Connect with us

رویداد های اخیر

بیستمین سالگرد تخریب بودای بامیان

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۲, ۱۳۹۹)

جایگاه خالی دو بودای بزرگ در بامیان همواره آنچه در ماه مارچ ۲۰ سال پیش رخ داد را یادآوری می‌کند.

این دو مجسمه بودا توسط طالبان انفجار داده شد که منجر به اقدامات جهانی برای محافظت از آثار باستانی در معرض خطر، شد. امروزه جاهای خالی بودا در فهرست میراث جهانی به عنوان بخشی از “منظره فرهنگی و آثار باستانی دره بامیان” ثبت شده است.

ارنستو اوتون، معاون مدیر کل یونسکو در امور فرهنگی، روز پنجشنبه گفت که اگرچه تخریب میراث فرهنگی و غارت آثار باستانی در همه اعصار رخ داده است، اما تخریب بوداهای بامیان یک نقطه عطف مهم برای جامعه جهانی است.

آقای اوتون گفت که انفجار بوداهای بامیان توسط طالبان یک عمل عمدی با انگیزه یک ایدیولوژی افراطی که هدف آن تخریب فرهنگ، هویت و تاریخ بود، انفجام شده است.

یونسکو در بیانیه ای به نقل از اتون گفته است كه تخریب بودا ارتباط نزدیكی را بین حفاظت از میراث و رفاه مردم و جوامع برجسته کرد.

در بیانیه آمده است: “این به ما یادآوری کرد که دفاع از تنوع فرهنگی یک چیز لوکس نیست بلکه برای ایجاد جوامع صلح آمیز بیشتر اساسی است.”

از زمان تخریب بوداهای بامیان، مقام‌های افغانستان و جامعه جهانی، از جمله یونسکو، بی وقفه برای حفاظت از میراث غنی فرهنگی و طبیعی افغانستان تلاش کرده اند، که به هزاران سال قدامت دارند.

آقای اتون گفته است که در کنار سایر فعالیت ها، طی چند سال گذشته ، بیش از ۲۷ میلیون دالر برای حفاظت و تثبیت جاهای میراث جهانی بامیان، توانمندسازی جوامع محلی، احیای میراث فرهنگی ناملموس و احداث یک مرکز فرهنگی بامیان که به خلاقیت اختصاص داده شده سرمایه گذاری شده است.

جامعه جهانی به ایجاد ثبات در جاهای خالی بودا که با خطر فروپاشی قرار داشت، کمک کرده اند.

اتون افزوده است که اکنون پس از بیش از ۱۵ سال ادغام فرورفتگی جای بودای شرقی به پایان رسیده است. از سوی هم به لطف کمک های مالی جاپان کارهای فوری در جهت حفاظت از فرورفتگی غربی در حال پیشرفت است.”

اتون گفت: “در حالی که ۲۰ سال از تخریب بودای بامیان می گذرد، ما در یونسکو بار دیگر بر حمایت خود از مردم افغانستان تاکید می کنیم و تعهد خود برای با مردم بودن در همه جا برای حفاظت از میراث فرهنگی به عنوان مظهر انسانیت مشترک مان تقویت را می کنیم.”

رویداد های اخیر

در پی بارندگی‌های چهار روز گذشته هشت تن جان باخته اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۰, ۱۴۰۳)

ملا جانان سایق، سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی می‌گوید، در پی بارش باران‌ها و سرازیرشدن سیلاب‌ها در چهار روز گذشته، هشت تن جان باخته، ۳ تن زخمی و ۲۰ هکتار زمین زراعتی نیز تخریب شده است.

آقای سایق همچنان گفته است که در نتیجه بارندگی های اخیر در کشور ۱۴۰ خانه به شکل کلی و قسمی تخریب و ۲۰ کیلومتر سرک در سراسر کشور نیز تخریب شده است.

به گفته وی ۳۰ رآس مواشی نیز تلف شده است.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی همچنان همچنان افزوده است که: «خوشبختانه در نتیجه بارش‌های اخیر سطح آب در کشور افزایش یافته است، آب‌های زیر زمینی تقویت شده است و دهاقین خرسند اند.»

به گفته وی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث به تمام ریاست‌های خود در ولایات هدایت داده است تا تمام امکانات خود را برای رسیده‌گی به آسیب دیده‌گان بکار بیندازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تولیدات سمنت غوری در بغلان افزایش یافته است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

مسوولان شرکت دولتی سمنت غوری در ولایت بغلان می‌گویند که میزان تولید سمنت در این شرکت نسبت به گذشته افزایش یافته است. به گفته آنان، در سال ۱۴۰۲ یک صدوپنجاه هزار تُن سمنت تولید شده است و تلاش دارند تا در سال جاری میزان تولید را به ۱۸۰ هزار تُن برسانند.

عبدالوکیل قیومی، معاون مالی و اداری شرکت سمنت غوری بغلان در این مورد گفته است: «در سال گذشته پلانی که داشتیم موفقانه ۱۵۰ تُن سمنت را تولید نمودیم و به بازار عرضه کردیم. خوشبختانه که در سال ۱۴۰۲ ما بیشتر از ۲۰۰ میلیون افغانی مفاد هم داشتیم.»

به گفته‌ مسوولان این شرکت، تلاش‌ها برای بلندبردن ظرفیت تولید جریان دارد و با بلندرفتن ظرفیت تولید روزانه یک هزار بوری سمنت تولید خواهند کرد.

محمد طاهر، آمر بخش بسته بندی شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «فعلاً چهار داش ما فعال است که ما در بیست‌وچهار ساعت تقریباً یک هزار الی ۱۲ صد تُن سمنت تولید می‌کنیم.»

از سویی هم، در این شرکت برای ۷۵۰ تن زمینه کار فراهم شده است و برخی کارگران از سرمایه‌گذاران خواهان سرمایه‌گذاری در کشور و فراهم‌کردن زمینه کار برای جوانان هستند.

حکیم، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان گفت: «سرمایه‌گذاران در وطن خود سرمایه‌گذاری کنند تا زمینه کار به ما مساعد شود.»

محمد یوسف، کارگر در شرکت سمنت غوری بغلان نیز علاوه کرد: «چندین فابریکه دیگر در کشور ما ساخته شود تا سمنت خارجی کمتر به کشور وارد شود و از تولیدات خود ما استفاده بکنیم.»

گفتنی است که شرکت سمنت غوری بغلان حدود ۴۰ سال پیش تأسیس شد و یکی از بزرگ‌ترین شرکت تولید سمنت در افغانستان به شمار می‌رود. مدیریت این شرکت از سوی برنامه شرکت انکشاف ملی پیش برده می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: سفرهای دیپلومات امریکایی به قطر و پاکستان در مورد افغانستان

Published

on

(Last Updated On: ثور ۹, ۱۴۰۳)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!