Connect with us

رویداد های اخیر

بیست‌ودومین نشست «مجمع دوحه» در قطر برگزار شد

منتشر شده

در

در بیست‌ودومین نشست «مجمع دوحه» که با حضور نمایندگانی بیش از صد کشور مشمول دیپلومات‌ها و مقامات عالی‌رتبه بودند، در پایتخت قطر آغاز شد.

شماری از مقامات کشورها در سخنان شان از افغانستان یاد کرده و تاکید نمودند که از این کشور برای یافتن راه حل مسالمت آمیز و رفتن به سوی ثبات حمایت شود.

هدف بزرگتر این نشست بحث روی تحولات و بحران‌های جهانی به ویژه جنگ در شرق میانه است.

وزیر خارجه روسیه امریکا را به داشتن رفتار دوگانه متهم کرد و خروج آن کشور از افغانستان را شرم آور دانست.

سرگی لاروف گفته است: «ما هرگز سفارت خود در کابل را ترک نکردیم. سفارت ما در کابل در زمان اشغال امریکا و در زمان خروج شرم آور شان باز نگهداشته شده است. طالبان به عنوان یک گروه در لیست تروریستی سازمان ملل قرار ندارد ولی رهبران آنها به صورت فردی در آن لیست قرار دارند.»

از سویی دیگر، وزیر خارجه ناروی بیان کرده که راه حل بیشتر از منازعات از جمله بحران‌های داخلی از صحبت با مردم و گروه‌های قومی ناشی می‌شود که ناروی برای حل مشکلات افغانستان نیز تلاش‌هایی را انجام داده است.

اسپین بارث اید ابراز کرد: «ناروی تاریخچه طولانی میانجیگری و تسهیل گفتگوها را دارد. ما باور داریم که برای انجام کار و حل بحران‌ها، شما نیاز دارید با مردم صحبت کنید. تمام کسانی که ذیدخل استند حتی کسانی که با آنها مخالف هستید و روی خیلی از چیزها توافق ندارید. صحبت با چنین گروه‌ها کار شما را آسان تر خواهد کرد. ما قبلاً هم زمینه گفتگو در موارد خاورمیانه، ونزویلا و افغانستان را فراهم کردیم.»

پیشتر از این شماری از مقام‌ها و نمایندگان نهادهای خارجی روی وضعیت در افغانستان گفتگو کرده و به حمایت از مردم افغانستان تاکید کردند.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!