Connect with us

اخبار ساحوی

توافق آتش‌بس امریکا و ایران امضا شد؛ ترمپ: در صورت نقض توافق، حملات از سر گرفته می‌شود

همچنین ایران تعهد کرده است که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نرود و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رقیق‌سازی کند.

منتشر شده

در

ایالات متحده و ایران متن یک توافق موقت برای پایان دادن به درگیری‌ها را منتشر کرده‌اند؛ توافقی که به گزارش رویترز، از سوی رؤسای جمهور دو کشور امضا شده است. با این حال، دونالد ترمپ هشدار داده که در صورت نقض تعهدات از سوی تهران، حملات نظامی امریکا از سر گرفته خواهد شد.

ترمپ که در حاشیه نشست گروه هفت (جی۷) در فرانسه با خبرنگاران صحبت می‌کرد، گفت: «اگر ایران توافق را نقض کند، آن‌ها را به شدت بمباران خواهیم کرد، اما امیدوارم به تعهدات خود پایبند بمانند.»

او همچنین ابراز امیدواری کرد که مذاکرات برای دستیابی به یک توافق دائمی طی ۶۰ روز آینده، به برقراری صلح در خاورمیانه و کاهش قیمت نفت منجر شود.

به گزارش رویترز، ایران نیز با انتشار تصاویر امضای این توافق، از آن به عنوان نخستین توافق امضاشده میان رؤسای جمهور ایران و امریکا از زمان تأسیس ایران در سال ۱۹۷۹ یاد کرده است.

محمدباقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد ایران، در گفتگو با تلویزیون دولتی این کشور اظهار داشت: «آنچه از طریق اقدام نظامی دنبال می‌کردیم، چندین برابر از مسیر مذاکره به دست آوردیم.» بر اساس این توافق، میلیاردها دالر از دارایی‌های مسدودشده ایران نیز آزاد خواهد شد.

رویترز گزارش داده است که این توافق ۱۴ ماده‌ای، آتش‌بس اعلام‌شده در ماه اپریل را برای ۶۰ روز دیگر تمدید می‌کند و شامل توقف درگیری‌ها، ازسرگیری کامل تردد دریایی در تنگه هرمز، لغو برخی تحریم‌های امریکا، آزادسازی دارایی‌های ایران و ایجاد صندوق ۳۰۰ میلیارد دالری برای بازسازی پس از جنگ است.

همچنین ایران تعهد کرده است که به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نرود و ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رقیق‌سازی کند.

در همین حال، رهبران کشورهای گروه هفت از این توافق استقبال کرده و آن را گامی مهم در جهت کاهش تنش‌های منطقه‌ای دانسته‌اند. با این وجود، ترمپ تأکید کرده است که در صورت عدم پایبندی ایران به مفاد توافق، گزینه اقدام نظامی همچنان روی میز خواهد بود.

ترمپ همچنین در اظهاراتی از بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، خواست در عملیات نظامی علیه حزب‌الله لبنان «رویکرد نرم‌تری» در پیش گیرد؛ در حالی که درگیری‌ها در جنوب لبنان همچنان ادامه دارد.

اخبار ساحوی

توافق صلح میان امریکا و ایران؛ رهبران جهان از پایان جنگ و بازگشایی تنگه هرمز استقبال کردند

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد اعلام کرد که آنتونیو گوترش از این توافق استقبال کرده و آن را «گامی حیاتی برای حل مسالمت‌آمیز منازعه» دانسته است.

Published

on

پس از اعلام توافق صلح میان ایالات متحده و ایران برای پایان دادن به جنگ، توقف محاصره امریکا علیه ایران و بازگشایی تنگه هرمز، رهبران و مقام‌های ارشد جهان از این تحول استقبال کرده و آن را گامی مهم در راستای کاهش تنش‌ها و تقویت ثبات منطقه‌ای و جهانی خواندند.

براساس این توافق، دو طرف بر آتش‌بس فوری و دایمی، بازگشایی تنگه هرمز و ادامه مذاکرات برای حل سایر موضوعات مورد اختلاف توافق کرده‌اند؛ اقدامی که می‌تواند با ازسرگیری انتقال نفت از این آبراه راهبردی، به کاهش قیمت انرژی در بازارهای جهانی نیز منجر شود.

سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد اعلام کرد که آنتونیو گوترش از این توافق استقبال کرده و آن را «گامی حیاتی برای حل مسالمت‌آمیز منازعه» دانسته است.

رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا نیز در بیانیه‌ای مشترک ضمن حمایت از توافق، تأکید کردند که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و کشورهای اروپایی آماده همکاری با امریکا، ایران و سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در این زمینه هستند.

کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا، بازگشایی کامل مسیرهای کشتیرانی در تنگه هرمز را ضروری خواند؛ در حالی که امانوئل مکرون، رییس‌جمهور فرانسه، خواستار اجرای سریع و کامل توافق از سوی تمامی طرف‌ها شد.

فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، این توافق را یک «دستاورد بزرگ دیپلماتیک» توصیف کرد و گفت که این تحول می‌تواند راه را برای اقتصاد جهانی پویاتر و خاورمیانه‌ای امن‌تر هموار سازد.

در همین حال، جاپان، ترکیه و نیوزیلند نیز از توافق استقبال کرده و بر اهمیت دیپلماسی، گفتگو و تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تأکید کردند.

اعلام این توافق در حالی صورت می‌گیرد که درگیری‌های اخیر میان ایران و امریکا نگرانی‌های گسترده‌ای را درباره امنیت منطقه، تجارت جهانی و بازارهای انرژی به وجود آورده بود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله سایبری به بانک‌های بزرگ ایران؛ خدمات بانکی با اختلال روبه‌رو شد

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که بررسی‌های فنی انجام‌شده تأیید می‌کند که علت این اختلالات یک حمله سایبری بوده است.

Published

on

شماری از بانک‌های بزرگ ایران روز شنبه در پی یک حمله سایبری با اختلال گسترده در خدمات بانکی مواجه شدند.

براساس اعلام کمیته هماهنگی بانک‌های دولتی ایران، این حمله سایبری چهار نهاد مالی بزرگ از جمله بانک ملی ایران، بانک صادرات ایران و بانک تجارت را تحت تأثیر قرار داده است.

در نتیجه این رویداد، خدمات بانکداری آنلاین و موبایلی، دستگاه‌های خودپرداز (ATM)، پایانه‌های فروش (POS) و برخی تراکنش‌های بانکی با اختلال مواجه شدند.

مقام‌های ایرانی گفته‌اند که بررسی‌های فنی انجام‌شده تأیید می‌کند که علت این اختلالات یک حمله سایبری بوده است.

بانک‌های آسیب‌دیده اعلام کرده‌اند که تیم‌های فنی بلافاصله پس از شناسایی این حمله، اقدامات احتیاطی لازم را برای حفاظت از اطلاعات مشتریان و زیربنا‌های بانکی روی دست گرفته‌اند.

در همین حال، مسئولان کمیته هماهنگی بانک‌های دولتی ایران گفته‌اند که روند ترمیم و بازیابی سیستم‌ها آغاز شده و بخش زیادی از مشکلات برطرف شده است.

مقام‌ها همچنین تأکید کرده‌اند که تاکنون هیچ نشانه‌ای از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات مشتریان مشاهده نشده و گزارشی از نشت اطلاعات بانکی منتشر نشده است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

گزارش‌ها از نزدیک شدن امریکا و ایران به توافق؛ زمان امضا همچنان نامشخص است

صدراعظم پاکستان، اعلام کرده است که دو طرف بر سر چارچوب یک توافق صلح به تفاهم رسیده‌اند و اسلام‌آباد در حال آماده‌سازی برای امضای الکترونیکی آن در روز یک‌شنبه است.

Published

on

در حالی که گزارش‌ها از پیشرفت گفتگوها میان ایالات متحده و ایران حکایت دارد، مقام‌های دو طرف و میانجی‌ها از نزدیک شدن به یک چارچوب توافق برای پایان درگیری‌ها خبر داده‌اند، اما درباره زمان دقیق امضای آن ابهام همچنان باقی است.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» گفته است که توافق احتمالی قرار است روز یک‌شنبه امضا شود؛ روزی که مصادف با تولد او نیز می‌باشد. او افزوده است که پس از امضای توافق، تنگه هرمز «به روی همه باز خواهد شد».

در همین حال، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، اعلام کرده است که دو طرف بر سر چارچوب یک توافق صلح به تفاهم رسیده‌اند و اسلام‌آباد در حال آماده‌سازی برای امضای الکترونیکی آن در روز یک‌شنبه است. به گفته او، مذاکرات تخنیکی این روند در هفته آینده ادامه خواهد یافت.

با این حال، ایران نسبت به زمان‌بندی اعلام‌شده ابراز تردید کرده است. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، پیش‌تر تأکید کرده بود که هرگونه امضا در روز یک‌شنبه انجام نخواهد شد، اما احتمال نهایی شدن توافق در روزهای آینده را رد نکرد.

در داخل ایران نیز گزارش‌ها از تجمعات مخالفان توافق در برخی شهرها از جمله تهران و مشهد حکایت دارد. معترضان با انتقاد از روند مذاکرات، شعارهایی علیه مقام‌های دیپلوماتیک این کشور سر داده‌اند.

همزمان، تنش‌های نظامی نیز ادامه دارد و گزارش‌هایی از رهگیری طیاره‌های بی‌سرنشین ایرانی از سوی نیروهای امریکایی در نزدیکی تنگه هرمز منتشر شده است.

براساس گزارش‌ها، طرح اولیه توافق شامل بازگشایی تنگه هرمز و لغو بخشی از محدودیت‌ها در برابر آزادی صادرات نفت ایران و آزادسازی میلیاردها دالر دارایی‌های مسدودشده این کشور است. موضوع برنامه هسته‌ای ایران نیز قرار است در مرحله بعدی مذاکرات بررسی شود.

در همین حال، مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند که این کشور بخشی از توافق احتمالی نخواهد بود و تحولات را جداگانه دنبال خواهد کرد.

گزارش‌ها حاکی است که این روند دیپلوماتیک در یکی از حساس‌ترین مراحل خود قرار دارد و نتیجه نهایی آن می‌تواند بر معادلات امنیتی و اقتصادی منطقه تأثیر گسترده بگذارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!