Connect with us

تجارت

ایجاد دروازه‌های تازه در روابط افغانستان و چین

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۴, ۱۴۰۰)

چین کشوری که دوامدار با افغانستان و مردمش کمک می‌کند.

امارت اسلامی می‌گوید زمینه سرمایه‌گذاری بر تمامی سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه سرمایه‌گذاران چینی فراهم شده است.

معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید نقش اقتصادی چین بسیار مهم است و افغانستان از سرمایه‌گذاری چین در کشور استقبال می‌کند.

آگاهان اقتصادی می‌گویند در حال حاضر تجارت افغانستان و چین تا دو میلیارد دالر می‌رسد و کشور چین به عنوان سومین شریک اقتصادی افغانستان در میان کشورهای جهان محسوب می‌شود.

چین به عنوان یکی از کشور ها بزرگ اقتصادی دنیا تصمیم دارد تا افغانستان را وارد دنیای بزرگ تجارت جهانی کند.

در تازه ترین مورد وزیر خارجه چین با همتای پاکستانی‌اش در بیجنگ توافق کرده اند تا افغانستان را وارد گذرگاه تجاری سی‌پک (دهلیز اقتصادی چین و پاکستان) بسازند، تصمیمی که کابل از آن استقبال می‌کند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی دراین باره گفت:”چین کشور مهم و مقتدر جهان است و نقش چین در کشور ما بسیار مهم است. از لحاظ اقتصادی امارت اسلامی به سرمایه‌گذاری تمامی کشورها بخصوص چین نیاز دارد.”

سیاستمداران همچنین معتقدند که روابط چین و افغانستان همیشه دوستانه بوده اند، دو ملت روابط دوستانه دارند و معرفی سرمایه‌گذاری چینی برای افغانستان اهمیت زیادی دارد.

وحیدالله سباوون، رییس حزب اتحاد اسلامی افغانستان گفت:”چین از سابق علاقه‌مند بود از دوران کرزی علاقه داشت وحتا پیش از دوران ظاهرخان علاقه داشت سرمایه‌گذاری کند و این نشان میدهد چین همواره در کنار مردم افغانستان بوده است.”

آگاهان اقتصادی به این باورند که چین به داشتن تکنولوژی بروز می‌تواند افغانستان را در مسیر پیشرفت و دست‌یابی به تکنولوژی کمک کند.

خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان گفت:” چین برای ما یک کشور و دوست بسیار نزدیک است با آنها یک تجارت بسیار بزرگ داریم در گذشته تا دو میلیارد دالر با این کشور ما تجارت داشته ایم در حال حاضر سومین شریک اقتصادی افغانستان در جهان محسوب می‌شود.”

در سوی دیگر شهروندان از کمک‌های کشور چین در گذشته ابراز خرسندی کرده می‌گویند چین با سرمایه‌گذاری در افغانستان می‌تواند زمینه کار را برای شهروندان کشور مساعد سازد.

احمد، باشنده کابل دراین باره گفت:”چین یک قدرت بزرگ جهانی است و خوب است افغانستان از او خواهان کمک شود.”

محمد نسیم، باشنده کابل گفت:”چین یک کشور صنعتی است میتواند با افغانستان همکاری خوب داشته باشد.”

خالد، باشنده کابل دراین باره گفت:”وقتی چین با افغانستان کمک کند زمینه کار فراهم می‌شود مردم دیگر در مرزها کشته نمی‌شوند.”
درهمین حال، عالمان دین نیز می‌گویند کمک و دوستی در میان مردم جهان حد و مرز نمی‌شناسد این عالمان دین با اشاره به کمک‌های اخیر دولت چین به مردم

افغانستان می‌گویند؛ نیاز است تمام کشورها به افغانستان دید مثبت داشته باشند.

حسین جعفری، عالم دین دراین باره گفت:”دولت چین برای تمامی کشورهای غیرمسلمان یک مثال است و این‌ها می توانند به شهروندان افغانستان کمک کنند.”

دولت چین پس از روی کار آمدن امارت اسلامی تا کنون چند دور کمک‌های غذایی و غیرغذایی به مردم افغانستان توزیع کرده است. کمک‌های که باور بسیاری در موقع مناسب به نیازمندان و بحران زده رسیده است همچنان چین اولین کشوری بود که صدها هزار دوز واکسین ضد کرونا را به مردم افغانستان کمک کرد.

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم تاتارستان روسیه شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۵, ۱۴۰۳)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت به منظور اشتراک در پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام عازم جمهوری تاتارستان شد.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که آقای عزیزی در راس یک هیات بلند پایه امارت اسلامی به دعوت رسمی رستم مینی خانوف، رئیس جمهور تاتارستان به تاتارستان سفر کرد.

قرار است پانزدهمین نشست بین المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام به تاریخ ۱۴ ماه می الی ۱۹ماه می سال روان میلادی در شهر کازان جمهوری تاتارستان برگزار گردد.

Continue Reading

تجارت

حنفی: افغانستان می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۴, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست‌الوزرا می‌گوید، افغانستان دارای عوامل مهم برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود.

عبدالسلام حنفی در مراسم افتتاح نمایشگاه ملی و بین‌المللی به مناسبت هفته صنعت گفته که رُشد صنعت زمینه‌ساز رُشد بخش‌های دیگری اقتصادی می‌شود و امارت اسلامی با تمام معنا حامی صنعت و تولیدات داخلی کشور است.

آقای حنفی گفته است: «افغانستان دارای عوامل مهم و غنی برای تولیدات صنعتی است که می‌تواند به یکی از مراکز مهم صنعتی در منطقه مبدل شود. رشد صنعت زمینه ساز رشد سکتورهای دیگری اقتصادی به ویژه زراعت نیز خواهد بود.»

در این مراسم، سرپرست وزارت صنعت و تجارت همچنان افزوده که امارت اسلامی برنامه‌هایی را در زمینه‌های رُشد صنعت و حمایت از بخش خصوصی روی ‌دست دارد که افغانستان را به‌ خودکفایی می‌رساند.

نورالدین عزیزی تصریح کرده که صنعت افغانستان در حال حاضر رو به پیشرفت وکیفیت کالاهای صادراتی نیز بلند رفته است.

در همین حال، شماری از سرمایه‌گذاران در این مراسم گفتند که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی صادرات کشور افزایش یافته و همچنان به تعداد شرکت‌های تولیدی نیز افزوده شده است.

این نمایشگاه برای هفت روز به روی بازدیدکنندگان باز است و تولیدات صنعتی در ۴۵۰ غرفه به نمایش گذاشته شده که زنان تجارت‌پیشه نیز شرکت کرده‌اند.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و پاکستان در مورد یک میکانیزم تازه برای رفت و آمد موترهای باربری توافق کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۳, ۱۴۰۳)

وزارت ترانسپورت و هوانوردی خبر داده است که افغانستان و پاکستان بر صدور یک سند موقت برای رانندگان موترهای باربری به توافق رسیده اند.

این وزارت با نشر اطلاعیه‌ای امروز (یکشنبه، ۲۳ ثور) گفت که رانندگان و کلینران موترهای حامل کالاهای تجارتی از افغانستان و پاکستان باید برای عبور از گذرگاه‌ها این سند را با خود داشته باشند.

بر بنیاد این اطلاعیه، سند مذکور برای افغان‌ها در سفارت پاکستان در کابل و قونسلگری این کشور در کندهار توزیع می‌شود.

برای پاکستانی‌ها، این سند در دفتر اتشه ترانسپورتی افغانستان در پشاور و کویته داده می‌شود.

وزارت ترانسپورت از مالکان و رانندگان موترهای باربری خواسته است که الی اول جوزا اسناد مورد نیاز خود را به شرکت‌های ترانسپورتی مربوطه خود تسلیم نمایند.

این وزارت هشدار داده است که سر از تاریخ اول جوزا، موترهای باربری نمی‌توانند بدون سند تازه به این دو کشور رفت و آمد کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!