Connect with us

تجارت

بانک جهانی: کووید-۱۹ معیشت مردم افغانستان را با خطر مواجه کرده است

منتشر شده

در

Photo credit: World Bank
(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

بانک جهانی در گزارشی میگوید که رشد اقتصادی افغانستان درسال ۲۰۲۰ میلادی بنابرشیوع ویروس کووید-۱۹ بین ۵.۵  الی ۷.۴ درصد کاهش می یابد و این وضعیت منجر به افزایش دامنه‌ی فقر و تنگدستی و کاهش شدید میزان عواید دولت خواهد شد.

این گزارش که زیر عنوان «ایستادگی در برابر طوفان» روز گذشته به نشر رسید، اثرات شیوع ویروس کوید-۱۹ بر انکشاف اقتصادی افغانستان با توجه به پیچیدگی اوضاع امنیتی، ابهام در تداوم میزان کمک های مالی جامعه جهانی و پیامد های احتمالی توافق سیاسی با گروه طالبان را به بررسی گرفته است.

این گزارش هشدار میدهد که بنابر کاهش سطح درآمد و افزایش قیمت مواد غذایی و سایر نیازمندی های اولیه خانواده ها، ممکن میزان افغان های که تحت خط فقر زندگی می کنند از ۵۵ درصد در سال ۲۰۱۷ به ۷۲ درصد در سال ۲۰۲۰ میلادی افزایش یابد.

هینری کرالی، رییس دفتر بانک جهانی در افغانستان میگوید:”بحران ناشی از شیوع ویروس کووید-۱۹ تاثیرات فوق العاده منفی را روی شرایط زندگی مردم افغانستان برجا گذاشته است. از سوی دیگر کاهش میزان عواید حکومت سبب شده است تا ادارات ذیربط نتوانند منابع مالی را به منظور حفظ سلامتی مردم، راه اندازی برنامه های امرار معیشت برای نفوس فقیر جامعه و در نهایت تسریع رشد اقتصادی کشور روی دست گیرند.”

یافته های این گزارش هم چنان نشان میدهد که میزان فعالیت های اقتصادی در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی به دلیل قرنطین شهر ها و اتخاذ تدابیر وقایوی به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کووید-۱۹ به شدت کاهش یافته است و این امر اثرات فوق العاده منفی را روی فعالیت سکتور صنایع و خدمات بر جا گذاشته است.

این نهاد میگوید که علیرغم افزایش قابل ملاحظه‌ی در میزان کشت و تولید محصولات زراعتی پس از رفع خشکسالی سال ۲۰۱۸، کاهش تولیدات صنعتی و کاهش تقاضا برای خدمات از یک سو و از جانب دیگر کاهش عواید بنابر کسر تجارت و تقلیل وضع مالیات، فشار بالای نظام مالی افغانستان را به شدت افزایش داده است.

بانک جهانی میگوید که به منظور رفع اثرات بحران بوجود آمد این گزارش بانک جهانی بر اولویت بندی محتاطانه در انجام مصارف دولت به هدف حمایت از آسیب پذیرترین بخش ها و محدود ساختن خسارات اقتصادی در دراز مدت تاکید می کند.

این گزارش همچنان بر لزوم حمایت پایدار مالی از سوی جامعه جهانی برای افغانستان تاکید نموده است تا از طریق فراهم سازی کمک های بین المللی کاهش بوجود آمده در عواید داخلی این کشور جبران شود و وجوه مالی کافی به هدف تامین مصارف مورد نیاز برای بهبود اوضاع اجتماعی و اقتصادی قابل دسترس باشد.

هینری کرالی در این زمینه تصریح میکند: “به هدف حمایت از خانواده های آسیب دیده در اوضاع بحرانی فعلی نیاز است تا اقدمات سریع و کوتاه مدت عملی گردند. از جانب دیگر ایجاد تسهیلات در تنظیم قوانین و مقررات تجارتی و حمایت از تداوم و پایداری خدمات عامه میتواند در درازمدت در بهبود اوضاع نقش کلیدی ایفا نماید. حمایت دوام دار جامعه جهانی و شرکای انکشافی سبب تأمین و گسترش فعالیت های ادارات حکومت افغانستان گردیده و در نتیجه میتواند سبب احیای اعتماد سکتور خصوصی گردد. بانک جهانی در راستای تطبیق برنامه های کوتاه مدت و بستر سازی برای بهبود اوضاع اجتماعی و اقتصادی در دراز مدت با دولت افغانستان همکاری نزدیک خواهد داشت.”

تجارت

عزیزی: از سرمایه‌گذاران مالیزیا می‌خواهیم تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با نمایندگان از وزارت خارجه، وزارت دفاع، وزارت داخله و نماینده دفتر صدراعظم مالیزیا برای افغانستان به ریاست دکتر شازلینا بنت ذین العابدین دیدار و ملاقات نمود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که، در این دیدار دو طرف روی تجارت دوجانبه، برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی جهت استحکام روابط تجارتی دو کشور، بیلانس تجارت افغانستان و مالیزیا، ایجاد بازار برای محصولات افغانستان از جمله قالین، پنبه، سنگ‌های معدنی بحث و گفتگو نمودند.

به گفته این وزارت در پایان این دیدار سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تاکید بر افزایش سرمایه‌گذاری از سوی کشورهای منطقه در افغانستان؛ از سرمایه‌گذاران کشور مالیزیا نیز خواست تا در افغانستان سرمایه‌گذاری نمایند.

Continue Reading

تجارت

صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن آغاز شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور داخله می‌گوید که صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف آغاز شد.

این وزارت در شبکه ایکس خود نگاشته است که :«صادرات افغانستان به ترکیه از طریق خط آهن هرات – خواف در فضای آرام آغاز شد.»

وزارت داخله افزوده است که تا یک ماه روزانه یک قطار و پس از آن روزانه دو قطار حرکت می‌کند.

به گفته این وزارت امنیت خط آهن خواف – هرات توسط محافظین معینیت تصدی ملی محافظت عامه تامین می‌گردد.

طرح راه آهن خواف – هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در دهلیز ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است.

همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکه بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی ایران از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تُن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

Continue Reading

تجارت

نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان تا چهار روز دیگر در کابل برگزار می‌شود

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت در ادامه‌ برگزاری نمایشگاه‌های ملی و بین المللی به هدف بازاریابی برای تولیدات افغانی، این بار می‌خواهد که یک نمایشگاه بین المللی مشترک میان افغانستان و قزاقستان را در کابل برگزار کند.

این نمایشگاه قرار است تا چهار روز دیگر برای دو روز گشایش یابد.

مسوولان وزارت صنعت و تجارت تاکید می‌کنند که این نمایشگاه به هدف گسترش و تحکیم روابط تجارتی میان دو کشور برگزار می‌شود.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت می‌گوید: «این نمایشگاه به ادامه نمایشگاه بین المللی قزاق – افغان که به اشتراک هیات بزرگ مختلط دولتی و سکتور خصوصی امارت اسلامی افغانستان در شهر آستانه جمهوری قزاقستان دایر گردیده بود، برگزار می‌شود. در این نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان و جمهوری قزاقستان در سکتور های مختلف به مدت دو روز به نمایش گذاشته می‌شود.»

به گفته مسوولان، در این نمایشگاه ۴۰ شرکت بزرگ قزاقی مشمول ۸۰ تاجر و هیات همراه شان و ۴۰ شرکت بزرگ افغانی اشتراک کرده و محصولات و تولیدات شان‌را به نمایش می‌گذارند.

محمد صابر لطیفی، رئیس مرکز نمایشگاه‌ بین المللی افغانستان می‌گوید: «محصولات و تولیدات افغانستان است. بیشتر آن محصولاتی است که به قزاقستان صادرات داریم و محصولاتی که شرکت‌های افغانی می‌خواهند به آسیای میانه و به قزاقستان صادرات داشته باشند. میوه های خشک افغانستان، فرآورده های معدنی افغانستان و خدمات اقتصادی و تجارتی افغانستان به نمایش گذاشته خواهد شد.»

قرار است در جریان این نمایشگاه تفاهم‌نامه‌های گوناگون نیز برای داد و ستد کالاها میان شرکت‌ها به امضا برسد.

پیش از این نیز چنین نمایشگاه‌ها در مرکز نمایشگاه بین المللی افغانستان برگزار شده بود.

به باور آگاهان، برگزاری نمایشگاه ها یکی از راه های خوب بازاریابی برای تولیدات داخلی است و حکومت تلاش کند تا در همکاری با بخش خصوصی در نمایشگاه های منطقه‌ای و بین المللی شرکت کند تا کالاهای تولیدی افغانستان در مارکیت های جهانی خریدار پیدا کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!