Connect with us

رویداد های اخیر

افشای تکان‌دهنده؛ افسر پیشین بریتانوی: نیروهای ویژه در افغانستان مرتکب جنایت جنگی شدند

در بخش‌های دیگر تحقیق، افسران پیشین و مقام‌های وزارت دفاع گفته‌اند که برخی نیروها از این‌که بازداشت‌شدگان در عملیات‌های استخباراتی چند روز بعد آزاد می‌شدند، خشمگین بودند؛ زیرا سیستم قضایی افغانستان توانایی رسیدگی به آن‌ها را نداشت.

منتشر شده

در

یک افسر بلند رتبه پیشین اردوی بریتانیا در یک تحقیقات علنی فاش کرده است که نیروهای ویژه این کشور در افغانستان احتمالاً دست به «جنایت جنگی» زده‌اند و با وجود آگاهی گسترده در زنجیره فرماندهی، هیچ اقدام جدی در برابر این ادعاها صورت نگرفته است.

این تحقیقات پس از آن آغاز شد که یک مستند تلویزیونی بی‌بی‌سی گزارش داد نیروهای واحد ویژه بریتانیا در بیش از یک دهه پیش، ۵۴ تن را در شرایط مشکوک در جریان عملیات‌های شب‌هنگام کشته بودند. وزارت دفاع بریتانیا پس از نشر این گزارش، دستور یک بررسی جامع را صادر کرد.

تمرکز تحقیقات؛ کشتارهای فراقانونی و پنهان‌کاری احتمالی

تحقیق فعلی عملیات‌های شبانه نیروهای بریتانیایی را بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ بررسی می‌کند؛ زمانی که بریتانیا بخشی از ائتلاف به‌رهبری امریکا علیه امارت اسلامی و گروه‌های دیگر بود. با وجود چندین تحقیق پولیس نظامی بریتانیا، وزارت دفاع این کشور می‌گوید هیچ‌یک از بررسی‌ها تاکنون برای تعقیب عدلی کافی نبوده است.

قاضی چارلز هَدون-کیو، رییس این هیأت، می‌گوید هدف اصلی این است که مشخص شود آیا شواهد معتبر از «کشتارهای فراقانونی» وجود داشته، آیا تحقیقات قبلی درست انجام شده و آیا این کشتارها پنهان شده‌اند یا خیر.

شهادت افسر به نام مستعار N1466: «ما درباره جنایت جنگی صحبت می‌کنیم»

در اسنادی که روز اول دسمبر منتشر شد، یک افسر ارشد به‌نام مستعار N1466 — معاون رئیس عملیات در مقر نیروهای ویژه بریتانیا در سال ۲۰۱۱ — گفته است که از افزایش غیرطبیعی شمار افراد کشته‌شده در عملیات‌های واحد نیروهای ویژه بریتانیا مشکوک شده بود.

او توضیح داده است که شمار «دشمنان کشته‌شده» به‌طور عجیب بیشتر از مقدار سلاح‌های به‌دست‌آمده بوده است و گزارش‌هایی مبنی بر اینکه «بازداشت‌شدگان پس از دستگیری چندبار تلاش می‌کردند سلاح بردارند» غیرقابل‌باور به‌نظر می‌رسید.

افسر به نام مستعار  N1466 به وکیل تحقیق گفته است:«واضح می‌گویم: ما درباره جنایت جنگی صحبت می‌کنیم؛ گرفتن بازداشت‌شدگان، بردن آنان به محل هدف و اعدام‌شان، آن‌هم با ساختن یک داستان جعلی.»

به‌گفته او، با وجود گزارش‌دهی به رییس نیروهای ویژه (به‌نام رمز 1802)، به‌جای پیگرد عدلی، تنها دستور «بازبینی شیوه عملیات» صادر شده است.

کشتار احتمالی کودکان؛ نگرانی‌های عمیق در داخل نیروها

افسر به نام مستعار  N1466 گفته است که تا سال‌ها وجدانش آسوده نبوده و در سال ۲۰۱۵ نگرانی‌های خود را رسماً گزارش داده است. او تأکید کرده که مسأله «به یک واحد کوچک محدود نبوده» و احتمالاً در سطح گسترده‌تری میان نیروهای ویژه وجود داشته است.

او نوشته است:«به‌شدت نگران بودم که افراد بی‌گناه، حتا کودکان، به‌طور غیرقانونی کشته شده‌اند.»

رقابت میان واحدهای ویژه و ناکامی نظام قضایی افغانستان

در بخش‌های دیگر تحقیق، افسران پیشین و مقام‌های وزارت دفاع گفته‌اند که برخی نیروها از این‌که بازداشت‌شدگان در عملیات‌های استخباراتی چند روز بعد آزاد می‌شدند، خشمگین بودند؛ زیرا سیستم قضایی افغانستان توانایی رسیدگی به آن‌ها را نداشت. همچنین رقابت شدید میان دو واحد UKSF1 و UKSF3 تأیید شده است.

افسر به نام مستعار  N1466 در پایان گفته است که هدفش «تسویه حساب» با نیروهای ویژه نیست:«ما برای چنین رفتارهایی به نیروهای ویژه نپیوستیم. این کشتارهای بی‌هدف و تیراندازی به کودکان، نه ویژه است، نه نخبه، و نه آن چیزی که ما به آن باور داریم.»

رویداد های اخیر

پولیس کابل: یک شهروند چین و شش افغان در انفجار شهرنو جان باختند

Published

on

خالد زدران، سخنگوی پولیس کابل، می‌گوید انفجار امروز (دوشنبه) در یک رستورانت مشترک چینی‌ها و افغان‌ها به نام «چاینیز نودل» در ساحه شهرنو رخ داده است.

به گفته وی، این رستورانت توسط یک تبعه مسلمان چین به نام عبدالمجید، همسر وی و یک شهروند افغان به نام عبدالجبار محمود اداره می‌شد.

عبدالمجید باشنده ایالت شین‌جیانگ چین معرفی شده است. در این رستورانت غذاهای ویژه برای مسلمانان چینی آماده و عرضه می‌شد.

سخنگوی پولیس کابل افزود که در نتیجه این انفجار، یک تبعه چین به نام ایوب که مسلمان بود و شش شهروند افغان جان باخته‌اند و چند تن دیگر زخمی شده‌اند. به گفته او، محل انفجار در نزدیکی آشپزخانه رستورانت بوده است.

زدران تأکید کرد که نوعیت انفجار تا هنوز مشخص نشده و بررسی‌ها و تحقیقات نیروهای امنیتی در این زمینه ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خنثی‌سازی بمب ۵۰۰ کیلویی در هرات

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند.

Published

on

مسئولان اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث از کشف و خنثی‌سازی یک بمب ۵۰۰ کیلویی به‌جامانده از جنگ‌های گذشته در ولسوالی انجیل ولایت هرات خبر دادند.

بر بنیاد معلومات این اداره، پس از تماس شهروندان، ساحه توسط تیم‌های تخنیکی شناسایی شد و نیروهای عملیاتی مؤسسه بین‌المللی هیلوترست با هماهنگی نهادهای مسئول به محل اعزام گردیدند. این تیم‌ها پس از بررسی‌های لازم، بمب را با رعایت کامل اصول ایمنی به یک منطقه غیرمسکونی انتقال داده و به‌گونه مصوون از بین بردند.

گفته می‌شود این بمب زمانی کشف شد که یکی از باشندگان محل هنگام کندن‌کاری برای اعمار خانه مسکونی، به آن برخورد کرده بود. اقدام به‌موقع نهادهای مسئول از وقوع یک فاجعه انسانی احتمالی جلوگیری کرده است.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث با قدردانی از همکاری شهروندان، از مردم خواسته است در صورت مشاهده هرگونه مواد منفجره یا اشیای مشکوک باقی‌مانده از جنگ‌ها، فوراً موضوع را از طریق شماره‌های عاجل با مسئولان شریک سازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشدار سازمان ملل از تشدید بحران گرسنگی در افغانستان؛ ۱۷.۴ میلیون نفر در معرض ناامنی غذایی حاد در سال ۲۰۲۶

این نهاد سازمان ملل تأکید کرده است که این آمار نشان‌دهنده وخامت شدید وضعیت در مقایسه با سال گذشته میلادی است و افغانستان در سال ۲۰۲۶ همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان را تجربه خواهد کرد.

Published

on

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) هشدار داده است که در سال ۲۰۲۶ میلادی، حدود ۱۷.۴ میلیون نفر در افغانستان با بحران گرسنگی و ناامنی غذایی حاد روبه‌رو خواهند شد؛ رقمی که بیش از یک‌سوم جمعیت کشور را در بر می‌گیرد.

بر بنیاد گزارش اوچا، از این میان ۴.۷ میلیون نفر در مرحله وضعیت اضطراری ناامنی غذایی قرار خواهند داشت. این نهاد سازمان ملل تأکید کرده است که این آمار نشان‌دهنده وخامت شدید وضعیت در مقایسه با سال گذشته میلادی است و افغانستان در سال ۲۰۲۶ همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشردوستانه جهان را تجربه خواهد کرد.

اوچا، وضعیت بد اقتصادی، تغییرات اقلیمی، خشکسالی، حوادث طبیعی، سال‌ها جنگ، شکنندگی اقتصادی و سرمایه‌گذاری ناکافی در خدمات اساسی را از عوامل اصلی تشدید این بحران دانسته است. در گزارش آمده که این فشارهای مزمن اکنون با بازگشت گسترده مهاجران از کشورهای همسایه و افزایش ناامنی غذایی بیش از پیش تشدید شده است.

در بخشی از این گزارش تصریح شده است:«پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۶ میلادی، ۱۷.۴ میلیون نفر – بیش از یک‌سوم جمعیت افغانستان – با ناامنی غذایی حاد مواجه شوند. این وضعیت نسبت به سال گذشته وخیم‌تر شده و افغانستان، با وجود کاهش اندک در شمار کلی نیازمندان، همچنان یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های انسانی جهان باقی خواهد ماند.»

هم‌زمان، برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد (UNDP) با نشر گزارشی اعلام کرده است که برای رسیدگی به مشکلات بازگشت‌کنندگان در شرق افغانستان، پروژه مشترک «راه‌حل‌های پایدار» را با همکاری ۹ نهاد دیگر و با تأمین مالی صندوق ویژه افغانستان تطبیق می‌کند. هدف این پروژه، حمایت از بازگشت‌کنندگانی است که با دارایی اندک و امکانات محدود وارد کشور شده‌اند.

بر اساس این گزارش، در جریان اجرای این پروژه، توانمندسازی زنان و دختران که با موانع جدی در زندگی روزمره خود روبه‌رو اند، از اولویت‌های اصلی خواهد بود.

اوچا پیش از این نیز هشدار داده بود که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۶ به کمک‌های بشردوستانه وابسته خواهند بود. افزایش بازگشت مهاجران، کمبود بودجه نهادهای امدادرسان و گسترش بحران گرسنگی از مهم‌ترین چالش‌هایی عنوان شده که سازمان‌های وابسته به ملل متحد با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!