Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: افغانستان مسئول ناکامی امنیتی پاکستان نیست

منتشر شده

در

Last Updated on: اسد ۱۸, ۱۴۰۲

امارت اسلامی افغانستان بار دیگر ادعاهای پاکستان مبنی بر دست داشتن شهروندان افغان در حملات تروریستی فرامرزی را رد نموده و تصریح کرده که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی هر کشوری در منطقه نیست.

در اعلامیه‌ای که ناوقت روز سه شنبه از سوی ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی منتشر شده، آمده است: «امارت اسلامی افغانستان کاملاً این ادعاها را رد می‌کند و به مقامات پاکستانی یادآوری می‌کند که افغانستان کشوری است که تازه از جنگ‌های طولانی بیرون برآمده و در هیچ کشور دیگری خصوصاً کشورهای همسایه خواهان ناامنی نیست.»

اعلامیه افزود: «حکومت افغانستان بار دیگر بر موقف اصولی خود تاکید می‌کند که اجازه نمی دهد از خاک افغانستان برخلاف امنیت کدام کشور دیگری استفاده شود، اما این بدان معنا نیست که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی هر کشوری در منطقه است.»

امارت اسلامی اظهار داشت که در بیست سال گذشته، منطقه «قربانی اشغال خارجی به رهبری امریکا و سیاست‌های غلط بعضی از کشورهای منطقه» بوده که هنوز هم آثار آن احساس می‌شود.

اعلامیه افزود که «پاکستان باید وضعیت امنیتی خود را با دقت مدیریت کند و دنبال راه حلی در داخل خانه خود باشد.»

به گفته امارت اسلامی، در سال گذشته ۱۴۴۴ هجری قمری در افغانستان، ۱۸ نفر از داعشی‌های پاکستانی در عملیات‌های مختلف در افغانستان کشته شدند که در خاک افغانستان دست به انفجار و حمله زده ‌بودند و ده‌ها تن دیگر زنده گرفتار شدند که اسناد و مدارک همه نزد امارت اسلامی موجود است.

در اعلامیه آمده است: «ما به جای اینکه انگشت اتهام به سوی طرف پاکستانی بگیریم، حکومت افغانستان تدابیر امنیتی خود را تقویت کرده که الحمدلله نتیجه‌اش را می‌بینیم. لازم به ذکر است که اگر کسی در پاکستان حمله می‌کند و یا خون مسلمانان افغانستان و پاکستان را به نام داعش می‌ریزد، باید با هم به دنبال راه حلی باشیم، اتهام‌زدن راه حل نیست.»

اعلامیه افزود: «اینکه حمله‌ بر علمای دین و مدارس در افغانستان و منطقه یک توطئه کلانی است که جریان دارد، در این باره ارگان‌های کشفی ما قبلاً معلومات به دست آوردند و برای جلوگیری از آن در افغانستان عملیات موثری انجام داده‌ اند و در این زمینه معلومات را با کشورهای منطقه شریک ساختند، اما متاسفانه برخی کشورها اقدامات به موقع انجام ندادند.»

آقای مجاهد گفت که جلوگیری و کنترول حملات در داخل خاک پاکستان به عهده امارت اسلامی نیست، بلکه وظیفه ارگان‌های امنیتی و استخباراتی آن کشور است که بخش زیادی از بودجه کشور خود را برای همین مصرف می‌کنند.

وی افزود: «در دو سال گذشته تقریباً که یک حکومت مستقل و مسئول در افغانستان ایجاد شد، وضعیت امنیتی در افغانستان و منطقه به میزان قابل توجهی بهتر شده است. این که حوادث امنیتی فقط در پاکستان افزایش یافته است، پاکستان باید برای آن راه حلی در کشور خود بیابد.»

رویداد های اخیر

آذربایجان ۱۴ زندانی افغان را آزاد کرد

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان اعلام کرده که آذربایجان ۱۴ تبعه افغان را از زندان‌های خود آزاد کرده است.

این وزارت در بیانیه‌ای امروز (شنبه) گفت که آزادی این زندانیان در پی تلاش‌های سفارت افغانستان در باکو صورت گرفته است.

وزارت امور خارجه از آذربایجان و مقامات مربوطه به خاطر همکاری و اقدامات بشردوستانه‌شان قدردانی کرد و همچنین تأکید نمود که امارت اسلامی به پیگیری و حل و فصل قضایای زندانیان افغان ادامه خواهد داد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: امریکا از مبارزه امارت اسلامی علیه تروریزم «بسیار راضی» است

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، می‌گوید واشنگتن از تلاش‌های امارت اسلامی افغانستان علیه تروریزم «بسیار راضی» است، اگرچه پیشرفت در روابط همچنان به دلیل مسئله زندانیان با مشکل مواجه است.

خلیل‌زاد در مصاحبه با شبکه هندی NDTV گفت که ایالات متحده بازداشت حداقل دو شهروند امریکایی در افغانستان را مانع اصلی بهبود روابط می‌داند.

خلیل‌زاد گفت که امارت اسلامی همچنان به مبارزه با داعش ادامه می‌دهد و امریکا از این تلاش‌ها تا حد زیادی راضی است. او افزود که در نتیجه این تلاش‎ها، بسیاری از اعضای داعش از افغانستان بیرون رانده شده‌اند و اکنون در پاکستان هستند.

خلیل‌زاد همچنان خاطرنشان کرد که نگرانی‌ها در مورد حقوق بشر و نقش سیاسی افغان‌های که عضو امارت اسلامی نیستند، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع افغانستان: پاکستان به جای دور ساختن همسایه‌های خود، روحیه همکاری را در پیش گیرد

Published

on

وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان اتهامات مقامات پاکستانی در مورد حمله مرگبار اخیر در اسلام آباد را رد کرده و آن را «غیرمسئولانه» و «بی‌اساس» خوانده است.

حداقل ۳۱ نفر روز جمعه از اثر انفجار در یک مسجد اهل تشیع در اسلام آباد جان باخته و ۱۶۹ تن دیگر زخمی شدند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان، در ایکس نوشت که یافته‌های اولیه نشان می‌دهد که بمب‌گذار انتحاری به افغانستان رفت و آمد داشته است.

به گفته وزارت دفاع افغانستان، وزیر دفاع پاکستان طبق روال گذشته «فوراً و غیرمسئولانه» و بدون انجام تحقیقات مناسب، افغانستان را مسئول این حمله دانست.

این وزارت اظهار داشت که ربط دادن چنین حملاتی به افغانستان «هیچ‌گونه منطق و اساس ندارد» و افزود که این اظهارات نمی‌تواند ناکامی‌های امنیتی داخلی پاکستان را پنهان یا به حل مشکلات اساسی کمک کند.

در این بیانیه پرسیده شده است: «اگر واقعاً آنان می‌توانستند بلافاصله پس از وقوع حادثه، عاملان آن را شناسایی کنند، پس چرا پیش از وقوع آن در خنثی‌سازی و جلوگیری از این رویداد ناکام بودند؟»

وزارت دفاع گفت که حکومت افغانستان به ارزش‌های اسلامی متعهد است و هرگز کشتن و آزار افراد بی‌گناه را برای اهداف سیاسی جایز نمی‌داند و نه از عاملان چنین اعمال غیرقانونی حمایت می‌کند.

وزارت دفاع از مسئولان امنیتی پاکستان خواست تا «به‌جای فرار از مسئولیت ناکامی‌های امنیتی و منحرف‌ساختن افکار عمومی، وظایف خود را به‌گونه درست انجام دهند، در سیاست‌های خود تجدید نظر نمایند و به‌جایآن‌که مردم خود و کشورهای همسایه را از خود دور و مخالف بسازند، روحیهٔ تعامل مثبت و همکاری را در پیش گیرند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!