Connect with us

رویداد های اخیر

اظهارات ترمپ در باره جنگ افغانستان واکنش تُند اعضای ناتو را برانگیخت

منتشر شده

در

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا، اظهارات دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، مبنی بر عدم حضور نیروهای اروپایی در خطوط مقدم جنگ افغانستان را توهین‌آمیز و وحشتناک خواند.

استارمر به خبرنگاران گفت: «من اظهارات رئیس‌جمهور ترمپ را توهین‌آمیز و واقعاً وحشتناک می‌دانم و از اینکه چنین آسیبی به عزیزان کشته‌شدگان یا مجروحان وارد کرده است، تعجب نمی‌کنم.»

وقتی از استارمر پرسیده شد که آیا از رئیس‌جمهور ایالات متحده طلب عذرخواهی خواهد کرد، گفت: «اگر من به آن شکل اشتباه صحبت کرده بودم یا آن کلمات را گفته بودم، قطعاً عذرخواهی می‌کردم.»

بریتانیا ۴۵۷ پرسونل نظامی خود را در جنگ افغانستان از دست داد که مرگبارترین جنگ برون‌مرزی این کشور از دهه ۱۹۵۰ تاکنون است.

ترمپ روز پنجشنبه در شبکه فاکس بیزینس گفت که ایالات متحده هرگز به ناتو نیاز نداشته و متحدان را متهم کرد که در افغانستان «کمی از خطوط مقدم دور مانده‌اند.»

دیوید ون ویل، وزیر امور خارجه ندرلند، اظهارت ترمپ در مورد افغانستان را محکوم کرد و آن را نادرست و بی‌احترامی خواند.

شاهزاده هری بریتانیا که در جنگ افغانستان حضور داشت، نیز در این باره اظهار نظر کرد. او در بیانیه‌ای گفت: «این فداکاری‌ها شایسته آن است که صادقانه و با احترام درباره آنها صحبت شود.»

ولادیسلاو کوزینیاک-کامیش، وزیر دفاع پولند، نیز گفت: «فداکاری پولند هرگز فراموش نخواهد شد و نباید کم اهمیت جلوه داده شود.»

راسموس جارلوف، عضو حزب محافظه‌کار مخالف در پارلمان دنمارک، تأکید کرد که که اظهارات ترامپ «جاهلانه» بود.

علاوه بر کشته شدن بریتانیایی‌ها، بیش از ۱۵۰ کانادایی، ۹۰ پرسونل نظامی فرانسوی و ده‌ها نفر از آلمان، ایتالیا و سایر کشورها در افغانستان کشته شدند.

طبق اعلام وزارت دفاع ایالات متحده، این کشور حدود ۲۴۶۰ سرباز خود را در افغانستان از دست داده است، رقمی که با سرانه بریتانیا و دنمارک برابری می‌کند.

فرانسوا-فیلیپ شامپاین، وزیر مالیه کانادا، اظهارات دونالد ترمپ را تلاشی برای بازنویسی کتاب‌های تاریخ دانست.

شامپاین به خبرنگاران گفت: «شما نمی‌توانید تاریخ را از نو بنویسید… ما به مردان و زنان یونیفرم‌پوش خود افتخار می‌کنیم و از فداکاری‌هایی که متحمل شده‌اند، آگاه هستیم.»

وی افزود: «ما برای دانستن قدرت نیروهای مسلح خود به اظهار نظر هیچ کس دیگری نیاز نداریم… آنها می‌دانند چه کرده‌اند، ما می‌دانیم چه کرده‌اند و جهان می‌داند چه کرده‌اند.»

دیوید مک‌گینتی، وزیر دفاع کانادا، نیز گفت که نیروهای ناتو در کنارهم و در خطوط مقدم در افغانستان جنگیدند.

رویداد های اخیر

مجاهد: رویدادهای بدخشان نگران‌کننده نیست؛ از سوی برخی حلقات استخباراتی بزرگ‌نمایی می‌شود

مجاهد که در مراسم افتتاح برنامه «حکومت در آیینه مطبوعات» در مرکز رسانه‌های حکومت سخن می‌گفت، افزود که این رویدادها نگران‌کننده نیست.

Published

on

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان، در مورد درگیری‌های اخیر میان نیروهای امنیتی و مخالفان مسلح در ولایت بدخشان گفت که این رویدادها از سوی برخی حلقات استخباراتی بزرگ‌نمایی می‌شود، در حالی که رویدادهای ضد امنیتی در بسیاری از کشورهای جهان نیز رخ می‌دهد.

مجاهد که در مراسم افتتاح برنامه «حکومت در آیینه مطبوعات» در مرکز رسانه‌های حکومت سخن می‌گفت، افزود که این رویدادها نگران‌کننده نیست، زیرا نیروهای امنیتی اراده قوی برای سرکوب هرگونه تحرک نظامی دارند و مردم نیز برای حفاظت از نظام آماده قربانی هستند.

مرکز رسانه‌های حکومت این برنامه را با حضور مقام‌های امارت اسلامی راه‌اندازی کرده است. به گفته مسئولان، هدف از برگزاری آن، تقویت هماهنگی، بازتاب فعالیت‌های دولتی و ارزیابی پوشش رسانه‌ای اداره‌های مختلف است.

همزمان، شیر احمد حقانی، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، تأکید کرد که رسانه‌ها و حکومت باید به گونه مشترک فعالیت کنند تا واقعیت‌ها به شکل درست در اختیار مردم قرار گیرد.

وی درباره درگیری‌های بدخشان نیز گفت که بخش عمده مطالب مطرح‌شده درباره این رویدادها شایعه‌پراکنی بوده و با واقعیت مطابقت ندارد.

از سوی دیگر، شماری از مقام‌ها بر نقش رسانه‌ها در بازتاب دستاوردهای امارت اسلامی تأکید کرده و گفتند که رسانه‌ها در عصر کنونی مهم‌ترین وسیله ارتباط میان حکومت و مردم هستند و امارت اسلامی متعهد به حمایت از رسانه‌ها است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که رسانه‌ها و خبرنگاران بر دسترسی کامل و به‌موقع به اطلاعات از سوی مسئولان حکومتی تأکید دارند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

احدی: ارزش سرمایه افغانستان در سویس به ۴.۲ میلیارد دالر رسیده است

وی گفت تاکنون هیچ بخشی از این سرمایه مصرف نشده و پس از عادی شدن وضعیت، این دارایی به د افغانستان بانک سپرده خواهد شد.

Published

on

انوارالحق احدی، عضو صندوق امانی افغانستان، می‌گوید سرمایه افغانستان در سویس با کسب ۷۰۰ میلیون دالر سود، به ۴.۲ میلیارد دالر رسیده است.

احدی این اظهارات را در هفتادمین کنفرانس آنلاین «انجمن دانشمندان و متخصصان افغانستان» با عنوان «وضعیت اقتصادی و سیاسی افغانستان؛ واقعیت‌ها و چشم‌انداز آینده» که روز یک‌شنبه، ۲۶ جولای ۲۰۲۶ برگزار شد، مطرح کرد.

وی گفت تاکنون هیچ بخشی از این سرمایه مصرف نشده و پس از عادی شدن وضعیت، این دارایی به د افغانستان بانک سپرده خواهد شد.

احدی همچنین درباره سه‌ونیم میلیارد دالر دیگر از دارایی‌های مسدودشده افغانستان در ایالات متحده گفت که تاکنون دو محکمه به نفع افغانستان رأی صادر کرده‌اند و احتمال زیاد وجود دارد که محکمه سوم نیز حکم به آزادسازی این دارایی‌ها بدهد تا سرمایه مردم افغانستان محفوظ بماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امضای ۲۲ تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دالر میان افغانستان و ازبیکستان

Published

on

در جریان نشست تجارتی افغان–ازبیک در کابل، ۲۲ تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دالر میان شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی دو کشور امضا شده است.

این نشست با حضور نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، جمشید خواجه‌یف، معاون صدراعظم ازبیکستان، شماری از وزیران، والیان فرغانه و تاشکند، مسئولان اتاق‌های تجارت و صدها تن از تاجران و سرمایه‌گذاران دو کشور برگزار شد.

نورالدین عزیزی با اشاره به سفر هیئت بلندپایه ازبیکستان همراه با حدود ۳۰۰ تن از نمایندگان بخش خصوصی به کابل، گفت که روابط اقتصادی میان دو کشور وارد مرحله تازه‌ای شده است. او ابراز امیدواری کرد که حجم تجارت دوجانبه در آینده به پنج میلیارد دالر افزایش یابد.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفت بازگشت شمار زیادی از مهاجران، نیاز به ایجاد فرصت‌های کاری را افزایش داده است و از سرمایه‌گذاران افغان و ازبیک خواست از فرصت‌های موجود برای سرمایه‌گذاری در افغانستان استفاده کنند.

وزیر صنعت و تجارت همچنین گفت که حدود ۱۰ هزار تُن پنبه افغانستان به‌صورت آزمایشی به ازبیکستان صادر شده و این کشور اکنون متعهد شده است ۱۰۰ هزار تُن پنبه افغانستان را خریداری کند.

در همین حال، جمشید خواجه‌یف، معاون صدراعظم ازبیکستان، افغانستان را کشوری در حال پیشرفت توصیف کرد و گفت اجرای پروژه‌های زیربنایی، زمینه را برای گسترش همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور فراهم کرده است.

او افزود که ازبیکستان برای تسهیل تجارت، ایجاد مسیرهای جدید ترانزیتی، ارائه تعرفه‌های ترجیحی، تسریع انتقال کالاها و ایجاد مراکز لوژستیکی را در دستور کار قرار داده است.

خواجه‌یف همچنین تأکید کرد که افغانستان از ظرفیت‌های اقتصادی قابل توجهی برخوردار است و می‌تواند نقش مهمی در توسعه روابط تجارتی میان دو کشور ایفا کند.

در این نشست، سیدکریم هاشمی، رئیس اجرایی اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، و والی فرغانه ازبیکستان نیز بر گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش سرمایه‌گذاری مشترک تأکید کردند.

در پایان نشست، ۲۲ تفاهم‌نامه تجارتی به ارزش بیش از ۲۰۰ میلیون دالر میان شرکت‌ها و فعالان بخش خصوصی افغانستان و ازبیکستان به امضا رسید؛ تفاهم‌نامه‌هایی که هدف از آن‌ گسترش همکاری‌های اقتصادی، افزایش سرمایه‌گذاری و توسعه تجارت میان دو کشور عنوان شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117