Connect with us

اخبار ساحوی

اوباما در مورد برنامه خروج سربازان کشورش از افغانستان باز اندیشی می کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

140718-barack-obama-2115_86aea53294a878936633ec10495866b6

مقام های ارشد امریکایی گفته اند که با افزایش فشار ها بر کاخ سفید پیرامون حفظ شمار کنونی سربازان امریکایی در افغانستان و یا آهسته ساختن روند خروج، به نظر می رسد که اوباما بسیار علاقه مند به حفظ یک نیروی کافی برای شکار القاعده و جنگجویان داعش است.

 

اخیراً فرمانده عمومی ماموریت حمایت قاطع در افغانستان نیز تغییر طرح کنونی و ایجاد برنامه تازه خروج را یک نیاز دانسته بود.با افزایش شورشگری در افغانستان و بدل شدن چهره آن از وضعیت چریکی به تهاجمی که تصرف کندز نمونه ای از آن است، رایزنی ها در مورد تغییر طرح خروج سربازان بین المللی  نیز بالا گرفته است. وضعیت موجود افغانستان، فشار ها بر کاخ سفید را نیز برای تغییر در برنامه خروج افزایش داده است.

 

مقام های ارشد امریکایی میگویند”به نظر می رسد رییس جمهور اوباما بسیار تمایل به حفظ یک نیروی به حد کافی برزگ برای مبارزه با عناصر القاعده و جنگجویان داعش دارد. با آنکه رییس جمهور اوباما پایان جنگ افغانستان را اعلام کرده است، پیشرفت های اخیر طالبان پنتاگون و بسیاری از اعضای کنگره امریکا و تاسیسات امنیت ملی در واشنگتن را متقاعد ساخته است که باقی ماندن سربازان امریکایی در افغانستان بسیار مهم است.”

 

نیویارک تایمز به نقل از این مقام های امریکایی که نخواسته اند از آنها نام گرفته شود نوشته است: تصرف دو هفته پیش شهرکندز فقط با چند صد جنگجوی طالب، دریافت پناهگاه ها از سوی القاعده در کوه های افغانستان و جای پا یافتن داعش با استخدام طالبان ناراضی، این همه فصل جدیدی را در جنگ افغانستان می گشاید.

این مقام های ارشد امریکایی میگویند” این تحولات کاخ سفید را متقاعد ساخته است که برای حفظ یک نیروی مبارزه با تروریزم در افغانستان نیاز است. اما، شمار این نیرو و اینکه آیا نیروهای امریکایی به آموزش نیروهای افغان نیز ادامه دهند، موضوع بحث در داخل و بیرون از دولت امریکا است. “

 

اما وزارت داخله کشور این طرح را این گونه ارزیابی می کند.

صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله گفت” ما از ادامه ماموریت نیروهای امریکایی در قسمت مشوره دهی ، حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان،تجهیز نیروهای امنیتی افغانستان و مبارزه مشترک با تروریزم بین المللی استقبال می کنیم. موجودیت شان باعث این خاد شد که ظرفیت های نیروهای امنیتی افغانستان بیشتر شود”

 

به نوشته نیویارک تایمز، در حال حاضر، گزینه ای که بگونه جدی زیر بررسی است طرح جنرال مارتین دمپسی رییس پیشین ستاد مشترک ارتش امریکا می باشد که حفظ سه تا پنج هزار سرباز برای ماموریت مبارزه با دهشت افگنی است.

 

پنتاگون نیز گزینه هایی را ارائه کرده است که شامل حضور در حد سفارت “یک هزار” و تا حفظ رقم کنونی نو هزار هشتصد سرباز است که به نیروهای امریکایی امکان ادامه آموزش و مشورت دهی به افغانها را نیز می دهد.

 

گزارش از فهیم نوری

 

Advertisement

اخبار ساحوی

چین میزبان مذاکرات آشتی میان حماس و فتح خواهد بود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۸, ۱۴۰۳)

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چین میزبان گفتگوها بین حماس و رقیب آن فتح برای وحدت فلسطین خواهد بود که یک موضوع قابل توجه در دیپلوماسی در مورد فلسطین همزمان با ادامه جنگ در نوار غزه است.

پس از حمله حماس بر اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته، اسرائیل سوگند یاد کرده است که این گروه را نابود می‌کند. حملات اسرائیل بر غزه تا کنون بیش از ۳۴ هزار کشته بر جای گذاشته است.

فتح جنبش محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین است که از حمایت غرب برخوردار بوده و در کرانه باختری زیر اشغال اسرائیل، حکمرانی محدودی دارد.

حماس و فتح از زمانی که افراد حماس در جنگی کوتاه در سال ۲۰۰۷ فتح را از غزه بیرون راندند، نتوانسته اند که اختلافات سیاسی خود را حل کنند. واشنگتن از اقدامات برای آشتی دادن این دو گروه هراس دارد، زیرا از تشکیلات خودگردان حمایت می‌کند اما حماس را به عنوان یک گروه تروریستی می‌شناسد.

یکی از مقامات فتح به رویترز گفت که هیاتی به رهبری عزام الأحمد، مقام ارشد این گروه به چین رفته است. یک مقام حماس گفت که تیم این جناح برای مذاکرات به رهبری موسی ابومرزوق، یکی از مقامات ارشد حماس، اواخر روز جمعه به چین پرواز خواهد کرد.

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک کنفرانس مطبوعاتی روز جمعه، تصریح کرد: «ما از تقویت اقتدار تشکیلات خودگردان ملی فلسطین حمایت می‌نماییم و از همه جناح‌های فلسطینی در دستیابی به آشتی و افزایش همبستگی از طریق گفتگو و مشورت حمایت می‌کنیم.»

از زمان آغاز جنگ غزه، این اولین باری است که یک هیات حماس به چین می‌رود. به گفته وزارت خارجه چین، یک دیپلومات چینی به نام وانگ کجیان ماه گذشته در قطر با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس دیدار کرده بود.

این دیپلومات مستقر در بیجینگ گفت که هدف از این مذاکرات حمایت از تلاش‌ها برای آشتی دادن دو گروه رقیب فلسطینی است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

بریتانیا تحریم‌های جدید علیه صنعت طیاره بی‌پیلوت سازی ایران وضع کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۷, ۱۴۰۳)

بریتانیا روز پنجشنبه در واکنش به حمله ایران بر اسرائیل در اوایل ماه جاری میلادی، تحریم‌های جدیدی را علیه صنعت ساخت طیاره‌ نظامی بی‌پیلوت ایران اعلام کرد.

این اقدامات که با هماهنگی ایالات متحده و کانادا انجام شده است، چهار کسب و کار و دو رئیس را در شبکه‌ای از شرکت‌های ساخت طیاره‌های بی‌پیلوت هدف قرار می‌دهد.

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای گفت: «حمله خطرناک رژیم ایران بر اسرائیل خطر هزاران تلفات غیرنظامی و تشدید تنش در منطقه را با خود داشت.»

وی افزود: «امروز بریتانیا و شرکای ما پیام روشنی ارسال کرده اند – ما مسوولان رفتار بی‌ثبات کننده ایران را مورد بازخواست قرار خواهیم داد.»

بریتانیا همچنین اعلام کرد که ممنوعیت‌های جدیدی را برای صادرات طیاره‌های بی‌پیلوت و قطعات راکتی به ایران اعمال خواهد کرد تا توانایی‌های نظامی آن را محدود کند.

هفته گذشته، بریتانیا در اقدامی هماهنگ با ایالات متحده، در پی حمله ایران بر اسرائیل، تحریم‌هایی را علیه شخصیت‌ها و سازمان‌های نظامی ایران اعمال کرد.

ایران در سیزدهم اپریل به عنوان یک حمله انتقام‌جویانه برای حمله به ساختمان سفارت خود در دمشق، طیاره های بدون سرنشین و راکت‌هایی را به سمت اسرائیل پرتاب کرد، اقدامی که خطر تشدید بیشتر درگیری‌ها در خاورمیانه را افزایش داد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترکیه در گزارش حقوق بشر امریکا را به استانداردهای دوگانه در مورد غزه متهم کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

به گزارش خبرگزاری رویترز، ترکیه روز چهارشنبه (۵ثور) ایالات متحده را به داشتن استاندارد‌های دوگانه در حوزه حقوق بشر متهم کرده و از ناتوانی وزارت خارجه این کشور در انعکاس جنایات اسرائیل در جنگ غزه انتقاد کرد.

در بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه ترکیه آمده است: «ما عمیقا از اینکه بحران انسانی در جنګ غزه در گزارش سالانه وزارت خارجه امریکا منعکس نشده است، نگران هستیم. این گزارش با انگیزه‌های سیاسی و به دور از بی طرفی نگارش شده است. ما از واشنگتن می‌خواهیم به استاندارد‌های دوگانه خود در این زمینه پایان بخشد.»

وزارت خارجه ترکیه در ادامه امریکا را متهم به ارتباط با شبه نظامیان کُرد سوری متهم کرد؛ گروه که از سوی انقره تروریستی محسوب می‌شود.

انقره در پایان گزارش با محکوم کردن جنگ اسرائیل در غزه، خواستار استقرار آتش بس فوری شد.

این بیانیه همچنین حمایت همه جانبه و بی، چون و چرای کشور‌های غربی از تل آویو در این جنگ را مورد انتقاد قرار داد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!