Connect with us

جهان

اسرائیل خبرنگار الجزیره را که می‌گوید رهبر حماس بوده، به قتل رساند

حماس می گوید که این قتل ممکن است نشانه‌ای از آغاز حمله اسرائیل باشد.

منتشر شده

در

شامگاه یک‌شنبه ۱۹اسد، نیروهای اسرائیلی پس از هدف قرار دادن خیمه خبرنگاران در نزدیکی شفاخانه الشفاء در شهر غزه ، انس الشریف و محمد قریقه خبرنگاران و دو دستیار آنها ابراهیم زاهر و محمد نوفل را به قتل رساند.

مقامات غزه و الجزیره اعلام کردند که انس الشریف، ۲۸ ساله، در میان گروهی متشکل از چهار خبرنگار و دستیار خبری بودند که در حمله هوایی به خمیه‌ی در نزدیکی شفاخانه شفا در شرق شهر غزه کشته شدند؛ یک مقام شفاخانه گفت که دو نفر دیگر نیز در این حمله هوایی کشته شدند.

اردوی اسرائیل در بیانیه‌ای مدعی شد که الشریف رئیس یک هسته حماس و «مسئول پیشبرد حملات راکتی علیه غیرنظامیان اسرائیلی و نیروهای دفاعی اسرائیل» بوده است؛ اتهام بی اساسی که گروه‌های روزنامه‌نگاری و شبکه الجزیره، آن را رد و این اقدام اردوی اسرائیل را محکوم کردند.

یک گروه آزادی مطبوعات و یک کارشناس سازمان ملل پیش از این هشدار داده بودند که جان «الشریف» به دلیل گزارش‌هایش از غزه در خطر است. ایرنه خان، گزارشگر ویژه سازمان ملل، ماه گذشته گفت که ادعاهای اسرائیل علیه او بی‌اساس است.

الجزیره اعلام کرد که الشریف پیامی در شبکه‌های اجتماعی گذاشته بود که در صورت مرگش منتشر شود و در آن آمده بود: «… من هرگز در بیان حقیقت، آنگونه که هست، بدون تحریف، تردید نکردم، به این امید که، خداوند شاهد سکوت کسانی باشد، که سکوت کردند.»

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران که در ماه جولای از جامعه بین‌المللی خواسته بود از الشریف محافظت کنند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که اسرائیل هیچ مدرکی برای اثبات ادعاهای خود علیه او ارائه نکرده است.

سارا قداح، مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران، گفت: «الگوی اسرائیل در برچسب زدن روزنامه‌نگاران به عنوان شبه‌نظامی، بدون ارائه شواهد معتبر، سوالات جدی در مورد نیت و احترام آن به آزادی مطبوعات ایجاد می‌کند.»

الشریف، که حساب کاربری ایکس او بیش از ۵۰۰،۰۰۰ دنبال‌کننده را نشان می‌داد، دقایقی قبل از مرگش در این پلتفرم نوشت که «اسرائیل بیش از دو ساعت است که شهر غزه را به شدت بمباران می‌کند.»

الجزیره با توصیف الشریف به عنوان «یکی از شجاع‌ترین روزنامه‌نگاران غزه» گفت که این حمله «تلاشی ناامید کننده برای خاموش کردن صداها در انتظار اشغال غزه است.»

حماس می گوید که این قتل ممکن است نشانه‌ای از آغاز حمله اسرائیل باشد.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ترور روزنامه‌نگاران و ترساندن کسانی که باقی مانده‌اند، راه را برای جنایت بزرگی که اشغالگران قصد انجام آن را در شهر غزه دارند، هموار می‌کند.»

آخرین حضور زنده انس الشریف، خبرنگار الجزیره، در برنامه خبری ساعت ۱۲ ظهر روز یکشنبه بود که در آن درباره افزایش آمار مرگ و میر ناشی از گرسنگی و سوء تغذیه، به ویژه در میان کودکان، گزارش داد.

در مورد محمد قریقه، آخرین حضور او در برنامه زنده تلویزیونی هاروست نیوزکست در شامگاه یکشنبه بود که در آن، دقایقی قبل از هدف قرار گرفتنش، آخرین تحولات شهر غزه را گزارش داد.

جهان

تیراندازی مرگبار در مرکز خرید ایالت آیداهو امریکا؛ سه نفر جان باختند

رئیس پولیس شهر توین فالز، اعلام کرد که مهاجم در میان کشته‌شدگان است و تهدید علیه شهروندان پایان یافته است.

Published

on

مقام‌های محلی امریکا اعلام کرده‌اند که در پی تیراندازی در یک مرکز خرید در شهر توین فالز ایالت آیداهو، سه نفر، از جمله فرد مهاجم، جان باخته و دست‌کم دو نفر دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته پولیس، این رویداد حوالی ساعت ۲:۳۰ بعد از ظهر روز شنبه به وقت محلی، در نزدیکی یکی از رستورانت‌های «این-اند-اوت برگر» در یک منطقه تجارتی پررفت‌وآمد رخ داده است.

متیو هیکس، رئیس پولیس شهر توین فالز، اعلام کرد که مهاجم در میان کشته‌شدگان است و تهدید علیه شهروندان پایان یافته است.

وی افزود که نیروهای امنیتی در حال شناسایی هویت مهاجم و بررسی انگیزه این تیراندازی هستند.

مقام‌های محلی گفته‌اند که دست‌کم دو زخمی این رویداد برای درمان به مراکز صحی منتقل شده‌اند، اما درباره وضعیت صحی آنان جزئیاتی ارائه نشده است.

پس از وقوع این حادثه، پولیس مسیرهای منتهی به محل رویداد و یک پل نزدیک را به‌طور موقت مسدود کرد و تحقیقات درباره این تیراندازی همچنان ادامه دارد.

Continue Reading

جهان

څار: له پاکستان څخه د منځنۍ اسیا او ایران لورته د سوداګرۍ بدلون

Published

on

Continue Reading

جهان

اسپانیا: موج ورود مهاجرین به سبته کاهش یافته و هزاران تن به مراکش بازگشته‌اند

Published

on

اسپانیا می‌گوید موج گسترده ورود مهاجرین به منطقه خودمختار سبته در شمال افریقا را مهار کرده است و هزاران تن از افرادی که از راه زمینی و دریایی وارد این منطقه شده بودند، به گونه داوطلبانه به مراکش بازگشته‌اند.

وزارت داخله اسپانیا اعلام کرده است که از صبح پنج‌شنبه تاکنون حدود ۵۰ هزار تن از طریق مرز زمینی و مسیرهای دریایی وارد سئوتا شده‌اند. مقام‌های اسپانیایی برآورد می‌کنند که حدود نیمی از آنان، نزدیک به ۲۵ هزار تن، دوباره به مراکش بازگشته‌اند.

نیروهای امنیتی مراکش برای جلوگیری از ورود افراد بیشتر به این قلمرو اسپانیا، از باتوم و گاز اشک‌آور استفاده کردند. خبرنگاران رویترز در مرز شاهد بودند که نیروهای ضد شورش با استفاده از گاز اشک‌آور جمعیت را پراکنده کردند و پس از درگیری‌ها، چندین موتر آتش‌گرفته نیز در محل دیده شد.

خوان خِسوس ویواس، رییس اداره محلی سئوتا، گفته است که ممکن است شمار افرادی که وارد این منطقه شده‌اند به ۶۰ هزار تن رسیده باشد و ۳۴ تن نیز در جریان این رویداد جان باخته‌اند. پیش از این، مقام‌های اسپانیایی گفته بودند که اجساد ۱۹ تن از آب بیرون کشیده شده است.

ورود گسترده مهاجران باعث ایجاد تنش‌های سیاسی در اروپا شده است. شماری از رهبران اتحادیه اروپا از اسپانیا خواسته‌اند تا این وضعیت را مهار کند. در همین حال، برخی احزاب راست‌گرا در اروپا، سیاست‌های مهاجرتی اسپانیا، از جمله عفو مهاجران بدون اسناد اقامت را که شامل صدها هزار تن شده است، عامل این رویداد دانسته‌اند.

فرانسه اعلام کرده است که بررسی‌های مرزی خود با اسپانیا را افزایش می‌دهد، در حالی که ایتالیا هشدار داده است که ممکن است خواستار تعلیق عضویت اسپانیا در منطقه شنگن، که رفت‌وآمد آزاد میان کشورهای عضو را فراهم می‌کند، شود.

موترهای نظامی اسپانیا در بخش‌هایی از مرز مستقر شده‌اند، در حالی که صدها مهاجر در سمت مراکش تجمع کرده‌اند. شماری از مهاجرانی که بازگشته‌اند گفته‌اند پس از ورود به سئوتا نتوانسته‌اند غذا و سرپناه پیدا کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117