Connect with us

تجارت

انتقال اموال تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزار شریف از سر گرفته شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: دلو ۲۲, ۱۴۰۱)

پس از حدود یک هفته توقف در انتقال کالاهای تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف، اداره خط آهن افغانستان می‌گوید که این روند روز جمعه (۲۱ دلو) از سرگرفته شد.

مسئولان اداره خط آهن می‌افزایند که روز جمعه ۵۰ واگون اموال تجارتی از طریق این خط به بندر حیرتان رسید.

به گفته سخنگوی اداره خط آهن، مقام‌های ازبیکستانی در دیدار با هیئت اعزامی امارت اسلامی توافق کرده اند که مدیریت خط آهن حیرتان – مزارشریف را به جانب افغانستان بسپارند.

سمیع دُرانی، سخنگوی اداره خط آهن افغانستان می‌گوید: «توافق صورت گرفت که مدیریت خط آهن حیرتان – مزار شریف به جانب افغانستان سپرده شود. یک کمیته تخنیکی متشکل از دو طرف برای تهیه مسوده یک قرارداد یا تفاهمنامه ایجاد شده است.»

در همین حال سکتور خصوصی از انتقال مجدد کالاهای تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزارشریف استقبال می‌کنند و از مسئولان اداره خط آهن می‌خواهند که برای فعال نگهداشتن راه آهن با کشورهای همسایه و منطقه تلاش بیشتر نمایند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو سکتور خصوصی می‌گوید: «استفاده از خط آهن می‌تواند تجارت و کاروبار را رونق دهد و نسبت به ترانسپورت جاده‌ای خیلی ارزان تر تمام می‌شود.»

از سویی هم کارشناسان اقتصادی اهمیت راه آهن در فعالیت های اقتصادی و تجارتی در کشور را مهم می‌دانند و اما تاکید می‌کنند که انسداد و تاخیر در بهره برداری از این مسیرها می‌تواند تاثیرات منفی بر اقتصاد کشور داشته باشد.

تاج محمد تلاش، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «خط آهن تاثیر فوق العاده مثبت بر بازار نفتی افغانستان می‌گذارد. از یک طرف کشور روسیه بازار پیدا می‌کند و از سوی دیگر نیاز های افغانستان براورده می‌شود. علاوه بر این، می‌توانیم قیمت‌ها را در سطح خیلی پایین تنظیم کنیم تا اینکه هر افغان بتواند از قیمت مناسب استفاده خوب کند.»

خط آهن حیرتان – مزار شریف به طول ۷۵ کیلومتر است که در سال ۲۰۱۰ با هزینه ۱۲۰ میلیون دالر ساخته شد. پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در کشور، قرارداد نگهداری و نظارت بر راه آهن حیرتان – مزار شریف با یک شرکت ازبیکستانی در دسمبر ۲۰۲۲ لغو شد و در عوض، قرارداد با یک شرکت قزاقستانی منعقد گردید.

تجارت

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با نمایندگان از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت داخله و نماینده دفتر صدراعظم مالیزیا برای افغانستان به ریاست دکتر شازلینا بنت ذین العابدین دیدار و ملاقات نمود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، در این دیدار دو طرف روی تجارت دوجانبه، برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی جهت استحکام روابط تجارتی دو کشور، بیلانس تجارت افغانستان و مالیزیا، ایجاد بازار برای محصولات افغانستان از جمله قالین، پنبه، سنگ‌های معدنی بحث و گفتگو نمودند.

به گفته این وزارت در پایان این دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای منطقه در افغانستان؛ از سرمایه‌گذاران کشور مالیزیا نیز خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading

تجارت

نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان تا چهار روز دیگر در کابل برگزار می‌شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت در ادامه‌ برگزاری نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به هدف بازاریابی برای تولیدات افغانی، این بار می‌خواهد که یک نمایشگاه بین المللی مشترک میان افغانستان و قزاقستان را در کابل برگزار کند.

این نمایشگاه قرار است تا چهار روز دیگر برای دو روز گشایش یابد.

مسوولان وزارت صنعت و تجارت تاکید می‌کنند که این نمایشگاه به هدف گسترش و تحکیم روابط تجارتی میان دو کشور برگزار می‌شود.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید: «این نمایشگاه به ادامه نمایشگاه بین المللی قزاق – افغان که به اشتراک هیات بزرگ مختلط دولتی و سکتور خصوصی امارت اسلامی افغانستان در شهر آستانه جمهوری قزاقستان دایر گردیده بود، برگزار می‌شود. در این نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان و جمهوری قزاقستان در سکتور های مختلف به مدت دو روز به نمایش گذاشته می‌شود.»

به گفته مسوولان، در این نمایشگاه ۴۰ شرکت بزرگ قزاقی مشمول ۸۰ تاجر و هیات همراه شان و ۴۰ شرکت بزرگ افغانی اشتراک کرده و محصولات و تولیدات شان‌را به نمایش می‌گذارند.

محمد صابر لطیفی، رئیس مرکز نمایشگاه‌ بین المللی افغانستان می‌گوید: «محصولات و تولیدات افغانستان است. بیشتر آن محصولاتی است که به قزاقستان صادرات داریم و محصولاتی که شرکت‌های افغانی می‌خواهند به آسیای میانه و به قزاقستان صادرات داشته باشند. میوه های خشک افغانستان، فرآورده های معدنی افغانستان و خدمات اقتصادی و تجارتی افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد.»

قرار است در جریان این نمایشگاه تفاهم‌نامه‌های گوناگون نیز برای داد و ستد کالاها میان شرکت‌ها به امضا برسد.

پیش از این نیز چنین نمایشگاه‌ها در مرکز نمایشگاه بین المللی افغانستان برگزار شده بود.

به باور آگاهان، برگزاری نمایشگاه ها یکی از راه های خوب بازاریابی برای تولیدات داخلی است و حکومت تلاش کند تا در همکاری با بخش خصوصی در نمایشگاه های منطقه‌ای و بین المللی شرکت کند تا کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت های جهانی خریدار پیدا کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!