Connect with us

جهان

حملات امریکا ممکن است برنامه هسته‌ای ایران را تنها چند ماه به عقب انداخته باشد

قصر سفید وجود این ارزیابی را تأیید کرد اما گفت که با آن مخالف است.

منتشر شده

در

به گفته سه منبع مطلع از یک ارزیابی اولیه اطلاعاتی امریکا، حملات نظامی امریکا به سه تأسیسات هسته‌ای ایران در هفته گذشته، بخش‌های حیاتی برنامه هسته‌ای این کشور را نابود نکرده و احتمالاً فقط چند ماه آن را به تأخیر انداخته است.

بر این اساس، این ارزیابی که پیش‌تر گزارش نشده بود، توسط سازمان اطلاعات دفاعی (DIA)، شاخه اطلاعاتی پنتاگون، تهیه شده است. یکی از منابع آگاه در این زمینه گفت این تحلیل بر اساس بررسی خسارات جنگ توسط قوماندانی مرکزی امریکا در خاورمیانه (سنتکام) پس از حملات انجام شده است.

تحلیل آسیب‌های وارد شده به سایت‌ها و تأثیر حملات بر برنامه‌های هسته‌ای ایران همچنان ادامه دارد و ممکن است با دریافت اطلاعات بیشتر تغییر کند. اما یافته‌های اولیه با ادعاهای مکرر دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه حملات، تأسیسات غنی‌سازی ایران را به طور کامل نابود کرده، در تناقض است.

دو منبع آگاه از این ارزیابی گفتند ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران از بین نرفته است و سانتریفیوژها عمدتاً دست‌نخورده باقی مانده‌اند. در نهایت، ارزیابی این است که امریکا حداکثر چند ماه برنامه ایران را عقب انداخته است.

قصر سفید وجود این ارزیابی را تأیید کرد اما گفت که با آن مخالف است. کارولین لیویت، سخنگوی قصر سفید، در بیانیه‌ای با محتوای غیرمستند، به سی‌ان‌ان گفت: «این ارزیابی ادعایی کاملاً اشتباه است و با وجود طبقه‌بندی فوق العاده محرمانه، توسط یک عنصر گمنام و کم‌ارزش در جامعه اطلاعاتی به سی‌ان‌ان درز داده شده. افشای این گزارش ادعایی، تلاشی آشکار برای تحقیر رئیس‌جمهور ترمپ و بی‌اعتبار کردن پیلوت شجاعی است که عملیاتی بی‌نقص را برای نابودی برنامه هسته‌ای ایران اجرا کردند. همه می‌دانند وقتی ۱۴ بمب ۳۰ هزار پوندی دقیقاً روی اهداف فرود بیایند چه می‌شود: نابودی کامل!»

جهان

مقام امریکایی: زمان اعلام پیروزی و کاهش تنش با ایران فرا رسیده است

ساکس در گفتگو با برنامه پادکست اظهار داشت که امریکا توانسته توانایی‌های نظامی ایران را تضعیف کند، اما تأکید کرد که باید راهی برای کاهش تنش جستجو شود.

Published

on

دیوید ساکس، مشاور ویژه در حوزه هوش مصنوعی و ارزهای دیجیتال دونالد ترمپ گفته است اکنون «زمان مناسبی برای اعلام پیروزی و خروج از جنگ» است.

ساکس در گفتگو با برنامه پادکست اظهار داشت که امریکا توانسته توانایی‌های نظامی ایران را تضعیف کند، اما تأکید کرد که باید راهی برای کاهش تنش جستجو شود.

او افزود: «اگر تشدید تنش به نتیجه خوبی نرسد، باید به این فکر کنیم که چگونه می‌توان تنش‌ها را کاهش داد. کاهش تنش می‌تواند از طریق آتش‌بس یا یک توافق مذاکره‌شده با ایران صورت گیرد.»

ایالات متحده و اسرائیل در ۲۸ فبروری حملات گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کردند. ایران و متحدش در لبنان، حزب الله، نیز در پاسخ حملاتی را علیه اسرائیل و برخی نقاط دیگر در خاورمیانه انجام داده‌اند.

این جنگ بازارهای جهانی را متأثر ساخته و باعث افزایش قیمت نفت شده است.

نماینده ایران در سازمان ملل اعلام کرده که در نتیجه حملات امریکا و اسرائیل بیش از ۱۳۰۰ نفر در ایران کشته شده‌اند. در مقابل، مقام‌های اسرائیلی گفته‌اند که در حملات ایران دست‌کم ۱۲ نفر در اسرائیل جان باخته‌اند. همچنان اردوی امریکا اعلام کرده که هفت نظامی این کشور نیز در جریان درگیری‌ها کشته شده‌اند.

Continue Reading

جهان

امریکا تحریم‌های نفتی روسیه را به‌منظور کاهش قیمت‌های انرژی کاهش داد

Published

on

ایالات متحده یک معافیت ۳۰ روزه صادر کرده است تا کشورها بتوانند محصولات نفتی روسیه را که هم‌اکنون در دریا هستند و تحت تحریم قرار دارند، خریداری کنند. هدف از این اقدام کاهش قیمت‌های نفت و گاز است که به‌دنبال جنگ امریکا و اسرائیل علیه ایران افزایش یافته است.

با این حال، به نظر می‌رسد این معافیت تأثیر چندانی نداشته است، زیرا قیمت نفت خام معیار برنت تا ساعت ۱۰:۰۰ به وقت گرینویچ در روز جمعه دوباره به ۱۰۱ دالر رسید و شاخص‌های سهام آسیایی نیز تحت فشار قرار گرفتند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که حملاتی در سراسر تهران انجام داده و همچنان به حملات علیه شبه‌نظامیان حزب‌الله وابسته به ایران در لبنان ادامه می‌دهد، از جمله در پایتخت بیروت، در حالی که رسانه‌های ایرانی از آغاز تجمع‌ها به مناسبت روز قدس در سراسر ایران به حمایت از فلسطینی‌ها گزارش داده‌اند.

رسانه‌های ایرانی اعلام کردند که در پایتخت ایران و در کرج، در غرب تهران، صدای انفجار و جت‌های جنگی شنیده شده است.

Continue Reading

جهان

ایران می‌گوید یک نفتکش مربوط به امریکا را در تنگه هرمز هدف قرار داده است

Published

on

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز پنجشنبه اعلام کرد که یک نفتکش مرتبط با یک شرکت امریکایی را در تنگه هرمز هدف قرار داده است؛ اقدامی که به گفته این نهاد پس از آن انجام شد که این کشتی هشدارهای مکرر مقام‌های ایرانی را نادیده گرفته بود.

سپاه پاسداران در اعلامیه‌ای گفت نفتکش  Safesea Vishnu که به گفته این نهاد متعلق به یک شرکت امریکایی است و با پرچم جزایر مارشال حرکت می‌کرد، بامداد امروز در شمال این آبراه راهبردی هدف قرار گرفته است.

مقام‌های ایرانی ادعا کرده‌اند که این کشتی از دستورهای دریایی صادرشده از سوی نیروهای ایرانی مستقر در منطقه پیروی نکرده بود.

سپاه پاسداران همچنین هشدار داد که رفت‌وآمد کشتی‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز با خطرات فزاینده روبه‌رو است و مسئولیت افزایش تنش‌ها را متوجه ایالات متحده دانست. این نهاد از کشتی‌های تجاری که از این منطقه عبور می‌کنند خواست تا برای جلوگیری از حملات احتمالی، مقررات دریایی ایران را رعایت کنند.

این رویداد در حالی رخ می‌دهد که تنش‌ها میان ایران، ایالات متحده و اسرائیل در سطح گسترده‌تری افزایش یافته است.

تهران در ۲ مارچ اعلام کرد که در پاسخ به عملیات‌های نظامی جاری امریکا و اسرائیل علیه ایران، تنگه هرمز را می‌بندد. این تنگه یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های انرژی در جهان به شمار می‌رود و بخش قابل توجهی از صادرات نفت جهان از آن عبور می‌کند.

پس از این اعلام، هزینه‌های کشتیرانی و بیمه در منطقه افزایش یافته و قیمت جهانی نفت نیز به دلیل نگرانی از اختلال در عرضه بالا رفته است. تحلیلگران هشدار می‌دهند که ادامه بی‌ثباتی در این آبراه می‌تواند پیامدهای اقتصادی گسترده‌ای در سطح جهان داشته باشد.

گزارش‌ها درباره این حمله در حالی منتشر می‌شود که حملات هوایی امریکا و اسرائیل به اهدافی در ایران که از ۲۸ فبروری آغاز شده، همچنان ادامه دارد. مقام‌های ایرانی می‌گویند این حملات حدود ۱۳۰۰ کشته و بیش از ۱۰ هزار زخمی برجای گذاشته است.

در پاسخ، تهران حملات پهپادی و موشکی را علیه قلمرو اسرائیل و همچنین برخی نقاط در عراق و چند کشور خلیج که میزبان پایگاه‌های نظامی امریکا هستند، آغاز کرده است؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره گسترش درگیری در منطقه و تهدید مسیرهای بین‌المللی کشتیرانی را افزایش داده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!