Connect with us

رویداد های اخیر

ابراز نگرانی کمیته بین‌المللی نجات از به خطر افتادن جان میلیون‌ها افغان

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۱۷, ۱۴۰۲)

کمیته بین‌المللی نجات می‌گوید دو سال پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، نیازهای بشردوستانه به شدت افزایش یافته است.

این نهاد کمک‌‎رسان از به خطر افتادن جان میلیون‌ها افغان به دلیل کاهش کمک‌های بشردوستانه ابراز نگرانی کرده است.

این سازمان روز دوشنبه (۱۶ اسد) در بیانیه‌ای خود هشدار داده است که کاهش کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان به افزایش ۶۰ درصدی تعداد افراد نیازمند در کنار فروپاشی اقتصادی، تغییرات اقلیمی و کاهش دسترسی به خدمات اولیه کمک کرده است.

بر این اساس، کمبود بودجه بشردوستانه به کاهش خدمات‌رسانی به دو میلیون نفر در دوره زمانی ماه جنوری تا اپریل نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته انجامیده است.

براساس آمار این سازمان، امسال تنها ۲۳ درصد از بودجه مورد نیاز برای فعالیت‌های بشردوستانه در مقایسه با رقم چهل درصدی سال گذشته دریافت شده است.

سلما بن عایشه، رئیس کمیته بین‌المللی نجات برای افغانستان گفته است که از ۱۵ اگست ۲۰۲۱، افغانستان همچنان از یک فروپاشی سریع اقتصادی رنج می‌برد و افغان‌های عادی بهای آن را پرداخته‌اند.

به گفته این مقام افرادی که قبلاً شغل داشتند و خودکفا بودند، اکنون به کمک‌های بشردوستانه متکی هستند و بسیاری از خانواده‌ها دیگر نمی‌توانند هزینه تغذیه خود را تامین کنند.

کمیته بین‌المللی نجات می‌گوید که در شرایط حاضر تقریبا کل جمعیت افغانستان در فقر زندگی می‌کنند و ۲۸.۸ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. این نهاد تخمین می‌زند که تقریبا ۸۰ درصد از افراد نیازمند به کمک‌ها، زنان و دختران هستند.

این نهاد تاکید کرده که سازمان‌های بشردوستانه موفق شده‌اند تا فعالیت‌های خود را برای ارایه کمک‌ها به ۱۷ میلیون افغان ادامه بدهند. با این وجود این نهاد می‌گوید که عمیقاً نسبت به کاهش بودجه بشردوستانه که جان میلیون‌ها نفر را به خطر می‌اندازد، به شدت نگران است.

این نهاد با اشاره به کاهش سهم غذایی برنامه جهانی غذا به هشت میلیون افغان می‌گوید که بدون بودجه فوری، کمک‌های غذایی می‌تواند تا اکتبر سال جاری کاهش یابد.

این نهاد پیش‌بینی کرده که علاوه بر این، کاهش بودجه در سال جاری منجر به تعطیلی مراکز خدمات اولیه صحی شده است.

طبق ارزیابی این نهاد توقف فعالیت‌های صحی از جمله حمایت‌های صحی و تغذیه به طور نامتناسبی بر سلامت زنان و دختران تأثیر می‌گذارد.

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت دفاع با سفیر آذربايجان دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۳, ۱۴۰۳)

محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع روز چهارشنبه (۱۲ثور) با سفیر آذربايجان در کابل دیدار کرده و گفته است بازگشایی سفارت آذربایجان در کابل یک اقدام مثبت برای تحکیم روابط افغانستان و آذربایجان است.

وزارت دفاع ملی در اعلامیه‌ی از قول محمد یعقوب گفته که دوستی و مشترکات مردم دو کشور دوست مسلمانی است.

آقای مجاهد، بازگشایی سفارت آذربایجان در کابل را یک اقدام مثبت  خوانده و گفته ما برای تحکیم این روابط دیرینه خواهان آغاز هر چه زودتر همکاری‌های اقتصادی، تجارتی، و در سایر بخش‌ها هستیم.

سفیر آذربایجان هم گفته که ما ضمن تقویت روابط، آماده گسترش همکاری‌های با امارت اسلامی و مردم این کشور هستیم.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت کار: برای بیش از دو هزار تن به‌شمول زنان جواز کار توزیع کرده‌ایم

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

وزارت کار و امور اجتماعی به مناسبت روز جهانی کار و کارگر می‌گوید که امارت اسلامی تلاش می‌کند تا زمینه‌های کاری را در کشور بیش‌تر سازد. این وزارت گفته‌ که در جریان یک ماه گذشته برای بیش از دو هزار تن به‌شمول زنان جواز کار توزیع کرده است.

سمیع‌الله ابراهیمی، سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی در این مورد گفته است: «در ماه حمل برای ۲ هزار و ۱۱۵ تن از هموطن ما جواز کار داده شده که ۲۰۵ تن زنان نیز شامل می‌شوند.»

آقای ابراهیمی افزوده است: «البته به زنان در بخش‌هایی جواز کار داده شده که زنان در آن‌ بخش‌ها ضرورت است و خدمات آن‌ها برای بانوان است.»

در همین حال، کارگران در کشور از نبود زمینه‌ کار شکایت دارند و می‌‌گویند که سطح بیکاری افزایش و دستمزد کارگران کاهش یافته است.

از سویی هم، افغانستان یکی از کشورهای است که کودکان شاقه‌کار بی‌شماری دارد و دولت‌ها براساس گزارش‌ها، نتوانسته‌اند به کار شاق آنان پایان دهند.

شمعریز، کودک کارگر گفت: «شکر روز دوصد، سه‌صد کار می‌کنم و هشت نفر در خانواده هستیم.»

سهراب، کودک کارگر نیز گفت: «صنف شش مکتب و دوازده ساله هستم. روزانه یک‌ونیم صد عاید دارم، هفت نفر هستیم و یک‌ونیم سال می‌شود که اینجا کار می‌کنم.»

براساس آمارهای سازمان ملل، در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند و این آمار نشان می‌دهد که مردم اکثراْ بیکار هستند.

با این حال، خواست‌ها این است که نهاد‌های بین‌المللی با تطبیق پروژه‌های انکشافی زمینه‌ کار را برای مردم افغانستان فراهم کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: همکاری با نظام اسلامی وظیفه شرعی مردم است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۲, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طی نشستی امروز (چهارشنبه) در کابل تحت عنوان وحدت و وفاق ملت به‌منظور تحکیم نظام اسلامی گفته است: «این نظام اسلامی، نظام مردمی است. مردم جز این نظام محسوب می‌شوند، هیچ شکافی بین نظام و مردم نیست. بنابراین، همکاری با نظام اسلامی وظیفه شرعی مردم است.»

براساس خبرنامه این وزارت، محمد خالد حنفی افزوده است: «جای بسیار خوشحالی است که ما مردم افغانستان مانند قبل در میان خود اختلاف نداریم، تحت فرمان یک رهبر و زیر پرچم نظام اسلامی زندگی می کنیم.»

حنفی در این نشست تأکید کرد که «هدف جهاد پایان دادن به اشغال، کسب استقلال و تقویت نظام اسلامی در کشور بود.»

او گفت: «الحمدالله همه این اهداف به یاری خداوند و همکاری ملت مسلمان افغانستان محقق شده است.»

وی تصریح نمود: «اکنون زمان خدمت و همکاری به مردم برای رفع مشکلات و اجرای احکام شرعی نظام اسلامی فرا رسیده است.»

به گفته او، امارت اسلامی تنها نظامی است که در طول تاریخ متجاوزان را یکپارچه شکست داده است.

این وزارت همچنان تصریح کرده که علاوه بر تأمین و حمایت از حقوق شرعی زنان، هزاران شکایت توسط این وزارت حل و فصل شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!