Connect with us

تجارت

افغانستان به ازبیکستان تانکر گاز مایع صادر می‌کند

منتشر شده

در

یک شرکت خصوصی در هرات تانکر یا ذخیره های گاز مایع تولید می‌کند و قراردادی را با ازبیکستان برای صادرات این تانکرها بسته است.

مسئولان این شرکت می‌گویند حدود دو میلیون دالر روی این کارخانه سرمایه گذاری شده و ساخت هر تانکر گاز مایع حدود ۲۵ هزار دالر امریکایی هزینه برمی‌دارد.

محمد اکبر، مدیر شرکت آهن برش در هرات می‌گوید: «ما یک قرارداد پنج تانکر با کشور ازبیکستان داریم. این نمونه های تانکرها می‌باشد. اگر نمونه ها را بپذیرند قرارداد بعدی ۱۶ تانکر خواهد بود و قرارداد بعدی ۳۰ و ۳۵ تانکر خواهد بود.»

حمیدالله خادم، رییس اتاق صنایع و معادن هرات می‌گوید: «ساخت و صادرات تانکرهای حمل گاز کار ساده ای نیست. شاید که به دید دوستان ما این گام کوچکی باشد، ولی من فکر می‌کنم که بنیادی ترین کار و اساسی ترین کاری که در صنعت مهم است امروز ما آن را برداشتیم.»

با این حال مقام‌های محلی هرات تاکید بر کیفیت تولیدات داخلی دارند. والی هرات می‌گوید بخاطر جلب اعتماد مردم و استفاده از تولیدات داخلی، نیاز است تا شرکت‌های داخلی روی کیفیت کالاهای شان توجه داشته باشند.

نور احمد اسلام جار، والی هرات می‌گوید: «ما به افتخار می‌گوییم مواد غذایی که در شهرک صنعتی هرات ساخته می‌شود از نظر وزن و کیفیت می‌تواند با منطقه رقابت کند.»

این کارخانه در اولین اقدام پنج تانکر تولید شده را به ازبیکستان می‌فرستد، اما قرار است که روند صادرات به دیگر کشورها نیز ادامه داشته باشد. درحال حاضر حدود ۵۰ نفر در این کارخانه مشغول کار هستند.

این شرکت توانایی تولید تانکرهای با ذخیره ۵۰۰ کیلوگرام تا ۱۰۰ تُن را دارد.

تجارت

کابل خواهان گسترش همکاری‌های اقتصادی با مسکو؛ از واردات انرژی تا استخراج معادن

گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند.

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که افغانستان علاقه‌مند گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی با روسیه، به‌ویژه در بخش انرژی، معادن و زیربناها است. سفیر امارت اسلامی افغانستان در مسکو می‌گوید که کابل خواهان خرید نفت و گاز از روسیه و افزایش سطح مبادلات دوجانبه می‌باشد.

گل حسن حسن، سفیر افغانستان در روسیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس گفته است که روابط تجارتی و اقتصادی میان دو کشور در حال توسعه است و در صورت حل برخی چالش‌ها، به‌ویژه محدودیت‌های بانکی، افغانستان می‌تواند نفت، گاز، ادویه، کالاهای صنعتی، گندم و روغن‌های نباتی را از روسیه وارد کند.

به گفته وی، افغانستان در مقابل آماده است محصولات زراعتی از جمله میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات، گیاهان دارویی، قالین و منابع معدنی خود را به روسیه صادر کند. سفیر افغانستان افزوده است که اجرای این مبادلات می‌تواند حجم تجارت دوجانبه را به‌گونه چشم‌گیر افزایش دهد و برنامه‌هایی برای گشایش نمایشگاه کالاهای افغان در مسکو نیز روی دست گرفته شده است.

در بخش دیگر، سفیر افغانستان تأکید کرده است که کابل آماده همکاری با مسکو در زمینه استخراج معادن می‌باشد. او گفته است که اقتصاد یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی افغانستان بوده و دولت تلاش دارد کشور را به حلقه مهم ادغام اقتصادی منطقه‌ای مبدل ساخته و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کند.

به گزارش تاس، گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند و مذاکراتی نیز در کابل درباره ساخت نیروگاه‌های کوچک برق‌آبی جریان دارد. به گفته او، نمایندگان برخی شرکت‌های روسی با نهادهای مربوطه دیدار کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک گام‌های عملی در این زمینه برداشته شود.

مقام‌های افغان ابراز امیدواری کرده‌اند که گسترش همکاری با روسیه بتواند به رشد اقتصادی، ایجاد فرصت‌های کاری و تقویت زیربناهای کشور کمک کند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان و چین در پی گسترش دهلیز اقتصادی به افغانستان

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

Published

on

به گزارش روزنامه «پاکستان تودی»، مقام‌های وزارت خارجه پاکستان به یک کمیته سنای این کشور گفته‌اند که آمادگی‌ها برای گسترش دهلیز اقتصادی چین–پاکستان (CPEC) به افغانستان و احیای چارچوب سه‌جانبه پاکستان–چین–افغانستان جریان دارد.

این موضوع روز پنج‌شنبه در نشست کمیته دایمی سنای پاکستان در امور خارجی در اسلام‌آباد مطرح شد؛ نشستی که به بررسی روابط پاکستان و چین، تحولات منطقه‌ای و دیپلماسی اقتصادی اختصاص داشت. مقام‌ها تأکید کردند که شراکت راهبردی «همه‌جانبه» با چین همچنان محور اصلی سیاست خارجی پاکستان است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

در این نشست همچنین به حمایت‌های سیاسی و اقتصادی چین از پاکستان، از جمله در موضوعات امنیتی و ثبات اقتصادی، اشاره شده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش چشمگیر تجارت افغانستان و ازبکستان؛ مبادلات به ۱.۶ میلیارد دالر رسید

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد.

Published

on

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم تجارت دوجانبه میان افغانستان و ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۱.۶ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۴۵.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر بنیاد معلومات منتشرشده از سوی کمیته ملی آمار ازبکستان، میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۳ که ۸۶۷.۵ میلیون دالر بود، ۸۴.۴ درصد رشد داشته است؛ موضوعی که بیانگر گسترش سریع روابط اقتصادی کابل و تاشکند می‌باشد.

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که تجارت میان دو کشور بیشتر بر صادرات ازبکستان استوار بوده و عمدتاً شامل مواد غذایی، منابع انرژی و کالاهای صنعتی می‌شود.

بر اساس این گزارش، حجم مجموعی تجارت خارجی ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۸۱.۲ میلیارد دالر رسیده است. این کشور تا پایان دوره گزارش‌دهی با ۲۱۰ کشور جهان روابط تجارتی برقرار کرده است.

در ساختار تجارت خارجی ازبکستان، چین با سهم ۲۱.۲ درصد در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن روسیه با ۱۶ درصد، قزاقستان با ۶.۱ درصد، ترکیه با ۳.۷ درصد و کوریای جنوبی با ۲.۱ درصد قرار گرفته‌اند.

کارشناسان اقتصادی افزایش تجارت با کشورهای آسیای میانه، به‌ویژه ازبکستان، را گامی مهم در راستای تقویت جایگاه افغانستان در تجارت منطقه‌ای و تنوع مسیرهای تجارتی می‌دانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!