Connect with us

رویداد های اخیر

برگزاری نشست شانگهای در چین؛ امارت اسلامی: تنها اعضای سازمان شرکت می‌کنند

منابع به آریانا‌نیوز تأیید کرده‌اند که هیأتی از امارت اسلامی در نشست امسال شرکت نخواهد کرد.

منتشر شده

در

نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای امروز (سه‌شنبه، ۲۴ سرطان) در شهر تیانجین چین برگزار می‌شود. به‌گفته برگزارکنندگان، هدف از این نشست، آمادگی برای اجلاس آینده سازمان و بررسی راهکارهای تقویت همکاری‌ها میان اعضا در چارچوب این نهاد منطقه‌ای است.

در بیانیه رسمی سازمان آمده است که وزیر خارجه پاکستان، محمد اسحاق دار، نیز در این نشست حضور خواهد داشت. تمرکز نشست بر موضوعاتی چون روابط بین‌الملل، امنیت منطقه‌ای و همکاری‌های اقتصادی خواهد بود.

اعضای اصلی سازمان همکاری شانگهای عبارت‌اند از: روسیه، چین، ایران، پاکستان، هند، اوزبیکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان و بلاروس. افغانستان پیش‌تر به‌عنوان عضو ناظر در این سازمان حضور داشت، اما پس از تسلط امارت اسلامی در آگست ۲۰۲۱، تاکنون به نشست‌های رسمی این نهاد دعوت نشده است.

منابع به آریانا‌نیوز تأیید کرده‌اند که هیأتی از امارت اسلامی در نشست امسال شرکت نخواهد کرد. به گفته این منابع، این نشست تنها با حضور اعضای اصلی سازمان برگزار می‌شود و نه‌تنها افغانستان، بلکه دیگر کشورهای ناظر نیز به این دور دعوت نشده‌اند.

با این حال، احتمال می‌رود که موضوع افغانستان در این نشست مورد بحث قرار گیرد؛ به‌ویژه در پی تحولات اخیر، از جمله به رسمیت شناختن امارت اسلامی افغانستان از سوی روسیه به‌عنوان دولت قانونی این کشور.

پیش‌تر نیز، بختیار مصطفی‌اف، معاون مدیر مؤسسه مطالعات استراتژیک ازبکستان، در نشست اندیشکده شانگهای در دهلی‌نو (۲۱ و ۲۲ می) تأکید کرده بود که همکاری با افغانستان کلید ثبات و امنیت منطقه است و کشورهای عضو باید تلاش‌های خود را در این راستا هماهنگ سازند.

افغانستان همواره یکی از موضوعات کلیدی در دستور کار نشست‌های سالانه سازمان همکاری شانگهای بوده است. امارت اسلامی در تلاش است تا در نشست‌های مهم منطقه‌ای، از جمله سازمان همکاری شانگهای، به‌عنوان نماینده رسمی افغانستان حضور فعال داشته باشد. با وجود پیشرفت‌هایی در عرصه دیپلوماتیک، این هدف هنوز به‌طور کامل محقق نشده است.

رویداد های اخیر

تعیینات تازه در ادارات و ولایات افغانستان؛ ۱۹ مسئول به وظایف جدید گماشته شدند

در میان این تعیینات، عزیزالرحمن منصور، معین پیشین وزارت حج و اوقاف، به حیث والی ولایت پروان تعیین شده و تورجان احمدی، معاون پیشین ولایت نیمروز، به عنوان والی جدید ولایت دایکندی معرفی گردیده است.

Published

on

بر اساس حکم رهبر امارت اسلامی، تغییرات و تعیینات تازه‌ای در سطح ولایات، وزارت‌خانه‌ها و ادارات مرکزی کشور صورت گرفته است. ذبیع‌الله مجاهد، سخن‌گوی امارت اسلامی، اعلام کرده که در این گماشتن‌ها ۱۹ تن به وظایف جدید معرفی شده‌اند.

در میان این تعیینات، عزیزالرحمن منصور، معین پیشین وزارت حج و اوقاف، به حیث والی ولایت پروان تعیین شده و تورجان احمدی، معاون پیشین ولایت نیمروز، به عنوان والی جدید ولایت دایکندی معرفی گردیده است. علاوه بر این، شماری از والیان، قومندانان و معینان پیشین نیز به وظایف تازه گماشته شده‌اند.

برخی کارشناسان باور دارند که جابه‌جایی محدود میان چهره‌های آشنا ممکن است پاسخ‌گوی چالش‌های پیچیده اقتصادی، خدماتی و اجتماعی کشور نباشد و استفاده از نیروهای جدید و متخصص می‌تواند کارایی ادارات را افزایش دهد. از سوی دیگر، طرفداران این رویکرد تأکید دارند که تجربه افراد پیشین در اداره‌ها باعث حفظ ثبات و جلوگیری از خلای مدیریتی می‌شود.

امارت اسلامی اعلام کرده که تغییرات اخیر با هدف ارتقای مدیریت داخلی، کاهش فساد و بهبود خدمات به مردم انجام شده است، اما کارشناسان تأکید دارند که ترکیب تجربه و نوآوری می‌تواند نقش مؤثرتری در پیشرفت اداره‌ها ایفا کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حملات هماهنگ در بلوچستان؛ ۱۵ سرباز و ۱۸ غیرنظامی کشته شدند

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، اظهار داشت: «این‌ها تروریست‌های عادی نبودند؛ هند پشت این حملات قرار دارد و ما آن‌ها را در سطح جهانی افشا خواهیم کرد.»

Published

on

در حملات هماهنگ روز شنبه در ایالت بلوچستان پاکستان، ۱۵ سرباز پاکستانی و ۱۸ غیرنظامی جان باختند. اردوی پاکستان اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور در پاسخ به حملات شبه‌نظامیان بلوچ، عملیات گسترده‌ای را در سراسر ایالت راه‌اندازی کرده و ۹۲ شبه‌نظامی را کشته‌اند.

گروه جدایی‌طلب بلوچ موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» مسئولیت این حملات را بر عهده گرفته است. مقامات پاکستان هند را به پشتیبانی از این گروه متهم کرده و گفته‌اند که دهلی نو از تروریزم در بلوچستان حمایت می‌کند.

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، اظهار داشت: «این‌ها تروریست‌های عادی نبودند؛ هند پشت این حملات قرار دارد و ما آن‌ها را در سطح جهانی افشا خواهیم کرد.»

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور صلح افغانستان، گفته است که استراتژی پاکستان در بلوچستان ناکام شده و نیازمند تغییر اساسی است. وی تأکید کرد که حملات گسترده و هماهنگ روز شنبه نشان می‌دهد رویکرد فعلی اسلام‌آباد پاسخگو نبوده و بحران ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گسترش همکاری‌های اقتصادی کابل–عشق‌آباد؛ گفت‌وگوی برادر و مردوف روی تاپی، خط آهن و برق

وزیر خارجه ترکمنستان همچنان گفت که کشورش آمادگی دارد از پنج مسیر مختلف برق را به افغانستان انتقال داده و ظرفیت آن را افزایش دهد.

Published

on

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء، ملا عبدالغنی برادر، روز یک‌شنبه در ولایت هرات با معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه ترکمنستان، رشید مردوف، دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار، شماری از وزیران و مقام‌های بلندپایه افغانستان و ترکمنستان نیز حضور داشتند.

در این نشست، دو طرف روی پروژه‌های مهم اقتصادی و زیربنایی، از جمله تاپی، تاپ، خط آهن و انتقال برق بحث و تبادل نظر کردند. ملا عبدالغنی برادر گفت که آغاز عملی پروژه تاپی زمینه گسترش روابط میان افغانستان، ترکمنستان و کشورهای منطقه را فراهم ساخته و افزون بر آن، شرکت «دلتا انترنشنل» عربستان سعودی نیز برای سرمایه‌گذاری در این پروژه ابراز علاقه‌مندی کرده است.

به گفته وی، این شرکت آماده است در بخش خرید گاز تاپی، افزایش ظرفیت بلاک بزرگ گازی ترکمنستان، ساخت و گسترش خط لوله گاز از ولسوالی گذره هرات تا سپین‌بولدک کندهار و سپس تا مرز هند، و همچنان ایجاد یک مرکز بزرگ و مدرن گاز در بندر گوادر پاکستان سرمایه‌گذاری کند.

معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء همچنان از ترکمنستان خواست تا موقف خود را در مورد پروژه خط آهن تورغندی–هرات روشن سازد و تأکید کرد که افغانستان برای نهایی‌سازی نقشه راه پروژه تاپ و انتقال برق به ولسوالی‌های بالا مرغاب، خماب و قرقین آمادگی کامل دارد. وی بر ایجاد فرصت‌های کاری برای شهروندان افغان در جریان تطبیق پروژه‌ها نیز تأکید کرد.

در ادامه، رشید مردوف از فراهم‌شدن زمینه مناسب برای تطبیق پروژه تاپی قدردانی کرد و گفت که تا پایان سال میلادی جاری، کار این پروژه تا مرکز ولایت هرات خواهد رسید. وی از علاقه‌مندی شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در پروژه تاپی استقبال کرد و افزود که ترکمنستان آماده سرمایه‌گذاری در پروژه خط آهن تورغندی–هرات بوده و کارهای عملی آن در تورغندی آغاز شده است.

وزیر خارجه ترکمنستان همچنان گفت که کشورش آمادگی دارد از پنج مسیر مختلف برق را به افغانستان انتقال داده و ظرفیت آن را افزایش دهد. دو طرف علاوه بر این، روی گسترش تجارت، همکاری‌های بانکی، ایجاد فرصت‌های شغلی و مدیریت مشترک پروژه‌های اقتصادی نیز گفت‌وگو کردند.

در پایان نشست، تیم‌های تخنیکی دو کشور گزارش‌های مفصلی از پیشرفت پروژه‌های جاری با اشتراک‌کنندگان شریک ساختند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!