Connect with us

تجارت

ملابرادر: حکومت هیچ کار اساسی را انجام نداده که رضایت مردم را جلب کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۲۷, ۱۴۰۱)

معاون اقتصادی رییس الوزرا می پذیرد که حکومت در یک سال گذشته نتوانسته است کار اساسی ای را انجام دهد که رضایت مردم را جلب کند.

ملا عبدالغنی برادر این مطلب را در بیست‌وهفتمین نمایشگاه خزانی محصولات زراعتی در بادام باغ کابل بیان کرده است.

ملابرادر می افزاید که در حال حاضر زمینه های فراوان کاریابی و سرمایه گذاری وجود دارد و باید حکومت از معادن، آب های شیرین و زمین های زراعتی به نفع مردم استفاده کند.

به گفته وی، همه نهاد ها چه دولتی و چه خصوصی برای خودکفایی کشور مسئولانه عمل کنند.

آقای برادر می‌گوید: «در یک سال گذشته برای این مردم کاری را انجام نداده ایم که به آن قانع شوند. مردم قانع نیستند. ما تا هنوز خدمتی را به آنان انجام نداده ایم که یک کار نمونه باشد. ما باید چنان مستغنی شویم که دست مان دیگر به سوی جهان دراز نباشد.»

معاون اداری رییس الوزرا اما به موضوع امنیت شهروندان اشاره می‌کند و می‌گوید که هیچ تهدیدی متوجه شهروندان افغانستان نیست.

عبدالسلام حنفی می‌گوید هیچ کسی حق کشتن و شکنجه کردن افراد را ندارد و نیروهای امنیتی هم در بازداشت و نگهداشتن افراد باید مسلکی و مطابق قانون عمل کنند.

آقای حنفی می‌گوید: «اگر در ساحه جنگ کسی کشته می‌شود این یک موضوع جدا است. اما وقتیکه یک فرد گرفتار می‌شود، بعد از گرفتار شدن حکم آن کاملاً تغییر می‌کند. دیگر کسی حق ندارد محبوس را بکُشد، اگر می‌کُشد، یک جرم فردی است. از نظر ما آن محکوم است. در هرجا باشد ما او را محاکمه می‌کنیم.»

با این حال وزیر زراعت ومالداری و شماری از اعضای اتاق تجارت و سرمایه گذاری می‌گویند که تا زمانی که بخش زراعت کشور توسعه نیابد، افغانستان به خودکفایی نمی رسد.

عطاءالله عمری، وزیر زراعت ومالداری می‌گوید: « ما اگر توجه به زراعت کنیم از تحریم ها و تهدید های خارج خلاص می‌شویم.»

معاون اتاق تجارت و سرمایه گذاری هم می‌گوید که آنان زمینه یک نمایشگاه دایمی را در پایتخت فراهم می‌کنند تا از این طریق محصولات زراعتی حمایت شود.

در این برنامه مقام‌های امارت اسلامی از تاجران می‌خواهند تا در بخش زراعت سرمایه گذاری کنند. آنان می‌افزایند که تسهیلات لازم را به خصوص در بخش ایجاد سردخانه ها فراهم خواهند ساخت.

تجارت

مجموع ارزش صادرات در ماه حوت سال گذشته به بیش از ۱۴۰ میلیون دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات ارقام مربوط به صادرات و واردات کشور را در ماه حوت سال ۱۴۰۲ جمع‌آوری و تحلیل نموده است که مجموع ارزش صادرات کشور در این ماه به ۱۴۱٫۱ میلیون دالر و مجموع ارزش واردات به ۷۸۹٫۶ میلیون دالر می‌رسد.

این در حالی‌ست که مجموع ارزش صادرات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۱۷۴ میلیون دالر می‌رسید؛ تحلیل ارقام نشان می‌دهد که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ نسبت به همین ماه سال ۱۴۰۲ صادارت ۳۲٫۹ میلیون دالر بیش‌تر بوده است.

از سوی هم مجموع ارزش واردات کشور در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به ۶۹۰٫۴ میلیون دالر می‌رسید که در همان ماه سال ۱۴۰۲ در ارزش واردات ۹۹٫۲ میلیون دالر افزایش آمده است.

ارقام نشان می‌دهد که بیش‌ترین صادرات در ماه حوت سال ۱۴۰۲ به کشورهای پاکستان، هندوستان و امارات متحده عربی بوده در حالی‌که در ماه حوت سال ۱۴۰۱ به کشورهای پاکستان، هندوستان و چین بوده است.

Continue Reading

تجارت

وزارت صنعت و تجارت: افغانستان در تولید ۱۳۳ قلم جنس به خودکفایی رسیده است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۵, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که افغانستان در ۴۵ سکتور و در تولید ۱۳۳ قلم جنس به ظرفیت خودکفایی رسیده است و این وزارت تلاش دارد تا افغانستان از یک کشور وارداتی به صادراتی تبدیل شود.

مسوولان این وزارت همچنان بر ادامه‌ پشتیبانی از تولیدات داخلی و جذب سرمایه‌گذاری به این منظور تأکید دارند.

سخنگوی وزارت صنعت و تجارت بر افزایش استفاده کالاها و تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی و ملی تأکید کرده و افزوده است که تلاش‌ها برای یافتن بازار برای محصولات داخلی در داخل و خارج از کشور نیز آغاز شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده گفته است: «در ۱۳۳ قلم اجناس تولیدی که ۴۵ سکتور می‌شود به ظرفیت خودکفایی رسیدیم و همچنان در ۹۵ قلم جنس تولیدی که ۲۷ سکتور می‌شود به ظرفیت نیمه‌خودکفایی رسیدیم.»

آقای جواد آخندزاده علاوه کرد: «این در حالی است که ادارات امارتی متعهد به استفاده اجناس و تولیدات داخلی جهت حمایت از رشد صنایع در کشور می‌باشند.»

در همین حال، اتاق صنایع و معادن نیز می‌گوید که در جریان دو و نیم سال گذشته به انکشاف تولیدات داخلی بیشتر توجه صورت گرفته و در حال گسترش است.

با این حال، مسوولان این اتاق بر گسترش فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی در پروژه‌های دولتی تأکید می‌کنند.

عبدالنصیر رشتیا، عضو اتاق صنایع و معادن در این مورد بیان نمود: «من فکر می‌کنم که حکومت هم یکی از بزرگترین مصرف‌کنندگان در مارکیت می‌باشد در صورتیکه در تمام پروژه‌های انکشافی و توسعه‌ای خود از محصولات و تولیدات داخلی استفاده بکند.»

از سویی هم، کارشناسان اقتصادی گفته‌اند که اگر استفاده از تولیدات و محصولات داخلی در پروژه‌های دولتی افزایش یابد، افغانستان به سرعت به سوی استقلال اقتصادی پیش خواهد رفت.

Continue Reading

تجارت

فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع اعلام شد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۱, ۱۴۰۳)

د افغانستان بانک اعلام کرده است که فعالیت صرافی‌های آنلاین ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

این نهاد در اطلاعیه‌ای گفته است که تا کنون به هیچ شخص یا شرکت جواز فعالیت صرافی آنلاین را صادر نکرده است، زیرا این‌گونه فعالیت‌ها غیر قانونی می‌باشد.

در اطلاعیه آمده است: «د افغانستان بانک از هموطنان عزیز تقاضا دارد تا با توجه به خطرات، خسارات و مسوولیت‌های بعدی این معاملات، از انجام معاملات آنلاین صرافی خودداری نمایند.»

د افغانستان بانک افزوده است که این موضوع با ادارات کشفی و امنیتی در جریان گذاشته شده است و با متخلفان برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!