Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی اسناد محرمانۀ نظامی امریکا در باره داعش در افغانستان را رد و آنرا جعلی خواند

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان محتوی یک ارزیابی اسناد محرمانهٔ نظامی امریکا را رد کرده که ادعا می‌کند داعش با استفاده از افغانستان پلان دارد حملات تروریستی را بر ضد امریکا و متحدین آن هماهنگ کند.

بر اساس گزارش‌ها، اسناد محرم و طبقه بندی شده‌ٔ امریکا که اخیراَ افشا شد، تهدید داعش در افغانستان را به مثابهٔ یک نگرانی امنیتی رو به افزایش تلقی کرده است. بر اساس این گزارش افشا شدهٔ نظامی امریکا،‌ خاک افغانستان به پایگاهی داعش تبدیل شده است که می‌خواهد از آنجا بر ضد منافع ایالات متحد و اروپا را حملات را انجام بدهد.

اما ذبیح‌‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، روز یک‌شنبه (سوم ثور) در یک رشته تویت‌ها این ارزیابی را رد کرده، آنرا ”جعلی” خواند و گفته است که این ارزیابی بخشی از ”کمپاین تبلیغاتی دوامدار امریکا” بر ضد امارت اسلامی است. او تاکید کرده که ”همه باید بدانند که اکنون ذهنیت عامه با همچو تلاش‌های ناکام فریب نمی‌خورد.”

مجاهد در این تویت گفته است که “سند جعلی رسانه‌ای شده…امریکا، بخشی از پروپاگند دوامدار می باشد بعضی رسانه‌های غربی گزارشات را پخش کردند که گویا یک سند محرم وزارت دفاع امریکا نشان میدهد که افغانستان به مرکز به اصطلاح تروریزم تبدیل شده، که ما این ادعاها را جداَ رد می نماییم.”

این سخنگوی امارت اسلامی همچنان گفته است که “افغانستان به سطح منطقه به یک کشور با امن تبدیل شده، عید سعید فطر امسال نمونه بهتر آن است که در تمام کشور هیچ کدام رویداد امنیتی نداشتیم.”

او نشر اسناد نظامی افشا شده‌ٔ ایالات متحده را “ادعاهای بی مسوولیت خودساخته، کار حلقات استخباراتی” قلمداد کرد که به گفتهٔ او،‌ “روادار حالت خوب برای افغان ها نیستند.”

مجاهد در ادامه گفته است که:«امارت اسلامی بر تمام قلمرو افغانستان ”کنترول کامل دارد و به هیچکس اجازه نمی دهد که خاک افغانستان علیه امنیت کدام کشور دیگر استفاده شود، به خصوص گروهک فتنه گر داعشی سخت کوبیده شده و درحالت نابودی است.»

وی افزوده است که:«پخش گزارشات مغرضانه، نماینگر آن است که بعض حلقات امریکایی هنوز هم از حقد و دشمنی با افغانستان دست بردار نشده اند.»

این درحالی است که روزنامه‌ٔ واشنگتن پست بخشی اسناد محرمانه  امریکا در مورد افغانستان را که در رسانه‌های اجتماعی نشر شده، گزارش داده است. بر اساس گزارش این روزنامهٔ امریکایی به استناد گزارش محرمانه پنتاگون، گزارش داده که داعش در صدد توسعهٔ روش‌های کم هزینه برای عملیات‌های خارجی است و منابع مورد نیاز خود را از خارج افغانستان تمویل می‌کند. در ادامهٔ این گزارش آمده است که داعش پلان دارد تا از طریق شبکه‌های وابسته به خود، عملیات‌های خود را در کشور‌های مورد هدف، گسترش بدهد.

اسناد محرمانهٔ وزارت دفاع ایالات متحده که در اوایل ماه اپریل افشا شد، به صورت مشخص از جزییات حملات داعش بر سفارت‌ها، مراکز تجارتی و جام جهانی فوتبال قطر که در نومبر سال گذشته برگزار شد، پرده برداشته است.

در گزارش ارزیابی‌های نظامیان ایالات متحده از ۱۵ پلان توطیه‌‌های هماهنگ شدهٔ داعش در افغانستان نیز پرده برداشته است.

مقامات امریکا تا هنوز صحت و سقم اسناد فاش شده را تایید و یا رد نکرده اند.

رویداد های اخیر

Khalilzad says U.S. ‘significantly satisfied’ with IEA’s fight against terrorism

Published

on

Former U.S. special envoy for Afghanistan, Zalmay Khalilzad, says Washington is largely satisfied with the Islamic Emirate of Afghanistan’s (IEA) efforts against terrorism, though progress in broader relations remains hindered by the issue of prisoners.

In an interview with NDTV, Khalilzad said the United States views the detention of at least two American citizens in Afghanistan as the primary obstacle to improving ties.

Khalilzad highlighted what he described as a “significant degree of satisfaction” in the U.S. assessment of the IEA’s counterterrorism commitments under the Doha Agreement. He said the IEA continue to fight Daesh, a group they have long considered an enemy. Many Daesh militants, he added, have been pushed out of Afghanistan and are now in Pakistan.

At the same time, Khalilzad said concerns remain regarding human rights and the political role of non-IEA Afghans.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!