Connect with us

رویداد های اخیر

جوبایدن: دارایی‌های د افغانستان بانک در امریکا منجمد باقی می‌ماند

منتشر شده

در

(Last Updated On: دلو ۱۹, ۱۴۰۲)

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، روز چهارشنبه (۱۸ دلو) گفت که فرمان اجرایی شماره ۱۴۰۶۴ در خصوص بحران بشری در افغانستان و تهدید ناشی از آن که به تاریخ ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۲ صادر شده بود، فراتر از ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۴ قابل اجرا خواهد بود.

منجمد شدن دارایی‌های د افغانستان بانک نیز در این فرمان اجرایی حالت اضطراری ملی شامل است.

بر اساس قانون ملی موارد اضطراری، فرامین اضطراری ملی به گونهٔ خودی لغو می‌شود مگر این که در جریان ۹۰ روز سالروز آن رئیس جمهور ادامهٔ تطبیق آنرا در جریده فدرال نشر کرده و به گانگرس در خصوص آن آگاهی دهد.

قصر سفید به نقل از جو بایدن نوشته است: «بر اساس این ماده، آگاهی‌نامهٔ آتی را به جریدهٔ فدرال برای نشر فرستادم و بیان کردم که این حالت اضطراری با توجه به بحران گستردهٔ بشری در افغانستان و احتمال سقوط عمیق اقتصادی در افغانستان که در فرمان اجرایی شماره ۱۴۰۶۴ مورخ ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۲ درج شده، فراتر از ۱۱ فبروری سال ۲۰۲۴ قابل اجرا خواهد بود.»

این در حالی است که ماه گذشته، امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت افغانستان، و میزبان نشست “ابتکار همکاری منطقه‌ای افغانستان” در کابل، یک بار دیگر از امریکا خواست تا دارایی‌های د افغانستان بانک را برگرداند.

بایدن گفته است که حفظ دارایی‌های مشخص د افغانستان بانک که تاسیسات مالی ایالات متحده آنرا در امریکا نگهداشته است برای رسیدگی به این حالت اضطرار و رفاه مردم افغانستان، امر بی‌نهایت مهم است.

در اعلامیهٔ قصر سفید آمده است که «بحران بشری در افغانستان، به شمول نیاز فوری مردم افغانستان برای امنیت غذایی، حمایت معیشتی، آب، صحت، حفظ الصحه و سرپناه و معاونت‌های اسکان و احتمال سقوط اقتصاد این کشور هنوز هم تهدید غیرعادی و فوق‌العاده را متوجه امنیت ملی و سیاست خارجی ایالات متحده می‌سازد.»

جو بایدن گفته است که جناح‌های مختلف، به شمول نمایندگان قربانیان حملات تروریستی بر دارایی‌های د افغانستان بانک ادعای حقوقی دارند یا هم اظهار آمادگی برای اقامهٔ دعوا کرده اند.

یک محکمه در ایالات متحده در اوایل سال گذشته فیصله کرد که قربانیان حملات ۱۱ سپتمبر مستحق دریافت ۳.۵ میلیارد دالر از دارایی‌های د افغانستان بانک نیستند.

پس از خروج نیروهای خارجی و تسلط دوبارهٔ امارت اسلامی بر کابل به تاریخ ۱۵ اگست ۲۰۲۱ میلادی، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی بیش از ۹.۵ میلیارد دالر سرمایه‌های افغانستان را منجمد و دسترسی امارت اسلامی را به آن قطع کردند.

از جمله‌ای این پول‌ها، حدود هفت میلیارد دالر پول منجمد شدهٔ د افغانستان بانک در بانک ذخیرهٔ فدرال در نیویارک نگهداشته شده بود که سپس ۳.۵ میلیارد آن به صندوق امانت افغانستان در سویس انتقال یافت.

جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده به تاریخ ۱۱ فبروری (۲۲ دلو) با امضای یک فرمان اجرایی جواز استفاده از ۳.۵ میلیارد دالر از این دارایی‌ها را برای رسیدگی به بحران بشری و اقتصادی در افغانستان صادر کرد و دستور داد تا بیش از ۳.۵ میلیارد دالر دیگر دارایی‌های د افغانستان بانک در امریکا باقی بماند.

از سوی دیگر امارت اسلامی بارها گفته است که این پول مربوط به مردم افغانستان می‌شود و امریکا باید این ذخایر را آزاد کند.

رویداد های اخیر

حنفی خواستار همکاری سازمان جهانی صحت در بخش‌های مختلف در افغانستان شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

معاون اداری ریاست الوزرا در دیدار با یک مقام بلندپایه سازمان جهانی صحت در کابل خواستار همکاری این سازمان در بخش‌های مختلف از جمله ایجاد کلینیک‌ها در مناطق دور افتاده و آموزش متخصصان شده است.

طبق خبرنامه معاونیت اداری ریاست الوزرا، در این دیدار عبدالسلام حنفی خاطر نشان کرد که با حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان، تحولات زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله مبارزه با تولید و قاچاق مواد مخدر، جمع آوری و تداوی معتادان، ریشه کن کردن فساد اداری و تامین امنیت سرتاسری در کشور به‌وجود آمده است.

او از سازمان جهانی صحت خواست که کرسی افغانستان را به نماینده امارت اسلامی واگذار نماید و در جلسات بورد اجراییه‌ای و نشست‌های رهبری منطقه مدیترانه، عضویت افغانستان را اعاده کند.

آقای حنفی همچنان خواستار همکاری سازمان‌های بین المللی در امر ارایه معیشت بدیل کشت کوکنار و ارایه کمک به سیلاب زدگان شد.

معاون اداری ریاست الوزرا ضمن تاکید بر اینکه محو پولیو یکی از اولویت‌های امارت اسلامی می‌باشد، از سازمان جهانی صحت خواست که در بخش فعال سازی لابراتوارهای تشخیص پولیو و تامین واکسین آن، ایجاد مرکز تداوی سرطان، جلوگیری از سوء تغذیه در میان کودکان و تامین آب آشامیدنی صحی همکاری کند.

طبق خبرنامه دفتر معاونیت اداری ریاست الوزرا، حنان حسن بلخی، رئیس عمومی منطقه‌ای مدیترانه شرقی سازمان جهانی صحت در این دیدار گفت که بحث سلامت برای این سازمان غیرسیاسی و از اولویت‌های این سازمان است.

او به دستاوردهای امارت اسلامی در زمینه های مختلف اشاره نموده و ابراز امیدواری کرد که در بخش صحت و معارف شرایط بهتری برای افغان‌ها فراهم شود.

خانم بلخی توضیح داد که سازمان جهانی صحت به همراه سایر سازمان‌های بین المللی و اتحادیه اروپا یک پروژه سه ساله دارد که شامل ایجاد مراکز صحی در ولایات مختلف افغانستان می‌باشد.

او همچنان از تلاش‌های امارت اسلامی در امر مبارزه با فلج اطفال ابراز قدردانی کرد و افزود که موضوع تامین معیشت بدیل برای دهقانان افغان را با سازمان جهانی صحت و سایر سازمان‌های مربوطه در میان خواهد گذاشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شرکت کنندگان نشست سران سازمان همکاری‌های اسلامی بر آموزش دختران در افغانستان تاکید کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

شرکت کنندگان پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی روز یکشنبه در گامبیا از امارت اسلامی افغانستان خواستند تا به حقوق دختران و زنان افغان برای تحصیل و کار احترام بگذارد.

آنان در اعلامیه پایان این نشست حق تحصیل و کار را از جمله حقوق اساسی دختران و زنان افغان توصیف کرده و خواستار گفتگوهای بیشتر با مقامات امارت اسلامی در این زمینه شدند.

علاوه بر این، اشتراک کنندگان نشست بر ضرورت تلاش بیشتر برای رسیدگی به چالش‌های مربوط به گروه‌های قومی، مواد مخدر، تروریزم و مسائل اجتماعی برای تضمین حکومت همه شمول و صلح و ثبات پایدار در افغانستان تاکید کردند.

هیات‌های ۵۷ کشور عضو سازمان همکاری اسلامی در این کنفرانس که تحت عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» برگزار شده بود، شرکت کردند.

در این اجلاس هیاتی از امارت اسلامی نیز حضور داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل‌ متحد گزارش ملی حقوق بشر افغانستان را تصویب کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۱۷, ۱۴۰۳)

نماینده‌ دایمی افغانستان در جینوا می‌گوید که شورای حقوق بشر سازمان ملل‌ متحد گزارش ملی حقوق بشر افغانستان را تصویب کرده است. نصیراحمد اندیشه در نشست جینوا گفته است که پس از بررسی‌های همه‌جانبه، ۲۴۳ توصیه از سوی ۷۰ کشور نشان دهنده بدترشدن اوضاع حقوق‌ بشری در افغانستان است.

احمد اندیشه در این نشست بیان کرده است: «گزارش ملی افغانستان به هدف ارایه یک گزارش جامع و کامل از واقعیت‌های اساسی بحران رو به وخامت حقوق بشر در افغانستان تهیه شده است. این گزارش ضمن تأکید بر وخامت بحران حقوق بشری، بر نیاز و نگرانی فوری مردم افغانستان نیز پرداخته است.»

در بررسی وضعیت حقوق ‌بشری افغانستان در دوره‌ چهارم، ۲۴۳ دیدگاه از سوی ۷۰ کشور جهان دریافت شده که از بدترشدن وضعیت حقوق‌ بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌ و پیشنهاد داده‌اند تا تحقیقات بی‌طرفانه و مستقلی در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان انجام شود.

با این حال، امارت اسلامی همواره حقوق بشر را موضوع داخلی کشور دانسته و تأکید کرده است که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در کشور بیش از هر زمان دیگر تأمین است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در این مورد گفته است: «حقوق اسلامی و شرعی تمام اتباع افغانستان تأمین است. امارت اسلامی به تأمین حقوق شهروندان متعهد است.»

نگرانی‎ها درباره اوضاع حقوق بشری در افغانستان در حالی مطرح می‌شود که روز دوشنبه هفته گذشته، شورای حقوق بشر ملل ‌متحد در نشستی اوضاع حقوق بشری را در افغانستان به شدت نگران کننده دانست. اما امارت اسلامی تأکید کرده است که جامعه‌ جهانی از مسئله حقوق بشر استفاده ابزاری و سیاسی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!