Connect with us

رویداد های اخیر

حاکمیت امارت اسلامی در افغانستان یک ساله شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

۳۶۵ روز پیش در بیست و چهارم اسد سال ۱۴۰۰ امارت اسلامی پس از بیست سال مبارزه بار دیگر به قدرت رسید و تمام ساختارهای نظام جمهوریت در کشور از هم پاشید.

یک سال گذشته برای دولت جدید افغانستان پُر از فراز و نشیب‌های سیاسی بود.

امارت اسلامی در حالی که بیست روز از حاکمیت‌اش می گذشت، کابینه سرپرست خود را به تاریخ شانزدهم ماه سنبله سال ۱۴۰۰ اعلام کرد، کابینه که واکنش‌های زیادی را نسبت به عدم همه شمول بودنش در داخل و خارج از کشور به دنبال داشت.

انعام الله سمنگانی، رییس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت می‌گوید که:”امارت اسلامی افغانستان سال گذشته در این روزها درحالی زمام کشور را بدست گرفت که یک نظام دست نشانده از هم فروپاشید و امارت اسلامی بگونه ناگهانی و فوری زمام امور را در دست گرفت و امور کشور را به پیش برد. الحمدالله علا رغم همه تحریم‌ها و مشکلات دست آوردهای زیادی داریم.”

با روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور بسیاری از رهبران سیاسی، مقام‌های رهبری دولت پیشین، وکلای پارلمان، مدافعان حقوق بشر، و برخی فعالان مدنی کشور را ترک و به خارج از افغانستان پناهنده شدند. اما رهبر امارت اسلامی برای مهار وضعیت فرمان عفو عمومی را صادر کرد.

در حالی که چهار ماه از حاکمیت امارت اسلامی در کشور می گذشت دولت جدید افغانستان همچنان در انزوای سیاسی و اقتصادی قرار داشت و با گذشت هر روز بر فشارها و تحریم‌های جهانی در برابر امارت اسلامی نیز افزوده می شد.

پس از چهار ماه، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در راس یک هیئت برای نخستین بار به ایران سفر کرد و ضمن دیدار با مقام‌های ایرانی با محمد اسماعیل خان از رهبران پیشین جهادی و احمد مسعود رهبر جبهه موسوم به مقاومت ملی دیدار نموده و از آنها خواست که به کشور برگردند.

دولت جدید افغانستان با همه دشواری‌های که در برابرش قرارداشت حاکمیت خود را مستحکم تر ساخت و پس از نه ماه کمیسیونی را زیر نام تماس و دعوت از شخصیت‌های افغان به اساس فرمان رهبر امارت اسلامی شکل گرفت، کمیسیونی که زمینه برگشت شخصیت‌های افغان به شمول سیاسیون و مقام‌های دولت پیشین را دوباره به کشور مساعد ساخت و ده‌ها تن به شمول برخی مقام ارشد دولت پیشین از طریق این کمیسیون به کابل برگشتند.

در یک سال گذشته عدم شکل گیری حکومت همه شمول، وضع محدودیت‌ها در برابر زنان و دختران و  نقض حقوق بشری از برجسته ترین موارد انتقادی در برابر امارت اسلامی بوده است.

برخی از چهره‌های سیاسی هم با برگزاری نشست‌ها در بیرون از افغانستان یکی از شرایط بازگشت به کشور و مشروعیت دانستن امارت اسلامی را وابسته به عملی شدن همین موارد بیان کردند.

پس از ده ماه حاکمیت امارت اسلامی در کشور، بزرگترین نشست علما با حضور حدود سه هزار عالم دینی از ولایت‌های مختلف کشور در کابل برگزار شد و برای نخستین بار ملا هبت الله آخند زاده، رهبر امارت اسلامی وارد کابل شده و در این نشست سخنرانی کرد. و سخنرانی رهبر امارت اسلامی در این نشست بگونه صوتی از طریق رادیو تلویزیون ملی افغانستان پخش شد.

رهبر امارت اسلامی تاکید کرد که آماده تعامل با جهان استند اما قوانین اسلامی برای شان خط سرخ است.

امارت اسلامی در یک سال گذشته همچنان بارها از مداخله‌های بیرونی در مسایل داخلی افغانستان انتقاد کرد و از کشورهای منطقه و جهان خواست که دست مداخله در مسایل داخلی افغانستان بردارند.

وزارت خارجه افغانستان هم می‌گوید که دولت جدید افغانستان اکنون مستقل است و نباید دولت‌های دیگر چشم مداخله به مسایل داخلی افغانستان را داشته باشند.

با این حال دولت جدید افغانستان با گذشت یک سال هنوزهم در بحران مشروعیت جهانی به سر می برد تا کنون نتوانسته منحیث یک دولت جایگاه رسمی خود را در سازمان ملل بدست بیاورد.

رویداد های اخیر

دیدار ضمیر کابلوف با وزرای خارجه و داخله امارت اسلامی

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

ضمیر کابلوف، نماینده رئیس جمهور روسیه در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امورخارجه افغانستان گفته است، که هر نشستی که در مورد افغانستان برگزار می‌شود باید به توافق حکومت افغانستان باشد و توافق حکومت افغانستان در نشست آیندۀ دوحه که از سوی سازمان ملل برگزار می‌گردد، نیز ضروری است.

نماینده رئیس جمهور روسیه افزوده است، که جامعه جهانی باید بجای میکانیزم‌های چند جانبه، روابط و میکانیزم‌های دوجانبه را با حکومت افغانستان اتخاذ کند.

از سوی هم آقای متقی، از موقف مسکو در نشست‌های جهانی استقبال کرده و بر تقویت روابط سیاسی و تجارتی تاکید کرده است.

با این حال آقای متقی افزوده که روابط افغانستان با کشورهای منطقه در حالی شگوفایی است و افغانستان در بیشتر کشورهای منطقه سفارت دارد.

همزمان با این آقای کابلوف از وزیر امورخارجه کشور دعوت کرده است که در سال روان به مسکو سفر کند.

درهمین حال، نماینده خاص رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان با سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله نیز دیدار نموده است.

وزارت امور داخله می‌گوید که در این دیدار دو جانبه، در کنار روابط افغانستان و روسیه روی مسایل سیاسی و امنیتی منطقه نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار نمایندگان اتحادیه افغان‌ها مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزیران دفاع و معادن

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت دفاع ملی در دیدار با شماری از افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که امنیت کنونی در کشور فرصتی را برای سهیم شدن همه در پیشرفت افغانستان فراهم کرده است. محمد یعقوب مجاهد افزوده که وجود مشکلات در برخی از مسایل نیز از میان برداشته خواهد شد.

همزمان با این شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته تا به افغانستان بازگردند و در پیشرفت کشور سهیم باشند.

ادامه‌ی دیدار های نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با مقام‌های امارت اسلامی در کابل. این هیأت این بار با سرپرست وزیران دفاع و معادن و پترولیم دیدار کرده اند.

سرپرست وزارت دفاع در دیدار با نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی گفته است که باید از امنیت کنونی در کشور استفاده و در پیشرفت افغانستان سهم گرفته شود.

محمد یعقوب مجاهد در این دیدار، افغانستان را خانه‌ی مشترک تمامی افغان‌ها خوانده و افزوده است که مشکلات موجود در کشور به‌زودی حل خواهد شد.

در بخشی از خبرنامه‌ی وزارت دفاع ملی آمده است که: «مشکلات که در برخی مسایل وجود دارد به زودی حل خواهد شد؛ اما هیچ چیز فراتر از امنیت نبود که امروز به نصرت اللهی و با فداکاری‌های مردم مان در این سرزمین نازل شده است شکرانه آن را به‌جا آوریم و به استفاده از این فرصت برای رفاه و پیشرفت وطن خویش سهیم شویم.»

بر بنیاد خبرنامه؛ شماری از شهرواندان کشور که پس از حاکمیت دوباره امارت سلامی برای نُخستین بار به افغانستان آمده‌اند، از اوضاع کنونی کشور ابراز رضایت‌مندی کردند.

همزمان با این، نمایندگان اتحادیه افغان‌های مقیم کشورهای اروپایی با سرپرست وزارت معادن و پترولیم نیز دیدار کرده اند. در این دیدار مقام‌های افغان مقیم اروپا از شهاب‌الدین دلاور خواسته اند تا به افغان‌های که مایل به سرمایه‌گذاری در افغانستان هستند، تسهیلات را فراهم سازند. وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که آقای دلاور نیز از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته که به افغانستان بازگردند و در رشد و ترقی کشور سهیم باشند.

این هئیت پیشتر در دیدار با شماری دیگری از مقام‌های امارت اسلامی از جمله معاون سیاسی رئیس‌الوزرا و سرپرست وزارت امورخارجه بر تقویت نظام و فراهم شدن زمینه‌ی کار و آموزش به دختران و زنان افغان تأکید کرده بودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری خود ادامه دهند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که رویدادها و تحولات اخیر در منطقه ایجاب می‌کند که افغانستان و چین با هماهنگی کامل به همکاری‌های خود ادامه دهند تا بتوانند به خوبی از منافع مشترک خود محافظت کنند.

امیر خان متقی این مطلب را در دیدار با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل بیان کرده است.

وزارت امور خارجه با نشر خبرنامه‌ای امروز (سه شنبه، ۴ ثور) گفت که در این دیدار، دو طرف در مورد همکاری‌های دوجانبه سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان افغانستان و چین و تحولات اخیر در منطقه گفتگو کردند.

سرپرست وزارت امور خارجه از توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور ابراز خرسندی کرده و گفت که امارت اسلامی فرصت‌های خوبی را در زمینه تجارت و سرمایه گذاری ایجاد کرده است.

آقای متقی خاطر نشان کرد که افزایش صادرات جلغوزه به چین و پیشرفت‌ در پروژه‌های مس عینک و دهلیز واخان نمونه بارز این سیاست امارت اسلامی است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، سفیر چین تحولات در عرصه‌های مختلف با افغانستان را مثبت دانسته و افزود که تلاش دارد تاجران و سرمایه گذاران چینی را تشویق کند تا نقش خود را برای همکاری اقتصادی درازمدت با افغانستان ایفا کنند.

او همچنان گفت که کشورش چگونگی همکاری دوجانبه و امکانات در مورد موضوع دهلیز واخان را بررسی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!