Connect with us

رویداد های اخیر

آغاز کار عملی پروژه «کابل جدید»

منتشر شده

در

کار عملی پروژه «کابل جدید» امروز (پنج شنبه، ۲۶ اسد) با اشتراک مقامات بلند رتبه امارت اسلامی افغانستان طی مراسمی آغاز شد.

ماستر پلان پروژه “کابل جدید” در دو مرحله ۱۵ ساله مورد تطبیق قرار مي‌گيرد و در مرحله اول دو صدو پنجاه هزار واحد مسکونی برای يک ونيم ميليون نفر در نظر گرفته شده است که شامل ساحات تجارتی، زراعتی، تفريحی و صنعتی می‌باشد.

شیخ نورالحق انور، رییس عمومی اداره امور در مراسم آغاز کار عملی پروژه “کابل جدید” گفت:«جای بسا خرسندی است که در این روزها بجای خبرهای بد، همه روزه اخبار آغاز پروژه‌های بزرگ اقتصادی نشر می‌شود.»

آقای انور افزود که:«زمان آن فرا رسیده که امارت اسلامی تلاش‌های خود را به‌منظور خودکفایی اقتصادی کشور سرعت بخشد و افغانستان را از نگاه اقتصادی خودکفا کند.

درهمین حال، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در مراسم آغاز کار عملی پروژه “کابل جدید” گفت:«پروژه “کابل جدید” تمام امکانات عصری را در بر خواهد داشت و با آغاز کار این پروژه برای شمار زیادی از شهروندان زمینه سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی فراهم می‌شود.»

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا در این مراسم حضور داشت و گفت که با عملی شدن این پروژه ملی، چالش‌ها، مشکلات ترافیکی و محیط زیستی تا حد زیاد مرفوع خواهد شد.

آقای حنفی می‌گوید که:«مکلفيت تاجران و سرمايه‌گذاران کشور است که يکجا با نظام در آبادی کشور سهم بگيرند و از سرمايه‌گذاران منطقه و جهان نيز دعوت می‌کنیم که در افغانستان سرمايه‌گذاري نمايند.»

شیر محمد عباس ستانکزی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه نیز در این مراسم اشتراک و گفت که امارت اسلامی در وقت کم گام‌های مهم اقتصادی را برداشته است و این را در عمل ثابت کرد که متعهد به آبادی، ترقی و پیش‌رفت افغانستان است.

وی افزوده است که:«افغان‌ها برای حفظ وقار، عزت و آزادی کشورشان قربانی‌های بی‌سابقه‌ای پرداخته اند و هنوز هم آماده هرگونه فداکاری هستند و امارت اسلامی متعهد است که افغانان را همان‌گونه از اشغال نجات داد از مشکلات اقتصادی نیز رهایی بخشد.»

به گفته وی کسانی‌که به تعصبات قومی، مذهبی و زبانی دامن می‌زنند در افغانستان جا ندارند.

وی همچنان می‌گوید که:«اگر با افغانستان کمک و همکاری کرده نمی‌تواند، پس بگذارید افغانان کشور شان را آباد کنند و زندگی آرام داشته باشند.»

از سوی دیگر شیخ نداء محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی در این مراسم گفته است که زمان آن فرارسیده که امارت اسلامی برای تکمیل کردن آرمان شهدا و مردم کشور دست به کار شود و افغانستان را آباد کند.

مولوی دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد گفته است که کسانی‌که امروز در افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کنند، متعهد به آبادی کشورشان استند.

وی افزوده است که:«سرمايه‌گذارانی که میليارد ها دالر بيرون از افغانستان سرمايه‌گذاری کرده اند، اگر ۲۰ فیصد سرمايه شان را به افغانستان انتقال کنند، بدون شک که کمک زیادی برای حل مشکلات اقتصادی افغانستان خواهند کرد.»

وی می‌گوید که امارت اسلامی برای تاجران و سرمایه‌گذاران داخلی در پروژه‌های بزرگ اقتصادی اولویت می‌دهد.

شیخ محمد قاسم خالد، والی کابل نیز تاجران و سرمایه‌گذارانی را که در افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کنند، آنان را در بخش اقتصادی قهرمانان ملی خطاب نمود.

مولوی امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که در آینده نزدیک شاهد تعامل بهتر امارت اسلامی با جهان و حل مشکلات کنونی در افغانستان خواهیم بود.

وی دراین رابطه گفته است که:«این واضح است که در بخش سیاسی، بخصوص در رسمیت شناختن مشکلات وجود دارد، اما امارت اسلامی در عرصه‌های دیگر پیش‌رفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است.»

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!