Connect with us

تجارت

بانک جهانی: اقتصاد افغانستان نسبت به قبل کوچک تر شده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۲۷, ۱۴۰۱)

بانک جهانی با نشر یک گزارش تازه گفته که افغانستان با مشکلات شدید اجتماعی و اقتصادی مواجه است و اقتصاد این کشور نسبت به قبل کوچک تر شده است.

در این گزارش آمده است که تولید ناخالص داخلی واقعی در افغانستان نزدیک به ۳۰ تا ۳۵ درصد بین سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ کاهش داشته و ممکن برای دو سال آینده این رقم بیشتر شود.

بانک جهانی تاکید کرده است که هرگونه ادامه سیاست‌های محدود کننده در زمینه تحصیل و کار زنان، افزایش بی‌ثباتی در بخش بانکی، کاهش احتمالی کمک های جامعه بین‌المللی یا بدتر شدن وضعیت امنیتی و سیاسی به اقتصاد افغانستان آسیب جدی می‌رساند.

در گزارش این بانک همچنان آمده است که بدون بهبود در درآمد سرانه انتظار می‌رود فقر همچنان گسترده شود و بیش از دو سوم خانوادها در افغانستان برای تامین هزینه‌های اساسی با مشکل جدی مواجه شوند.

بانک جهانی در گزارش‌اش همچنان از کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصد تولید ناخالص واقعی داخلی در افغانستان بین سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ خبر داده است.

دراین گزارش آمده است :«افغانستان اکنون اقتصاد بسیار کوچک‌تری دارد. پس از انقباض قابل توجه، اقتصاد به نقطه عطف رسیده است و احتمالاً حول تعادل در سطح پایین قرار دارد. در حالی که تورم همچنان بالاست. هرچند نشانه‌هایی از ثبات اقتصادی و انعطاف‌پذیری تجارت‌های افغانستان وجود دارد، اما این کشور همچنان با چالش‌های اجتماعی و اقتصادی عظیمی مواجه است که به شدت بر رفاه مردم به‌ ویژه زنان، دختران و اقلیت‌ها تأثیر می‌گذارد. شرایط زندگی در چند ماه گذشته بهبود جزئی را نشان داده است، اما محرومیت در سراسر افغانستان بسیار بالاست و تورم مداوم ممکن است هر گونه دستاوردهای رفاهی را کاهش دهد.»

بانک جهانی در گزارش تاکید کرده است که هرگونه ادامه سیاست‌های محدود کننده در زمینه تحصیل و کار زنان، افزایش بی‌ثباتی در بخش بانکی، کاهش احتمالی کمک‌های جامعه بین‌المللی یا بدتر شدن وضعیت امنیتی و سیاسی به اقتصاد افغانستان آسیب جدی می‌رساند.

در همین حال وزارت اقتصاد کشور می‌گوید که با راه اندازی پروژه‌های بزرگ اقتصادی تلاش دارند تا بحران اقتصادی در افغانستان را مهار کنند، مقام‌های این وزارت همچنان از جامعه جهانی می‌خواهند که افزون بر کمک‌های بشردوستانه کمک‌ها را در بخش پروژه‌های انکشافی به افغانستان نیز افزایش دهند.

بانک جهانی هرچند گفته همه سناریوها برای حل مشکلات در افغانستان به ادامه کمک‌های خارج از بودجه جامعه بین‌المللی بستگی دارد اما تاکید کرده است که یک مسیر صعودی بیشتر و پایدارتر مستلزم اقدامات دولت جدید افغانستان برای باز کردن یکپارچگی اقتصادی مورد نیاز و فرصت‌های داخلی برای بخش خصوصی برای ایجاد شغل به مردم افغانستان است که شامل رفع سیاست‌های محدودکننده جنسیتی، افزایش شفافیت در امور مالی عمومی و ارائه خدمات، و رفع محدودیت‌های بخش مالی می باشد.

تجارت

بانک جهانی: آینده اقتصاد افغانستان تاریک است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱, ۱۴۰۳)

بانک جهانی اعلام کرده که آینده اقتصاد افغانستان به دلیل عدم رشد تولید ناخالص داخلی و کاهش کمک‌های خارجی تاریک است.

این نهاد با نشر گزارشی گفته است که تولید ناخالص داخلی افغانستان در سال ۲۰۲۱ تا ۲۰.۷ درصد و در سال ۲۰۲۲ تا ۶.۲ درصد کاهش یافت.

در این گزارش آمده است: «در حالی که اقتصاد زراعتی و معیشتی افغانستان از جمله تولید غیرقانونی تریاک تا حدی توانایی مقابله با این مشکل را در مناطق روستایی ایجاد کرد، افزایش قیمت‌ها، کاهش تقاضا، کاهش اشتغال، و اختلال در خدمات تاثیرات شدیدی در سراسر کشور داشت.»

به گفته بانک جهانی، در این مدت میزان خانواده‌هایی که درآمد کافی برای تامین نیازهای غذایی اولیه را نداشتند از ۱۶ درصد به ۳۶ درصد افزایش یافت.

بانک جهانی خاطر نشان کرده که به دلیل سیاست‌های امارت اسلامی در مورد زنان و دختران، جامعه جهانی شیوه حمایت از افغانستان را تغییر داده و اکنون کمک‌های بشردوستانه ارایه کرده و از خدمات اساسی حمایت می‌کند.

با این حال، بانک جهانی گفته است که امارت اسلامی وضعیت عواید را بهبود بخشیده چنانچه در سال ۲۰۲۲، عواید ۲.۲ میلیارد دالر یا ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی کشور بود.

در گزارش این نهاد آمده است: «با آنهم فعالیت عمومی اقتصادی محدود بود، نرخ بیکاری بالا و بخش بانکداری به دلیل محدودیت‌ها در بخش انتقالات بین المللی و نگرانی‌ها در باره نقدینگی و بازپرداخت قرض فعالیت غیر عادی داشت.»

بانک جهانی هشدار داده است که رکود اقتصادی در افغانستان حد اقل تا سال ۲۰۲۵ ادامه داشته و این امر میزان فقر و بیکاری را افزایش خواهد داد.

این بانک گفته است که افغانستان برای بهبود وضعیت اقتصادی اش نیاز به تمرکز بر زراعت و استخراج معادن دارد، چون زراعت محرک مهم رشد اقتصادی است و فقر را کاهش می‌دهد.

Continue Reading

تجارت

وزارت تجارت: تفاهم‌نامه همکاری با ده موسسه در بخش تشبثات امضاء شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که جهت حمایت از انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط با ده موسسه تفاهم‌نامه‌های همکاری را امضاء نمود.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به پالیسی امارت اسلامی افغانستان گفت: «در تطبیق پروژه‌ها؛ باید جداً متوجه فعالیت‌ها و عمل‌کردهای مان باشیم و تلاش گردد تا از پروژه‌ها استفاده مفید مطابق به نیازمندی‌ها صورت گیرد و مستحقین مستفید گردند.»

قرار است این ده موسسه پروژه‌های شان را که ارزش مجموع آن در حدود ۱.۱۳۰.۰۷۶ دالر امریکایی می‌باشد؛ در ولایت‌های کابل، بغلان، غور، هرات، لوگر، ننگرهار، بلخ، بدخشان و جوزجان تطبیق و در حدود ۱۰۰۰تن را به صورت مستقیم تحت پوشش قرار دهند.

این درحالی است که وزارت صنعت و تجارت تاکنون تفاهم‌نامه همکاری و تطبیق ۷۲ پروژه را به ارزش مجموع در حدود ۵۳.۶۱۷.۵۳۲ دالر امریکایی با مؤسسات ملی و بین‌المللی جهت انکشاف تشبثات کوچک‌تر، کوچک و متوسط، در بخش‌های رشد، حمايت‌های مالی و تخنيكی، ارايه خدمات و ارتقای ظرفيت خانواده‌ها كارآفرين، ايجاد درآمددزايی واشتغال‌زايی، افزايش مهارت‌های صنايع‌دستی و حمايت از تجارت‌های كوچك‌تر، كوچك و متوسط و غیره؛ در مطابقت به اصول و قوانين امارت اسلامی و اولويت‌دهی در تطبیق پروژه‌ها به مهاجرين و عودت‌كنندگان کشور و بیجاشدگان داخلی به امضاء رساند که به تعداد ۶۳۵.۸۶۵ تن به صورت مستقیم و در حدود ۴.۳۷۱.۵۷۰ تن به صورت غیرمستقیم در ۲۵ ولایت کشور از تطبیق این پروژه‌ها مستفید می‌گردند.

Continue Reading

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!