Connect with us

رویداد های اخیر

اعتراض جهانی بر حملات هوایی پاکستان بر غیرنظامیان افغان

هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نیز با تأیید تلفات سنگین غیرنظامیان در نتیجه درگیری‌های اخیر میان نیروهای افغان و پاکستانی، اعلام کرده است که از دهم میزان بدین‌سو، خشونت‌های مرزی به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است.

منتشر شده

در

سازمان‌های حقوق بشری در سراسر جهان، حملات اخیر هوایی و توپخانه‌ای پاکستان بر مناطق غیرنظامی در افغانستان را به‌شدت محکوم کرده‌اند و این اقدام را نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تجاوز بر حاکمیت ملی افغانستان خوانده‌اند.

بنیاد بین‌المللی حقوق بشر در اعلامیه‌ای گفته است که ویدیوهای به‌دست‌آمده از محل رویداد، نشان‌دهنده‌ی ویرانی گسترده و تلفات سنگین غیرنظامیان، از جمله زنان و کودکان، می‌باشد. این بنیاد تأکید کرده است که «هدف قرار دادن غیرنظامیان و تأسیسات ملکی، نقض فاحش حقوق بین‌المللی بشردوستانه است.»

این نهاد ضمن محکوم‌کردن حملات پاکستان، خواستار تحقیق فوری و مستقل از سوی سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری شده و گفته است که عاملان این حملات باید پاسخ‌گو و مجازات شوند تا عدالت برای قربانیان و خانواده‌های‌شان تأمین گردد.

در داخل افغانستان، «ائتلاف فعالان حقوق بشر» نیز این حملات را محکوم کرده و گفته است که مردم عادی افغانستان «قربانی سیاست‌های ترورمحور منطقه» شده‌اند. در اعلامیه این نهاد آمده است که این حملات «نقض آشکار تمامیت ارضی افغانستان» است و بر ضرورت همکاری منطقه‌ای برای از بین‌بردن شبکه‌های تروریستی و ریشه‌کن کردن افراط‌گرایی تأکید شده است.

این واکنش‌ها پس از آن صورت گرفته است که پاکستان روز چهارشنبه با انجام حملات هوایی بر شهر کابل و ولسوالی سپین‌بولدک ولایت کندهار، باعث تلفات سنگین غیرنظامیان شد. به گفته شفاخانه ایمرجنسی در کابل، حداقل ۴۰ تن، شامل زنان و کودکان، پس از این حملات به شفاخانه منتقل شده‌اند. آمار دقیق قربانیان هنوز مشخص نیست.

هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) نیز با تأیید تلفات سنگین غیرنظامیان در نتیجه درگیری‌های اخیر میان نیروهای افغان و پاکستانی، اعلام کرده است که از دهم میزان بدین‌سو، خشونت‌های مرزی به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است. در گزارش یوناما آمده است که بیشترین تلفات در ولسوالی سپین‌بولدک ثبت شده، جایی که دست‌کم ۱۷ تن کشته و ۳۴۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

یوناما ضمن استقبال از آتش‌بس اعلام‌شده شام چهارشنبه، از هر دو طرف خواسته است که از غیرنظامیان حفاظت کرده و اصول تمایز، تناسب و احتیاط را مطابق قوانین بین‌المللی بشردوستانه رعایت کنند.

افزایش خشونت‌ها نگرانی‌ها را از بی‌ثباتی مجدد در منطقه افزایش داده است و نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل از جامعه جهانی خواسته‌اند تا برای جلوگیری از آسیب بیشتر به غیرنظامیان و تأمین عدالت در برابر حملات فرامرزی، اقدامات دیپلماتیک فوری انجام دهد.

رویداد های اخیر

افغانستان در محور گفتگوهای منطقه‌ای؛ رهبران آسیای مرکزی و جنوبی بر گسترش تجارت و اتصال منطقه‌ای تأکید کردند

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، در این نشست بار دیگر بر تمایل کابل برای افزایش حجم تجارت با کشورهای همسایه و توسعه ظرفیت‌های ترانزیتی و لوژستیکی افغانستان تأکید کرد.

Published

on

مقام‌های ارشد کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی در نشست «گفتگوی ترمذ» روز پنج‌شنبه در شهر تاشکند ازبکستان گردهم آمدند تا درباره توسعه تجارت و تقویت اتصال منطقه‌ای گفتگو کنند؛ نشستی که در آن نقش افغانستان در شبکه‌های تجارتی منطقه‌ای مورد توجه ویژه قرار گرفت.

بر اساس گزارش «اوراسیانت»، شرکت‌کنندگان این نشست بر اهمیت راهبردی ادغام افغانستان در شبکه‌های تجارت منطقه‌ای تأکید کردند، هرچند بحث‌های مشخص درباره چگونگی تحقق این هدف در محور اصلی گفتگوها قرار نداشت.

بهروم‌جان علی‌اف، معاون اول وزارت امور خارجه ازبکستان، در این نشست گفت که برای کشورهای آسیای مرکزی، کوتاه‌ترین مسیر دسترسی به بنادر دریایی از خاک افغانستان عبور می‌کند. او افزود که افغانستان باثبات و برخوردار از رشد اقتصادی می‌تواند به پایان چرخه چندین دهه خشونت در این کشور کمک کرده و در تأمین ثبات منطقه‌ای نقش مهمی ایفا کند.

گزارش می‌افزاید که ازبکستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی در حال گسترش روابط تجارتی خود با افغانستان هستند. به گفته مقام‌ها، نهادهای ازبک و افغان از زمان خزان سال ۲۰۲۵ تاکنون توافق‌نامه‌هایی به ارزش حدود پنج میلیارد دالر امضا کرده‌اند.

با این حال، نبود به‌رسمیت‌شناسی بین‌المللی حکومت سرپرست افغانستان و ادامه تحریم‌های جهانی، همچنان از عوامل محدودکننده توسعه تجارت و گسترش مسیرهای جاده‌ای و ریلی میان افغانستان و کشورهای منطقه عنوان شده است.

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، در این نشست بار دیگر بر تمایل کابل برای افزایش حجم تجارت با کشورهای همسایه و توسعه ظرفیت‌های ترانزیتی و لوژستیکی افغانستان تأکید کرد.

در همین حال، شماری از مقام‌های افغان حاضر در تاشکند نیز به‌گونه غیررسمی از رهبران کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی خواستند تا برای کاهش تحریم‌های بین‌المللی علیه افغانستان تلاش کنند.

سید کریم هاشمی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در گفتگو با «اوراسیانت» خواستار بازنگری در سیاست تحریم‌ها شد و گفت که تاجران و فعالان بخش خصوصی که فعالیت‌های غیرسیاسی دارند، بیشترین آسیب را از محدودیت‌های اقتصادی متحمل می‌شوند.

او تأکید کرد که بخش خصوصی حدود ۷۰ درصد فعالیت‌های اقتصادی افغانستان را تشکیل می‌دهد و خواستار تعدیل محدودیت‌های بانکی برای تسهیل انتقالات مالی مرتبط با تجارت شد.

گفتگوی ترمذ بر اساس قطعنامه سال ۲۰۲۲ سازمان ملل متحد درباره تقویت اتصال میان آسیای مرکزی و جنوبی ایجاد شده است؛ قطعنامه‌ای که بر توسعه شبکه‌های حمل‌ونقل پایدار و قابل دسترس برای تقویت ارتباطات اقتصادی میان کشورهای منطقه تأکید دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بحران تنگه هرمز دامن افغانستان را گرفت؛ افزایش گرسنگی و کمبود کمک‌های بشردوستانه

برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که از زمان آغاز بحران تنگه هرمز، نزدیک به ۲.۳ میلیون نفر دیگر در افغانستان به جمعیت دچار گرسنگی حاد افزوده شده‌اند.

Published

on

برنامه جهانی غذا هشدار داده است که افغانستان در پی اختلالات ناشی از بحران جاری تنگه هرمز با چالش‌های فزاینده بشردوستانه روبه‌رو شده و افزایش هزینه‌های مواد غذایی، سوخت و حمل‌ونقل، روند کمک‌رسانی به میلیون‌ها نیازمند را با دشواری‌های جدی مواجه کرده است.

کارل اسکاو، سرپرست برنامه جهانی غذا، روز پنج‌شنبه در مقر سازمان ملل متحد در نیویارک گفت که هشدارهای اولیه درباره پیامدهای افزایش بهای انرژی اکنون در برخی از آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان، از جمله افغانستان، به واقعیت تبدیل شده است.

او که به‌تازگی از افغانستان دیدار کرده، وضعیت انسانی در این کشور را نگران‌کننده توصیف کرد و گفت در یک مرکز صحی روستایی در نزدیکی جلال‌آباد، صدها مادر را مشاهده کرده که کودکان دچار سوءتغذیه خود را به دلیل پایان یافتن ذخایر مواد تغذیه‌ای، بدون دریافت کمک به خانه بازمی‌گرداندند.

اسکاو افزود: «در طول سال‌های کاری خود هرگز چنین وضعیتی را ندیده بودم. میزان ناامیدی و درماندگی در آن مرکز صحی قابل توصیف نیست.»

به گفته برنامه جهانی غذا، کمبود کمک‌ها نتیجه کاهش بودجه‌های بشردوستانه و اختلال در زنجیره‌های تأمین است؛ موضوعی که انتقال محموله‌های کمکی از مسیر کشورهای همسایه را با مشکلات گسترده روبه‌رو کرده است.

افغانستان همزمان با این بحران، با فشارهای اقتصادی ناشی از تحولات منطقه و بازگشت حدود ۲.۸ میلیون مهاجر اخراج‌شده و عودت‌کننده از کشورهای همسایه طی یک سال گذشته نیز دست‌وپنجه نرم می‌کند.

برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که از زمان آغاز بحران تنگه هرمز، نزدیک به ۲.۳ میلیون نفر دیگر در افغانستان به جمعیت دچار گرسنگی حاد افزوده شده‌اند.

در همین حال، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز هشدار داده است که تأخیر در انتقال کالاها و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، روند رساندن واکسین‌ها، غذاهای درمانی و سایر کمک‌های حیاتی را مختل کرده است. بر بنیاد این گزارش، برخی محموله‌های بشردوستانه اکنون با تأخیرهایی تا شش ماه مواجه هستند.

مقام‌های سازمان ملل تأکید می‌کنند که پیامدهای بحران تنگه هرمز فراتر از خاورمیانه گسترش یافته و کشورهایی چون افغانستان از سنگین‌ترین تبعات آن آسیب می‌بینند. آنان هشدار داده‌اند که ادامه این وضعیت می‌تواند گرسنگی را تشدید کرده، فقر را افزایش دهد و دستاوردهای شکننده بشردوستانه در افغانستان را با خطر جدی مواجه سازد.

این هشدارها در حالی مطرح می‌شود که نهادهای کمک‌رسان بار دیگر از جامعه جهانی خواسته‌اند برای جلوگیری از وخامت بیشتر وضعیت میلیون‌ها افغان نیازمند، حمایت‌های مالی و بشردوستانه خود را افزایش دهند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: عفو عمومی برای این است که افغانستان به امنیت و صلح برسد

Published

on

شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، می‌گوید که عفو عمومی امارت اسلامی برای این است که انتقام‌جویی صورت نگیرد و افغانستان به امنیت و صلح برسد و افزود: «مجاهدین را از گرفتن انتقام بازداشتیم و از این کار منع کردیم.»

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی به نقل از هبت‌الله آخندزاده نوشته است که او این مطلب را در نشستی در دیدار با والیان، رؤسای شورای علما، رؤسای محاکم استیناف و شمار دیگری از بزرگان و علمای زون‌های شمال شرق و شمال غرب ۹ ولایت که والی و مسئولان شورای علمای کندهار، معاون نظامی ستره محکمه، رئیس عمومی دارلافتای مرکزی، رئیس ارزیابی نشرات دینی و شماری از استادان و مهتممین نیز حضور داشتند، بیان کرده است.

هبت‌الله آخندزاده در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: «ما به آنان گفتیم که سلاح‌های خود را بر زمین بگذارید؛ ما شما را نمی‌کشیم و از شما حساب نمی‌گیرم، آنان سلاح‌های شان را بر زمین گذاشتند و ما هم آنان را مورد عفو قرار دادیم، بعد از آن نیز از آنان حساب‌ نگرفتیم و اکنون هم چنین کاری نمی‌کنیم. وقتی ما پس از بیست سال جنگ که در آن ظلم‌های بسیاری رخ داده بود، چنین عفو بزرگی را انجام دادیم، شما نیز تلاش کنید مردم را تشویق نمایید تا یکدیگر را ببخشند؛ زیرا بسیاری از کدورت‌ها و بدی‌ها از گذشته در میان مردم باقی مانده است.»

رهبر امارت اسلامی به اشتراک‌کنندگان در این نشست افزود: «لازم است که شما اکنون تلاش کنید تا مردم از دشمنی‌ها و کینه‌ها بگذرند، در میان شان صلح و آشتی کنند و همدیگر را ببخشند، نباید این دشمنی‌ها و کدورت‌ها به نسل‌های آینده منتقل شود، تا نسل‌های بعدی گرفتار قتل‌ها، انتقام‌جویی‌ها و درگیری‌ها نشوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!