Connect with us

رویداد های اخیر

ادامه سفر خلیلزاد به کابل برای روند صلح افغانستان

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان به کابل آمده است.

آقای خلیلزاد عصر امروز با محمد اشرف غنی رییس جمهوری و عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی دیدار کرده است.

ارگ ریاست جمهوری در اعلامیه ای گفته است که در این دیدار،هر دو جانب روی اقدامات بعدی در روند صلح تبادل نظر کردند و “بر تامین آتش بس یا کاهش خشونت قبل از آغاز مذاکرات مستقیم، تاکید ورزیدند.”

 

روزنامه آمریکایی واشنگتن پوست نوشته است که زلمی خلیلزاد با فرمانده کل نیرو های خارجی در افغانستان در قطر با نمایندگان طالبان روی کاهش خشونت ها و  زمینه سازی بیشتر گفتگوهای میان افغانان گفتگو کرده است.

این روزنامه موفقیت خلیلزاد را در گفتگو با طالبان در صورتی میداند که دونالد ترمپ رییس جمهوری آمریکا ادامه روند خروج نیروهای آمریکایی را از افغانستان مشروط به آغاز گفتگوهای میان افغانان کند.

در همین حال چین نیز خواستار آغاز گفتگوهای میان افغانان است.

ژایو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین میگوید: “امیدواریم گفتگوهای میان‌افغان‌ها زودتر آغاز شود و دارای یک نتیجه‌ی خوب باشد. چین به تقویت ارتباط و هماهنگی با طرف‌های دخیل در روند صلح افغانستان، نقش سازنده‌اش را در حل و فصل مسایل سیاسی افغانستان ایفا می‌کند.”

منابع نزدیک به طالبان هم می گویند که هر چند تلاش خلیل‌زاد در این سفر متقاعد کردن طالبان به آتش بس بود اما ظاهرا طالبان آن را نپذیرفته است.

انتظار می رفت که پس از امضای توافقنامه صلح آمریکا با طالبان خشونت ها از سوی طالبان کاهش یابد اما به گفته شورای امنیت ملی طالبان پس از امضای این توافقنامه نزدیک به ۴ هزار حمله انجام داده اند.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!