Connect with us

رویداد های اخیر

ارایه طرح جدید صلح امریکا به حکومت افغانستان و طالبان

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۱۷, ۱۳۹۹)

طالبان تایید میکند که طرح حکومت انتقالی صلح از سوی زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با این گروه شریک شده است.

محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی این گروه در گفتگویی با آریانانیوز میگوید که این طرح زیر بررسی رهبری طالبان قرار دارد و تاکنون در باره آن تصمیم نهایی گرفته نشده است.

آقای نعیم می‌پذیرد که در طرح سپرده شده به طالبان، حکومت انتقالی، برگزاری نشست انقره و آتش بس جا دارد؛ اما به گفته او، هنوز طالبان در برابر این طرح موضع روشن نگرفته اند.

در همین حال حکومت افغانستان نیز طرح نظام مشارکتی با طالبان و پیشنهاد نشست بزرگ جهانی را از سوی امریکا به دست آورده است.

نادر نادری عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید که طرح پیشنهادی اداره جوبایدن حاوی موضوعاتی است که نیاز به بررسی های جدی و همه جانبه با در نظر داشت مفاد آن دارد.

آقای نادری میگوید: “ما طرح های زیادی از کشور های مختلف به دست آورده ایم. اما این طرح ها نیاز به بازنگری جدی و همه‌جانبه دارد تا منافع مردم را دیده شود.”

طرح تازه امریکا برای صلح افغانستان سه بخش کلیدی دارد؛ اصول رهنمودی برای آیند‌ی افغانستان، حکومت انتقالی و آتش‌بس دایمی.

در این طرح آمده است که پس از پایان حکومت انتقالی، زعیم آینده‌ی افغانستان بر بنیاد انتخابات برگزیده می‌شود. در بخش نخست طرح، دین رسمی کشور اسلام، همه شهروندان دارای مصوونیت و افغانستان خانه مشترک همه اقوام و مذهب ها گفته شده است.

حکومت انتقالی صلح سه شاخه جدا و مساوی خواهد داشت که این حکومت شامل سه بخش می‌شود:

  1. بخش اجرایی: در راس آن رییس دولت حضور خواهد داشت. کابینه و ریاست های مستقل بخش های دیگر این طرح استند.
  2. شورای ملی: شامل مجلس نمایند‌گان و مجلس سنا می‌شود. قرار است که نمایند‌گان طالبان نیز در ترکیب شورای ملی گنجانیده شوند.
  3. قوه قضاییه: شامل شورای مستقل عالی فقه اسلامی و کمیسیون تدوین قانون اساسی تازه می‌باشد.

شورای عالی فقه اسلامی از پانزده عضو شکل خواهد گرفت که هفت عضو آن را طالبان، هفت عضو دیگر را دولت جمهوری اسلامی افغانستان و یک عضو را رییس دولت انتخاب می‌کند.

 این شورا وظیفه دارد تا در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و دیگر موارد رهنمودهای اسلامی بدهد.

حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی میگوید: “این طرح را که امریکایی به هر کس داده گفته اند که طرح رسمی حکومتی نیست و برای تسریع روند صلح که باید بالای آن فکر شود، ما بالا آن فکر کردیم.”

آقای محب می‌افزاید که این طرح ساختاری است و “تمرکزش سر این است که چطور بتوانیم قدرت را تقسیم کنیم تا مشکل امنیتی موجود حل شود، ما ببینیم که اگر طالبان هم به این فکر باشد، حکومت افغانستان هم همیشه به صلح آمادگی داشته و کوشش ما هم همین است که صلح دایمی بیاید.”

در طرحی که فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان ارایه کرده است در آن گفته شده است که یک نشست بزرگ میان سیاسیون افغان و طالبان در ترکیه برگزار شود، تا روی دولت آینده بحث توافق کنند.

اما مشاور شورای امنیت ملی می‌گوید که مشکل تقسیم قدرت نیست و مشکلاتی مانند نظامی امارتی که طالبان میخواهند و رابطه آنان با پاکستان نیز از بحث هایی جدی است.

آقای محب میگوید: “فکر می کنیم که دیگر مسایل مطرح می شود تنها ساختار نیست که به نتیجه برسیم، سر سیاست های دیگر هم تفاوت نظر داریم در سطح جمهوریت، روابط طالبان با پاکستان، و خشونت ها را ادامه میدهند، خشونت ها و حکومت داری داخلی.”

در این طرح گفته شده است که سطح خشونت ها بسیار بالا است و باید، کاهش خشونت ها برای ۹۰ روز صورت گیرد.

اما مسوولان وزارت های  دفاع و داخله میگویند که طالبان آمادگی به جنگ میگیرند و نظامیان افغان نیز آماده نبرد اند.

مسعود اندرابی وزیر امور داخله میگوید: “اطلاعات حاکی از این است که طالبان در صدد پلان گذاری (برنامه) حملات هستند، و کوشش دارند که تعینات داشته باشند و اکمالات داشته باشند و جنگ را آغاز کنند.”

شاه محمود میاخیل معاون وزارت دفاع میگوید: “نیروهای امنیتی و دفاعی ما آماده هر دو گزینه هستند جنگ و صلح، اگر طالبان محاسبه غلط می کنند، قسمیکه سال گذشته نتوانستند چیزی به دست بیاورند امسال نیز نمیتوانند.”

بر اساس طرح ارایه شده از سوی آقای خلیل‌زاد، سازمان ملل نقش معنا دار در روند صلح افغانستان پیدا خواهد کرد و به نوعی میانجی گری به دوش این سازمان گذاشته خواهد شد.

رویداد های اخیر

جاپان به سیلاب‌زدگان افغانستان کمک اضطراری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

سفارت جاپان در کابل روز پنجشنبه اعلام کرد که به مردم سیل‌زده در شمال افغانستان کمک اضطراری می‌کند.

براساس اعلامیه صادر شده از سوی این سفارت، امدادرسانی از طریق سازمان همکاری‌های بین‌المللی جاپان با همکاری فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت‌های هلال احمر و همچنان با کمک جمعیت هلال احمر افغانستان انجام خواهد شد.

این کمک‌ها شامل خیمه، کمپل و سایر اجناس ضروری می‌باشد.

در اعلامیه آمده است: «جاپان تصمیم گرفته تا برای حمایت از مردم آسیب‌دیده از سیل به افغانستان کمک اضطراری کند. ما همیشه در کنار مردم افغانستان خواهیم بود.»

در همین حال، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) گزارش داده که در نتیجه سیلاب‌ها در ولایت‌های بغلان، بدخشان و تخار ۸ هزار و ۹۷۵ خانه تخریب شده‌‌ است.

روسیه نیز گفته است که در صورت نیاز برای سیلاب‌زدگان کمک می‌کند.

گفتنی است که سازمان همکاری اسلامی از کشورهای اسلامی و سازمان‌های امدادی همچنان درخواست کرده تا برای کمک به سیلاب‌زدگان افغانستان وارد عمل شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های روسیه و هند در مورد وضعیت افغانستان گفتگو نمودند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

نماینده خاص روسیه برای افغانستان در سفری به هند با مقام‌های وزارت خارجه آن کشور مسایل مربوط به افغانستان را مورد بحث و گفتگو قرار داده است.

وزارت خارجه‌ی هند با نشر خبرنامه‌ای می‌گوید که جی پی سینگ، منشی مشترک وزارت امور خارجه این کشور و ضمیرکابلوف، نماینده خاص رییس جمهور روسیه برای افغانستان در این دیدار در مورد نیاز به کمک‌های انکشافی برای حمایت از رفاه مردم افغانستان صحبت کرده و بر اهمیت گفتگوها در این باره تأکید کردند.

در بخشی از اعلامیه‌ی وزارت خارجه هند آمده است که: «هند و روسیه امروز در دهلی نو در مورد افغانستان، رایزنی‌های دوجانبه داشتند. ضمیر کابلوف، فرستاده خاص ریاست جمهوری روسیه در امور افغانستان و جی پی سینگ، منشی مشترک، وضعیت کنونی افغانستان را مورد بحث و بررسی قرار دادند و بر ضرورت ارایه کمک‌های انکشافی برای رفاه مردم افغانستان تأکید کردند.»

همزمان با این ، فرستاده خاص چین برای افغانستان نیز با عصمت‌الله ایرگاشِف، همتای ازبیکستانی‌اش در باره افغانستان دیدار و گفتگو کرده است. یو شیائویونگ در حساب ایکسش خود نوشته که افزایش همکاری برای صلح و بازسازی افغانستان، از محورهای دیدار دو طرف بوده است.

در همین حال، امارت اسلامی می‌گوید که از اثر تلاش‌های دیپلومایتک امارت اسلامی روحیه‌ی خوب همکاری در منطقه نسبت به افغانستان شکل گرفته و کشورها درک کرده اند که امنیت و ثبات پایدار در افغانستان به نفع همه کشورها است.

پیشتر، رزا اتونبایوا نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان نیز در سفری به تهران با مقام‌های ایرانی در باره‌ی مسایل مربوط به افغانستان دیدار و گفتگو کرده بود که بر بنیاد اعلامیه‌ی وزارت خارجه ایران محور اصلی این گفتگوها ایجاد همسویی و موضع مشترک کشورهای منطقه به‌شمول ایران در قبال افغانستان بوده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین از معاون سیاسی رییس الوزرا دعوت کرده تا در اجلاس مجمع ترانس هیمالیا اشتراک کند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

ژاو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار روز چهارشنبه (۲۶ثور) با معاون سیاسی رییس الوزرا، از وی دعوت کرده است تا در اجلاس مجمع ترانس هیمالیا اشتراک کند.

در این دیدار ابتدا سفیر چین بر همکاری کشورش با امارت اسلامی تاکید کرده، گفته است که همکاری و مناسبات مشترک هردو جانب می‌تواند در راستای حل مشکلات کمک کند.

به گفتۀ آقای ژاو شینگ، جمهوری مردم چین در نشست‌های بین‌المللی به‌خصوص نشست شورای امنیت، از موقف امارت اسلامی حمایت می‌کند و متعهد به همکاری خویش با امارت اسلامی می‌باشد.

از سوی دیگر مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان از همکاری جمهوری مردم چین با افغانستان در زمینه‌های مختلف تشکری نموده و گفت که امارت اسلامی به حیث حکومت مسوول بر تعهدات انجام شده پابند است و تلاش می‌کند در مسایل منطقه‌یی و ثبات و پیشرفت منطقه، نقش فعال را ایفا نماید.

آقای کبیر همکاری چین در نشست‌های بین‌المللی در مورد افغانستان و حمایت بیجینگ از موقف امارت اسلامی را به نفع مردم افغانستان دانست و افزود که همکاری چین می تواند باعث تغییرات مثبت و رُشد اقتصادی در کشور گردد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!