اند که از این میان، دو تن آنان جان باخته‌اند.

منابع در مرز اسلام‌قلعه هرات همچنین تأیید می‌کنند که طی روزهای اخیر صدها تن به‌گونه‌ غیرقانونی از طریق ساحات ولسوالی کهسان وارد خاک ایران شده‌اند که به‌دلیل شدت سرما و برف‌باری‌ها، پنج تن از آنان جان باخته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امریکا برنامه قرعه‌کشی گرین‌کارت را متوقف کرد

Published

on

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی ایالات متحده، روز پنجشنبه قرعه‌کشی گرین‌کارت را به حالت تعلیق درآورد و گفت که مظنون تیراندازی در پوهنتون براون از این کارت داشت.

کلودیو نوئس والنته، ۴۸ ساله و تبعه پرتگال، متهم است که در ۱۳ دسمبر با ورود به ساختمان پوهنتون براون و گشودن آتش به روی محصلانی که در حال سپری کردن امتحان بودند، دو نفر را کشته و ۹ نفر را زخمی کرده است.

او همچنین متهم است که دو روز بعد، یک استاد پوهنتون در انستیتوت تکنالوژی ماساچوست را به قتل رسانده است.

وزیر امنیت داخلی امریکا در رسانه‌های اجتماعی نوشت که نوئس والنته «در سال ۲۰۱۷ از طریق برنامه ویزه مهاجرتی قرعه کشی وارد ایالات متحده شد و گرین کارت دریافت کرد.»

نوئم نوشت: «به دستور رئیس جمهور ترمپ، من فوراً به اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده دستور می‌دهم برنامه DV1 را متوقف کند تا اطمینان حاصل شود که هیچ امریکایی دیگری توسط این برنامه فاجعه‌بار آسیب نمی‌بیند.»

وی افزود: «این فرد شرور هرگز نباید در کشور ما اجازه ورود می‌یافت.»

پولیس عصر پنجشنبه اعلام کرد که نوئس والنته خودکشی کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!