Connect with us

رویداد های اخیر

از دهمین سالروز وفات ملا محمد عمر مجاهد، بنیانگذار امارت اسلامی در کابل بزرگداشت به عمل آمد

منتشر شده

در

از دهمین سالروز وفات ملا محمد عمر مجاهد، بنیانگذار و رهبر پیشین امارت اسلامی در کابل گرامی‌داشت به عمل آمد.

در این مراسم، معاونین رییس الوزرا، وزرای وزارت‌های داخله، دفاع ملی و شمار زیادی از اعضای کابینه و مقام‌های امارت اسلامی حضور داشتند.

مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس الوزرا در این مراسم بر دوام اهداف و کارنامه‌های رهبر پیشین امارت اسلامی تاکید کرد و گفت که نظام اسلامی فعلی مصمم است برای بهبود زندگی مردم و ترقی کشور از هیچ گونه تلاشی دریغ نکند.

آقای حنفی از کشورها خواست که به جای دامن زدن جنگ در افغانستان در پروژه‌های بزرگ اقتصادی و استخراج معادن در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

آقای حنفی در این مراسم گفت: «امارت اسلامی مصمم است به خاطر بهبود زندگی و ترقی مردم افغانستان آنچه در توان دارد دریغ نکند و پالیسی ما این است که با همه کشورهای منطقه و جهان روابط نیک و تعاملات متقابل داشته باشیم.»

او افزود: «ما در امور داخلی کسی مداخله نمی‌کنیم و دیگران هم عمل باالمثل داشته باشند. کسانی در گذشته برای جنگ سرمایه‌گذاری می‌کردند، حالا بیایند در بخش اقتصاد و استخراج معادن سرمایه‌گذاری کنند. ما بستر را آماده کرده‌ایم.»

محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی، نیز در این مراسم گفته است که دشمنان افغانستان در تلاش برهم زدن نظام اسلامی استند.

آقای مجاهد از مردم خواست که فریب تبلیغات و دسیسه‌های دشمنان افغانستان را نخورند و نظام مستقل اسلامی موجود در کشور را حمایت کنند.

آقای مجاهد گفت: «ملت باید بیدار باشد که فریب دشمنان و تبلیغات آنان را نخورند، آنان نمی‌خواهند که نظام اسلامی در کشور بقا داشته باشد و به نام‌های مختلف دسیسه می‌کنند، مردم باید از نظام مستقل فعلی حمایت کنند.»

از سویی هم، وزیر امور داخله برقراری نظام اسلامی در کشور را یکی از آرمان‌های رهبر پیشین امارت اسلامی خواند و تاکید کرد که نظام اسلامی نباید منحصر به فرد شود و باید همه ملت خود را در نظام ببینند.

سراج‌الدین حقانی در این مورد گفت: «نظام را نباید کوچک و منحصر بسازیم بلکه این نظام از همه ملت است، ما باید تمام رفتار اخلاق و اهداف ملا محمد عمر مجاهد را عملی کنیم.»

خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ، نیز خاطر نشان کرد: «اگر هزار سال هم بگذرد یاد ملا محمد عمر باقی است چون در قلب‌ها جا دارد، ما باید با مردم ترحم داشته باشیم.»

گفتنی است که ملا محمد عمر مجاهد، رهبر و بنیانگذار امارت اسلامی در سال 1392 چشم از جهان بست و در ولایت زابل به خاک سپرده شد.

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!