رویداد های اخیر

اداره جهانی غذا بار دیگر از وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱, ۱۴۰۱)

اداره غذا و زراعت سازمان ملل با نشر گزارشی می‌گوید در آینده نزدیک در افغانستان حدود شش میلیون تن از رهگذر گرسنگی با وضعیت عاجل مواجه خواهند شد.

بربنیاد گزارش مشترک اداره غذا و زراعت ملل متحد و برنامه جهانی غذا قرار است تا ماه نوامبر سال روان میلادی، حدود شش میلیون نفر در افغانستان از رهگذر گرسنگی در وضعیت عاجل قرار بگیرند.

در این گزارش که به چندین محراق گرسنگی در جهان از نوامبر ۲۰۲۲ تا جنوری ۲۰۲۳ اشاره شده آمده است که پس از ماه نوامبر احتمالاً در افغانستان ناامنی غذایی بیشتر و مرگ و میر گسترده به دلیل گرسنگی شدید و هوای سرد، افزایش خواهد یافت.

این ادارات ملل متحد گفته اند که زمستان گذشته در ساحات مرتفع افغانستان ۲۰ هزار نفر با گرسنگی شدید مواجه شدند.

دراین گزارش آمده است :« افغانستان، اتیوپیا، نایجریا، سودان جنوبی، سومالیا و یمن به عنوان نقاط داغ در بالاترین سطح هشدار قرار دارند، ده‌ها میلیون تن دراین کشورها درسطح فاجعه‌بار گرسنگی مواجه اند واقعات مرگ و میر کودکان به دلیل سوء تغذیه نگران کننده است، برای رسیدگی به این مشکلات نیازاست تا اقدام مشترک صورت بگیرد.»

از سوی هم وزیر خارجه قطر با نگرانی از اوضاع وخیم افغانستان خواستار بسیج شدن تلاش‌های جامعه جهانی برای حل مسایل افغانستان شده است.

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیرخارجه قطر می‌گوید:« ما تلاش می‌کنیم تا این وخامت را که در وضعیت افغانستان رخ داده است، حل کنیم چه وضعیت انسانی و چه وضعیت اقتصادی، ما معتقدیم که جامعه جهانی باید دور هم جمع شود و باید یک سلسله شروطی را که باید توسط رهبری افغانستان رعایت می‌شد، به آنها پیشکش کنند تا دولت کنونی افغانستان زمینه فراهم سازی این شرایط را فراهم و یک راه روشن را برای مطابقت با آن پیدا کند.»

درهمین حال، شماری از شهروندان کشور که از بیکاری و ستم روزگار به سطوح آمده اند می‌گویند؛ زنده‌‌گی شهروندان افغانستان نباید گروگان معاملات سیاسی باشد.

آنان از جامعه‌ی جهانی میخواهند که باید فوراً برای جلوگیری از رفتن سریع افغانستان به سوی فروپاشی کامل و فاجعه انسانی، گام‌های همه‌جانبه بردارد.

امارت اسلامی اما بارها چنین هشدارها را رد کرده و گفته است، وضعیت را به آن پیمانه که سازمان‌های جهانی نگران کننده عنوان میکنند نیست.

در حال حاضر هم معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید میکند که به شمول پول‌های مسدود مانده افغانستان، تمامی حقوق افغان‌ها باید اعاده شود.

با این حال، آگاهان اقتصادی می‌گویند، برای کاهش فقر، بیکاری و بحران بشری در افغانستان باید شکل گرفتن زیر بناهای اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

به باور این آگاهان، ادارات سازمان ملل متحد اگر به جلب منابع کمک‌های مالی با دیگر سازمان‌ها برای افغانستان کار کند تا این هشدارها، پروژه‌های که پس از سرنگونی نظام جمهوریت متوقف مانده اند به حرکت خواهند آمد و زمینه اشتغال زایی فراهم خواهد شد و همین گونه فقر هم آرام آرام کاهش خواهد یافت.

پیش از این، برنامه جهانی غذا سازمان ملل تخمین زده بود که بیش از ۲۰ میلیون تن در افغانستان – حدود نصف جمعیت این کشور با بحران شدید گرسنگی مواجه اند و به فراهم‌آوری کمک‌های بیشتر جامعه بین‌المللی به افغان‌های نیازمند تاکید کرده بود.

این هشدارها در حالی مطرح می‌شوند که افغانستان عملاً با بحران اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند و جامعه جهانی با سقوط نظام قبلی کمک‌های‌شان را به افغانستان قطع کرد. اکنون صدها هزار نفر بیکار شده‌اند و سیستم بانکی با مشکل روبه‌رو است.

Trending

خروج از نسخه موبایل