Connect with us

رویداد های اخیر

اداره جهانی غذا بار دیگر از وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داد

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۱, ۱۴۰۱)

اداره غذا و زراعت سازمان ملل با نشر گزارشی می‌گوید در آینده نزدیک در افغانستان حدود شش میلیون تن از رهگذر گرسنگی با وضعیت عاجل مواجه خواهند شد.

بربنیاد گزارش مشترک اداره غذا و زراعت ملل متحد و برنامه جهانی غذا قرار است تا ماه نوامبر سال روان میلادی، حدود شش میلیون نفر در افغانستان از رهگذر گرسنگی در وضعیت عاجل قرار بگیرند.

در این گزارش که به چندین محراق گرسنگی در جهان از نوامبر ۲۰۲۲ تا جنوری ۲۰۲۳ اشاره شده آمده است که پس از ماه نوامبر احتمالاً در افغانستان ناامنی غذایی بیشتر و مرگ و میر گسترده به دلیل گرسنگی شدید و هوای سرد، افزایش خواهد یافت.

این ادارات ملل متحد گفته اند که زمستان گذشته در ساحات مرتفع افغانستان ۲۰ هزار نفر با گرسنگی شدید مواجه شدند.

دراین گزارش آمده است :« افغانستان، اتیوپیا، نایجریا، سودان جنوبی، سومالیا و یمن به عنوان نقاط داغ در بالاترین سطح هشدار قرار دارند، ده‌ها میلیون تن دراین کشورها درسطح فاجعه‌بار گرسنگی مواجه اند واقعات مرگ و میر کودکان به دلیل سوء تغذیه نگران کننده است، برای رسیدگی به این مشکلات نیازاست تا اقدام مشترک صورت بگیرد.»

از سوی هم وزیر خارجه قطر با نگرانی از اوضاع وخیم افغانستان خواستار بسیج شدن تلاش‌های جامعه جهانی برای حل مسایل افغانستان شده است.

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیرخارجه قطر می‌گوید:« ما تلاش می‌کنیم تا این وخامت را که در وضعیت افغانستان رخ داده است، حل کنیم چه وضعیت انسانی و چه وضعیت اقتصادی، ما معتقدیم که جامعه جهانی باید دور هم جمع شود و باید یک سلسله شروطی را که باید توسط رهبری افغانستان رعایت می‌شد، به آنها پیشکش کنند تا دولت کنونی افغانستان زمینه فراهم سازی این شرایط را فراهم و یک راه روشن را برای مطابقت با آن پیدا کند.»

درهمین حال، شماری از شهروندان کشور که از بیکاری و ستم روزگار به سطوح آمده اند می‌گویند؛ زنده‌‌گی شهروندان افغانستان نباید گروگان معاملات سیاسی باشد.

آنان از جامعه‌ی جهانی میخواهند که باید فوراً برای جلوگیری از رفتن سریع افغانستان به سوی فروپاشی کامل و فاجعه انسانی، گام‌های همه‌جانبه بردارد.

امارت اسلامی اما بارها چنین هشدارها را رد کرده و گفته است، وضعیت را به آن پیمانه که سازمان‌های جهانی نگران کننده عنوان میکنند نیست.

در حال حاضر هم معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید میکند که به شمول پول‌های مسدود مانده افغانستان، تمامی حقوق افغان‌ها باید اعاده شود.

با این حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند، برای کاهش فقر، بیکاری و بحران بشری در افغانستان باید شکل گرفتن زیر بناهای اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

به باور این آگاهان، ادارات سازمان ملل متحد اگر به جلب منابع کمک‌های مالی با دیگر سازمان‌ها برای افغانستان کار کند تا این هشدارها، پروژه‌های که پس از سرنگونی نظام جمهوریت متوقف مانده اند به حرکت خواهند آمد و زمینه اشتغال زایی فراهم خواهد شد و همین گونه فقر هم آرام آرام کاهش خواهد یافت.

پیش از این، برنامه جهانی غذا سازمان ملل تخمین زده بود که بیش از ۲۰ میلیون تن در افغانستان – حدود نصف جمعیت این کشور با بحران شدید گرسنگی مواجه اند و به فراهم‌آوری کمک‌های بیشتر جامعه بین‌المللی به افغان‌های نیازمند تاکید کرده بود.

این هشدارها در حالی مطرح می‌شوند که افغانستان عملاً با بحران اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند و جامعه جهانی با سقوط نظام قبلی کمک‌های‌شان را به افغانستان قطع کرد. اکنون صدها هزار نفر بیکار شده‌اند و سیستم بانکی با مشکل روبه‌رو است.

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: درپی سقوط چرخبال در غور یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

وزارت دفاع حکومت سرپرست افغانستان اعلام کرد در پی سقوط چرخبالی در فیروزکوه، مرکز ولایت غور، یک نفر کشته و ۱۲ نفر زخمی شدند.

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع در شبکه ایکس گفته است که صبح روز چهارشنبه یک چرخبال نوع «ام‌آی ۱۷» قوای هوایی که به ولایت غور اعزام شده بود، دچار عوارض تخنیکی شده و هنگام نشست اضطراری به دیوار برخورد کرده و سقوط کرده است.

در تصاویری که رسانه‌ها از این رویداد منتشر کرده اند لاشه یک چرخبال در داخل آب دیده می‌شود که شماری از مردم در اطراف آن جمع شده اند.

سخنگوی وزارت دفاع گفته است که این چرخبال به هدف بیرون کشیدن اجساد قربانیان از موتری که در دریای هریرود افتاده بود، به فیروزکوه اعزام شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر با سفیر جاپان در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

تاکایوشی کورمایا، سفیر جاپان برای افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا گفته است، عدم حضور دیپلوماتیک کشورهای غربی در افغانستان باعث شده تا آن‌ها از تحولات مثبت افغانستان اطلاعی نداشته باشند و به گفته وی مناسب این است که جامعه جهانی به گونه مستقیم با امارت اسلامی روابط داشته باشد.

آقای کورمایا همچنان افزوده، جاپان متعهد به همکاری با افغان‌ها در زمینه‌های جلوگیری از حوادث طبیعی، تداوی معتادان مواد مخدر و کشت بدیل برای دهقانان افغان است.

از سوی هم مولوی عبدالکبیر در این دیدار گفته است، امارت اسلامی به دلیل حمایت مردم توانسته است صلح سراسری را تأمین کند، پروژه‌های بزرگ را آغاز کند و پیشرفت‌های زیاد دیگری نیز داشته باشد.

معاون سیاسی افزوده، امارت اسلامی برای حل مشکلات مردم تلاش می‌کند و خواهان تعامل مثبت و روابط گسترده با جهان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انستیتوت صلح امریکا از افزایش تهدید داعش در افغانستان هشدار داد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

انستیتوت صلح امریکا در تازه‌ترین گزارش خود که روز سه‌شنبه (۲۵ثور) نشر شد، از افزایش تهدید گروه داعش با قابلیت‌های گسترده تر از قبل از خروج ایالات متحده از افغانستان هشدار داده است.

این گروه مطالعاتی ارشد مبارزه با تروریزم در افغانستان و پاکستان ارزیابی کرده است که داعش اکنون «یک تهدید فزاینده فراتر از منطقه از پیش از خروج نیروهای ناتو از افغانستان فعال شده است.»

این گزارش از دست کم گرفتن نیازهای ضد تروریزم انتقاد کرده و تأکید کرده است که نادیده گرفتن این تهدید می‌تواند اهداف استراتیژیک گستردتری را به خطر بیندازد.

در گزارش این انستیتوت آمده است: «به جای در نظر گرفتن مبارزه با تروریسم به عنوان عاملی ناخواسته از رقابت استراتژیک، سیاست گذاران می‌توانند تمرکز خود را برای کاهش تهدیدات و محافظت از برنامه رقابت استراتژیک مجدداً تنظیم کنند.»

انستیتوت صلح ایالات متحده گفته است که :«گروه‌های تروریستی» در افغانستان، و تا حدی در پاکستان، هم قصد دارند و هم از قابلیت‌های رو به رشدی برای هدف قرار دادن ایالات متحده و منافع آن برخوردارند.

انستیتوت صلح ایالات متحده با تاکید بر پیامدهای بالقوه نادیده گرفتن تهدید تروریستی، خاطرنشان کرد: «اگر تروریست‌ها موفق شوند این اهداف را به واقعیت تبدیل کنند، نه تنها منجر به تلفات غم‌انگیز می‌شود، بلکه اثرات نامطلوب قابل توجهی بر برنامه رقابت استراتژیک امریکا خواهد داشت.»

بر بنیاد این گزارش «یک حمله با تلفات انبوه فشار قابل توجهی بر سیاستگذاران برای پاسخ قاطعانه وادار می‌سازد که منابع، توجه رهبری سیاسی را از تمرکز فعلی بر رقابت استراتژیک منحرف می‌کند». که این انحراف می‌تواند تلاش‌ها برای حفظ رویکرد متعادل نسبت به چالش‌های استراتژیک جهانی را تضعیف کند.

این گزارش با انعکاس خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱، خاطرنشان می‌گوید که تلاش‌های ناکام ضد تروریسم می‌تواند به اعتبار ایالات متحده آسیب برساند.

در این گزارش آمده است: «در زمان خروج از افغانستان، واشنگتن به متحدان و شرکای خود اطمینان داد که ایالات متحده توانایی کاهش تهدیدات تروریستی از افغانستان را پس از خروج نظامی حفظ خواهد کرد».

در گزارش آمده است که شکست در جلوگیری از چنین حمله‌ها می‌‌تواند اعتبار بین المللی و اتحادهای استراتژیک امریکا را به میزان قابل توجهی خدشه دار کند.

در این گزارش در مورد پیامدهای منطقه‌ای گسترده تر فعالیت‌های تروریستی کنترل نشده در افغانستان، به خصوص در مورد هند، نیز هشدار می‌دهد.

انستیتوت صلح ایالات متحده افزود: «حملات تروریستی از افغانستان و پاکستان علیه شریک مهمی مانند هند می‌تواند جرقه بحران‌های خطرناک منطقه‌ای را ایجاد کند و چنین بحرانی همچنین هند را از تمرکز بر چالش ارائه شده توسط چین به‌طور قابل توجهی منحرف می‌کند».

این انستیتوت می‌افزاید: «با توجه به این مخاطرات، ایالات متحده می‌تواند تمرکز بر ضد تروریسم را مجدداً تنظیم کند تا از دستور کار رقابت استراتژیک محافظت کند». این رویکرد شامل سرمایه گذاری های پیشگیرانه در مبارزه با تروریزم برای ایجاد تمرکز پایدار بر رقابت استراتژیک است.

در بخشی از این گزارش گفته شده که پرداختن به تهدیدات تروریسم فزاینده از جانب افغانستان و پاکستان برای حفظ امنیت و منافع استراتژیک ایالات متحده بسیار مهم است. و همچنین هدف استراتژی‌های پیشنهادی ایجاد توازن بین اقدامات قوی ضد تروریسم با اهداف گسترده تر سیاست خارجی ایالات متحده، به خصوص در زمینه رقابت استراتژیک با قدرت‌های بزرگ جهانی است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!